A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
546
1 536
93
Édesfaszom... a toborzó csoportok gyalog menjenek a rendezvényekre? :D
Ez pont a hasznos és szükséges kategória. Fejezzétek be a rinyálást.
Ezek a buszok nem csak toborzásra jók, hanem nagyon sok mindenre. Visz embert is meg terhet is, gyorsan, problémamentesen és olcsón. Ha tényleg karban van tartva, és nem ész nélkül használják, elmegy egymillió km fölött, mert ipari felhasználásra és nagy igénybevételre vannak tervezve. Tényleg lehet nekik örülni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Valaki úgy is be fogja linkelni, pedig két hete volt már róla szó...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

Nehéztechnikai rögzítő készlet 2024

A beszerzés 40 készlet rögzítőeszköz (alapmennyiség), a Kbt. 58. § (1) bekezdés szerinti mennyiségi eltérés: +3 klt beszerzésére irányul.

Főbb műszaki, technikai követelmények:
Nehéztechnikai rögzítő készlet legyen alkalmas - 1 db legfeljebb 80.000 kg össztömegű lánctalpas jármű rögzítésére, - vasúti teherkocsi, ill. közúti nehézgépszállító pótkocsi/félpótkocsi rakfelületén történő rögzítésre, - a beszerzendő rögzítőkészletek feleljenek meg az MSZ EN 12195 szabvány előírásainak. A részletes műszaki leírást és követelményrendszert a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.

Az ajánlatok beérkezésének határideje: 26/06/2024
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság nyílt napján a nullponti lő- és gyakorlóteret, a legújabb haditechnikákat, valamint az épülő NATO-bázist mutatták be a környékbeli lakosoknak, május 24-én...

6651dc56b246b059590439.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Hazánk a védelmi szférában is fontos stratégiai partner...

A magyar-német katonai együttműködés nem csak papíron létezik – fogalmazott honlapunknak adott exkluzív helyszíni interjújában Julia Gross német nagykövet. A Németországi Szövetségi Köztársaságot 2022 őszétől Budapesten képviselő diplomata szerint a két állam védelmi minisztériuma egyaránt szerfelett érdekelt a gyümölcsöző kapcsolat elősegítésében.

...ha valaki német katonai attaséként érkezik Magyarországra, a tisztség elfoglalása előtt mindig elvégzi az egyéves magyar vezérkari képzést. Azt is említhetem, hogy német katonai tanácsadó dolgozik a budapesti Honvédelmi Minisztériumban is.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
HadERŐ: ítéletidőben kovácsolt csapategység...

Vihar, zivatar és sár nehezíti a légvédelmi ezred romániai NATO-gyakorlatra végzett felkészülését. A körülmények azonban nemhogy gyengítenék, kifejezetten erősítik az állomány egységét és eltökéltségét. Többek közt a csapatszellemről, a Magyar Honvédség új high-tech eszközeiről, a bosznia-hercegovinai EUFOR misszióról és a csongrádi fegyvertechnikum felnőttképzéséről lesz szó az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom” katonai magazinműsorában.


HadERŐ „Hazámat szolgálom!” - 2024.05.28-i adás
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
„A honvédelmi ágazat válságkezelési és katasztrófavédelmi feladatrendszereinek aktuális kérdései” címmel tartottak ágazati konferenciát a Stefánia Palotában, május 28-án. A műhelymunka célja a társszervek együttműködésének elősegítése, az aktuális kérdések és feladatok megvitatása volt...

Előadások sora mutatta be a válságkezelés területén zajló változásokat és a civil-katonai együttműködés kapcsolatrendszerét, köztük a nemzetgazdaság védelme és a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer működési mechanizmusa. Ismertették a felújított honvédelmi, katasztrófavédelmi rendszerek technikai részleteit, és a települések önálló katasztrófavédelmi képességeit, valamint bemutatkozott a NATO Válságkezelési és Katasztrófavédelmi Kiválósági Központ is.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Venom85

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Erősödő magyar-román együttműködés...

„Ugyanannak a szövetségnek vagyunk tagjai, ennek tükrében előkerültek a NATO-t érintő kihívások, a terrorszervezetek elleni együttes fellépés kérdései, illetve az orosz-ukrán háború hatásai” – nyilatkozta Böröndi Gábor vezérezredes. A két delegáció tagjai áttekintették a – földrajzi elhelyezkedésből is adódó – biztonsági kihívásokat, illetve az Észak-atlanti Szövetség Szervezete ezekre adott válaszait is. A két szomszédos ország közötti együttműködés és információcsere lehetőségei is szóba kerültek.

A Magyar-Román Közös Békefenntartó Zászlóalj a közeljövőben közös missziós szolgálattal erősíti tovább az eddigi két és félévtizedes együttműködését. A hódmezővásárhelyi alakulatnál tett látogatáskor dr. Böröndi vezérezredes elmondta, hogy annak katonái közös műveletben vesznek részt a KFOR-ban, a koszovói békefenntartó misszió műveleti erőinek tartalék zászlóaljaként.

 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 338
7 662
113
A haditechnikai beszerzéseknél, fejlesztéseknél, ingatlanfejlesztéseknél, laktanyaépítéseknél iszonyat pénzeket lehet lenyúlni, lásd a szomszédban folyó háborút, pld a harkovi nemlétező ukrán védvonalra elköltött milliárdok.
Kiépülőben a hazai katonai ipari komplexum a reiszmetáll vezető szerepével, amiben jelentős részvénytulajdonnal bír pl a Black Rock befektetési társaság. Kétségeink ne legyenek a reiszmetál profitorientált cég, s politikailag sem független.
A magyar haderőfejlesztés szerintem rossz utat választott, amikor ilyen mértékben összebútorozott egy multinacionális fegyvergyártó céggel.
Ehh, itt szimplán csak nincs egy kanyijuk sem erre most.
 
 • Tetszik
Reactions: dudi

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Államtitkári látogatás a Mária Terézia-laktanyában...

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál tett látogatást dr. Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára.

A Mária Terézia-laktanyában Mudra József ezredes, dandárparancsnok fogadta az államtitkárt. Kutnyánszky Zsolt elmondta: célja, hogy végig látogassa a Magyar Honvédség alakulatait, ezáltal megismerje azok feladatát, hadfelszerelésüket és haditechnikai eszközeiket, valamint humánerőforrásukat. A laktanyabejárások alkalmával így képet kap az elhelyezés körülményeiről, az ott szolgálatot teljesítők mindennapjairól.

665895bfaadaa228875633.JPG
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 614
37 540
113
De, meg érdeklődni érdeklődhetünk mert az kurvára ingyen van.
Annyi minden iránt érdeklődünk annyi helyen, hogy dunát lehet vele rekeszteni :D
Aztán kifizetni meg úgyse tudnánk
Csak aztán a végén a telefont sem veszik fel nekünk, mert tudják, hogy sosem veszünk semmit.
'22 óta nem sok minden történt beszerzések terén...
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 614
37 540
113
A hitelességünk utolsó morzsáit éljük fel éppen....
Aztán ott fogunk tartani mint 2015 előtt...
Állítólag idén sok ajánlat jár le. Ha ezekből semmit sem rendelünk, tuti bekerülünk a "komolytalan" kategóriába a fegyvergyártóknál.
Aztán csak jóval drágábban és nehezebben kapunk ajánlatokat... :(