Hát kíváncsi lennék mit hallott...
Az előre megírt szöveget visszamondták neki?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát kíváncsi lennék mit hallott...
Most egy kicsit sajnálom, hogy visszaállították a katonák élelmezését a gyakorlaton.Hát kíváncsi lennék mit hallott...
Szerintem az is egy vicces dolog lett volna ha valaki hangosan megkérdezi hogy ki fog a BMW/CATL/ stb gyárban dolgozni jövőre?Most egy kicsit sajnálom, hogy visszaállították a katonák élelmezését a gyakorlaton.
Nagy lett volna, ha SzBK elsőkézből tapasztalja meg, hogy milyen éhesen lőni, gyakorlatozni, avagy a selejt bosszúja.
Akit elenged a parancsnoka, mert egyoldalú leszerelés továbbra sincs, csak közös megegyezésen alapuló.Szerintem az is egy vicces dolog lett volna ha valaki hangosan megkérdezi hogy ki fog a BMW/CATL/ stb gyárban dolgozni jövőre?
Hódmezővásárhelyen a BYD-ban?
Kecskeméten a kibővülő Mercedesben?
Kaposváron az üveg gyárban vagy a kínai üzemek valamelyikében?
Vagy egyszerűen ki akar itt dolgozni 5 év múlva?
Lehet hogy lett volna meglepetés...
A legújabb megoldása ennek a problémának, hogy pl bemegy a TESCO-ba zsebrerak egy nyalókát, majd odasétál az bizti őrhöz, hogy motozza meg, és közli, hogy amúgy Ő katona és már meg is oldotta ezt az akadályt.Akit elenged a parancsnoka, mert egyoldalú leszerelés továbbra sincs, csak közös megegyezésen alapuló.
Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék. Márpedig a legénység 100%-ban szerződéses, az altisztek és a tisztek egy jelentős része is. Ráadásul mostanában elég sok embert elengednek, látom és tapasztalom. Nincs is értelme olyanokat bent tartani akik menni akarnak. Arra kíváncsi leszek, hogy mikor fogják ezt a leszerelési tilalmat feloldani. Mert szerintem még idén. Ha másért nem is pont azért hogy ezek az üzemek tudjanak működni...Akit elenged a parancsnoka, mert egyoldalú leszerelés továbbra sincs, csak közös megegyezésen alapuló.
Háborús veszélyhelyzet. Nem kell elengedni.Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék. Márpedig a legénység 100%-ban szerződéses, az altisztek és a tisztek egy jelentős része is. Ráadásul mostanában elég sok embert elengednek, látom és tapasztalom. Nincs is értelme olyanokat bent tartani akik menni akarnak. Arra kíváncsi leszek, hogy mikor fogják ezt a leszerelési tilalmat feloldani. Mert szerintem még idén. Ha másért nem is pont azért hogy ezek az üzemek tudjanak működni...
Akkor tanulmányozd az új szabályokat. Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék.Háborús veszélyhelyzet. Nem kell elengedni.
Tanulmányoztam.Akkor tanulmányozd az új szabályokat. Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék.
Már miért. Itt győr környékén is megjelent egy csomó ferdeszemű munkásember.Ha másért nem is pont azért hogy ezek az üzemek tudjanak működni
Határozott idejű szerződése van a hivatásos katonáknak? Vagy a tartalékosokról beszélsz? Vagy nem is katonákról van szó?Akkor tanulmányozd az új szabályokat. Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék.
Csak a BYD-be annyi munkaerőt verbuválnak, hogy a Honvédség harmadát felszívná. Na most a Vásárhelyi és a Szentesi leszerelni és a BYD-be átmenni szándékozók nem nagy súlyt nyomnának a gyár működésébe.Ha másért nem is pont azért hogy ezek az üzemek tudjanak működni...
A szerződéses legénységi, altiszti és tiszti állományról beszélek.Határozott idejű szerződése van a hivatásos katonáknak? Vagy a tartalékosokról beszélsz? Vagy nem is katonákról van szó?
De az alakulatokból nagyon fognak hiányozni.Csak a BYD-be annyi munkaerőt verbuválnak, hogy a Honvédség harmadát felszívná. Na most a Vásárhelyi és a Szentesi leszerelni és a BYD-be átmenni szándékozók nem nagy súlyt nyomnának a gyár működésébe.
Hát amennyire tudom pont ezért vesznek fel katonákat is mert az átlag munkaerőhöz képest nem hőzöngenek, fegyelmezettebb el stbMár miért. Itt győr környékén is megjelent egy csomó ferdeszemű munkásember.
Feleségem munkahelyén odavannak értük.
Túlóráznak bármikor,nem dumálnak vissza,nem hőzöngnek hogy kevés a fizú, nem mondanak fel.
Nem az a pár ezer katona hiányzik sehonnan.
Szerinted? "Minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve."
Az előre megírt szöveget visszamondták neki?
Nem kell, opció csak. A vezérkari főnök tiszteknél századosig altiszteknèl zászlósig átadta a döntési jogkört az alakulat parancsnokoknak pont a bentlévő lejárt szerződésű emberek elengedése miatt. Akinek lejárt a szerződése és nincs olyan képzettsége ami nem pótolható az közös megegyezéssel elengedhető.