Egyesek politikai okokat feltételeztek a háttérben, amikor hirtelen távoztál a vezérkari főnöki posztról. Mi ebből az igazság?Hát ő nem nyugdíjba ment hanem felállt anno a.székből az akkori haderőreform (alakulatbezárások) miatt
– Semmi! Lemondásomnak az oka egy kimondottan szakmai vita volt köztem és a Honvédelmi Minisztérium civil vezetése között. Nem értettem egyet a honvédség felső szintű vezetése és irányítása átalakításának tervezett rendjével, és azt gondoltam, hogy az a helyes, ha a végrehajtáshoz – meggyőződésem ellenére – nem asszisztálok. Örültem viszont annak, hogy szabályszerű átadás-átvételi procedúrát bonyolítottunk le utódommal, Havril András tábornok úrral. A parancsnokváltást pedig állománygyűlésen, a csapatzászló átadás-átvételével is „szentesítettük".
– A vezérkari főnöki beosztásból hogyan lettél a Honvéd Nyugdíjpénztár ügyvezetője?
– Még 2002-ben, tehát törzsigazgató koromban lettem a pénztár igazgatótanácsának elnöke, amikor is a pénztárnál egy vezetési válság volt, és a küldöttközgyűlés az egész igazgatótanácsot visszahívta. Mivel közgazdasági egyetemi végzettségem is van, a minisztérium engem delegált a pénztár igazgatótanácsába. Ezt a pozíciót vezérkari főnöki koromban sem adtam fel, csak akkor a tiszteletdíjamat az MH Szociálpolitikai Alapítványnak utaltam át. Ügyvezetői kinevezésem pályázat útján történt.
„A vezérkari főnöki pozíció kíméletlenül igénybe veszi az embert” - Honvédelem
Szenes Zoltánnal, hazánk első NATO katonai képviselőjével, volt vezérkari főnökkel beszélgettünk.
honvedelem.hu
Azért nem hagyták az út szélén, 11 évig volt a Honvéd Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.