A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
627
1 790
93
Nem mindig o tehet azert mindenrol, ha az utolso pillanatban azt mondjak nem nem irhatod ala targyaljuk ujra ennyi penzt mi nem akarunk adni erre arra ose tud sokat tenni.
Ez részben igaz csak. Egyszer mondhatják, hogy ezt most ne írd alá. Meg kétszer is mondhatják. Harmadszor viszont felelős vezetőként kérsz egy szűk körű, valódi döntéshozói egyeztetést, ahová felkészülten elmész egy elemzéssel, összefoglalóval, amiben elmondod, hogy rendben van, értem az államháztartás helyzetét, de az egyes beszerzések kiesésének tételesen ez meg ez a következménye, ezt meg ezt kockáztatjuk a beszerzések elmaradásával. Ezt az elemzést nem magadtól találod ki, hanem egyeztetsz az olyan beosztottaiddal, akik mélyen értenek az egyes témákhoz, és átveszed az érvrendszerüket és a példáikat. Felvázolsz lehetséges forgatókönyveket a beszerzett eszközökkel, meg azok nélkül éles helyzetben. De mindezt reálisan, őszintén. A honvédelmi miniszternek rá kell világítania, hogy a kettő elkaszált után a harmadik beszerzést már mindenképpen alá kell írni, mert különben nagy baj lesz. A veszélyt több aspektusból is meg lehet világítani, egy jó vezetőnek ismernie kell az ütős érvrendszert a főnöke irányába, mert a kormányüléseken (és azok szünetében!) szellemileg jelen van, odafigyel, és megérti az alapvető logikáját a kormányzásnak. Ez a feladata. Az érvelésben lehet, hogy a világháborús veszélyt kell a szűk döntéshozói körben kiemelni, lehet, hogy a szomszédoktól való elmaradásunkat, lehet, hogy a migráncsveszélyt, én nem tudom, de a Honvédelmi miniszternek kutyakötelessége azt tudni, hogy milyen érvekkel tudja elérni a célját a kormányfő irányába. És ha a harmadikat sem írhatod ezek után alá, akkor felteszed a kérdést, hogy minek vagyok én itt tulajdonképpen, ha semmit nem ér a szavam. És négyszemközt ezt megkérdezed a miniszterelnöktől is, mert fontosnak tartod az ügyet, amit képviselsz, és van akkora bizalom közöttetek, hogy ezt meg tudod tenni. Ez a dolgok normális menete szerintem, nem a mismásolás, mert az nagyon gyorsan a körmödre ég, ha egy kicsit is élesedik a helyzet.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 542
44 054
113
Ez részben igaz csak. Egyszer mondhatják, hogy ezt most ne írd alá. Meg kétszer is mondhatják. Harmadszor viszont felelős vezetőként kérsz egy szűk körű, valódi döntéshozói egyeztetést, ahová felkészülten elmész egy elemzéssel, összefoglalóval, amiben elmondod, hogy rendben van, értem az államháztartás helyzetét, de az egyes beszerzések kiesésének tételesen ez meg ez a következménye, ezt meg ezt kockáztatjuk a beszerzések elmaradásával. Ezt az elemzést nem magadtól találod ki, hanem egyeztetsz az olyan beosztottaiddal, akik mélyen értenek az egyes témákhoz, és átveszed az érvrendszerüket és a példáikat. Felvázolsz lehetséges forgatókönyveket a beszerzett eszközökkel, meg azok nélkül éles helyzetben. De mindezt reálisan, őszintén. A honvédelmi miniszternek rá kell világítania, hogy a kettő elkaszált után a harmadik beszerzést már mindenképpen alá kell írni, mert különben nagy baj lesz. A veszélyt több aspektusból is meg lehet világítani, egy jó vezetőnek ismernie kell az ütős érvrendszert a főnöke irányába, mert a kormányüléseken (és azok szünetében!) szellemileg jelen van, odafigyel, és megérti az alapvető logikáját a kormányzásnak. Ez a feladata. Az érvelésben lehet, hogy a világháborús veszélyt kell a szűk döntéshozói körben kiemelni, lehet, hogy a szomszédoktól való elmaradásunkat, lehet, hogy a migráncsveszélyt, én nem tudom, de a Honvédelmi miniszternek kutyakötelessége azt tudni, hogy milyen érvekkel tudja elérni a célját a kormányfő irányába. És ha a harmadikat sem írhatod ezek után alá, akkor felteszed a kérdést, hogy minek vagyok én itt tulajdonképpen, ha semmit nem ér a szavam. És négyszemközt ezt megkérdezed a miniszterelnöktől is, mert fontosnak tartod az ügyet, amit képviselsz, és van akkora bizalom közöttetek, hogy ezt meg tudod tenni. Ez a dolgok normális menete szerintem, nem a mismásolás, mert az nagyon gyorsan a körmödre ég, ha egy kicsit is élesedik a helyzet.
Bár csak így működne... Ebben a kormányban csak végrehajtók vannak, értelmes autonóm személyiség egy se! Bobo végkép nem az.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 988
82 701
113
Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

Sebesültszállító mentőgépjármű beszerzése

Keretösszeg: 1.196.850.394,- nettó HUF
Az Ajánlatkérő a keretösszeg minimum 70 %-nak lehívására vállal kötelezettséget.

A beszerzés tervezett mennyisége minimálisan 7 db, melyet lehívási kötelezettség a keretösszeg minimum 70 %-ra vállalt kötelezettséggel összhangban terhel.

Kizárólag új, nem használt termék ajánlható meg. Az ajánlati árnak továbbá tartalmaznia kell a beüzemelés, forgalomba helyezés és átadás-átvétel költségeit egyaránt, így nyertes ajánlattevőnek kell végrehajtania a gépjármű első forgalomba helyezését ajánlatkérő közreműködésével. Forgalmi rendszámot és a forgalomba helyezéshez szükséges okmányokat az MH ARB biztosítja, a gépjármű forgalmi engedélyébe a tulajdonosként ajánlatkérőt kell bejegyezni.

A termék részletes leírását a Kiegészítő Közbeszerzési Dokumentáció Műszaki követelmény fejezete tartalmazza.

Műszaki ajánlat részeként benyújtandó: a megajánlott termék műszaki dokumentációja, látványterve melyből megállapítható, hogy ajánlattevő általa megajánlott termék(ek), a közbeszerzési dokumentumban meghatározott valamennyi műszaki és tartalmi követelménynek mindenben megfelel.

Az ajánlatok beérkezésének határideje: 03/02/2025

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 906
8 983
113
Tudja hogy inog a széke.
Nem mindig o tehet azert mindenrol, ha az utolso pillanatban azt mondjak nem nem irhatod ala targyaljuk ujra ennyi penzt mi nem akarunk adni erre arra ose tud sokat tenni.
Na az évben egyszer bevedtem iden már nem fogom az tuti.
Az biztos, hogy szerintem sokszor hallotta az elmúlt 2 évben Bobó a főnökétől, hogy ezt meg azt a beszerzést felejtsd el.

De azt azért ne felejtsük el, hogy a HM miatta költözött fel a Várba, oda, ahonnan kibasztak egy sikeres múzeumot, a Hadtörténeti Múzeumot, aminek jelenleg sincs helye.
Erre a költözésre és felújításra elbasztak sok-sok milliárdot, amit lehetett volna bérekre vagy modernizációra is fordítani. Kösz, Kaszinós, ilyen egy felelős vezetői döntés.

Narrátor: Nem, ez presztízs-szempontú döntés volt.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 328
113
@Terminator
Miért pakoltad át a sörétes drónvadászatos kommentemet a sörétes topicba?
Nem véletlenül tettem IDE!!! Ez a Magyar Honvédség esetén egy életmentő beszerzési irány lenne.
Kezd kicsit tele lenni a bakancsom azzal, hogy ez a topic másról sem szól, mint Bobóval való foglalkozásról, meg poénkodásról, esetleg belpolozásról.
Tessék visszanézni az elmúlt 2-3 oldalt, és nyilvánvaló, hogy kik jelentik a problémát.
De nem csak ebben a 2-3 oldalban, hanem hónapokra visszamenőleg. Nem csak itt, de a többi magyar vonatkozású topicban is ugyan ez a helyzet.
Nem lenne egy kicsit hasznosabb tényleges fejlesztésekről beszélgetni?
Ha már mindenképpen viszket az ujjad a rendezgetésre, akkor mondjuk kezd a fenti témákban született szarcséplésekkel. Kiváló helyük lehetne mondjuk a .....Beszélgetőben. Gyaníthatólag pár kommentelő simán jól el lenne ott. Ki sem kellene mozdulnia onnan.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 982
5 305
113
@Terminator
Nem véletlenül tettem IDE!!! Ez a Magyar Honvédség esetén egy életmentő beszerzési irány lenne.
Kezd kicsit tele lenni a bakancsom azzal, hogy ez a topic másról sem szól, mint Bobóval való foglalkozásról, meg poénkodásról, esetleg belpolozásról.
Tessék visszanézni az elmúlt 2-3 oldalt, és nyilvánvaló, hogy kik jelentik a problémát.
De nem csak ebben a 2-3 oldalban, hanem hónapokra visszamenőleg. Nem csak itt, de a többi magyar vonatkozású topicban is ugyan ez a helyzet.
Ha már mindenképpen viszket az ujjad a rendezgetésre, akkor mondjuk kezd a fenti témákban született szarcséplésekkel. Kiváló helyük lehetne mondjuk a .....Beszélgetőben. Gyaníthatólag pár kommentelő simán jól el lenne ott. Ki sem kellene mozdulnia onnan.
Terminátor ezt nem hagynám, azért mindennek van határa...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 988
82 701
113
@Terminator
Mert bejelentés jött hogy pakoljám már el innen abba a topikba ahol erről szó volt...
Erről is érkeznek a bejelentések, rendszeresen ugyanarra az egy-két kommentelőre vonatkozóan... talán valamennyi "pihenőidő" kiosztása segítene nekik annak feldolgozásában hogy már kb. két éve nem volt új nagy bejelentés.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 988
82 701
113
  • Tetszik
Reactions: Hortator and Kávé

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 006
3 721
113
Tizenkét hónap, tizenkét fotó - 2024 eseményei képekben - hazai összeállítás

Novemberi képaláíráshoz: nem azt mondta mindenki, hogy többszáz Gidránunk lesz? :confused::eek::(

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 272
14 457
113
A Katonadolog legújabb adásában dr. Böröndi Gábor vezérezredessel beszélget Novák András...

Az elmúlt egy évünk a Honvéd Vezérkar főnök szemével: Milyen új eszközökkel és képességekkel gyarapodtunk? Mi volt a sikeres toborzás titka? Milyen területeken erősítünk még 2025-ben?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Végre rá vettem magam es meg hallgattam, egyre szimpatikusabb a Böröndi úr… lazább a beszélgető stilusa ha lehet így fogalmazni,közvetlenebb az interjúban es nem olyan nyögvenyelős mint mások.
Eleinte nem volt szimpi főleg az első hm bizottsági ülés után de most mar ez kezd pozitív irányba változni, többször kene le ültetni interjúztatni.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 577
132 643
113
Végre rá vettem magam es meg hallgattam, egyre szimpatikusabb a Böröndi úr… lazább a beszélgető stilusa ha lehet így fogalmazni,közvetlenebb az interjúban es nem olyan nyögvenyelős mint mások.
Eleinte nem volt szimpi főleg az első hm bizottsági ülés után de most mar ez kezd pozitív irányba változni, többször kene le ültetni interjúztatni.
hááát szíved joga :rolleyes: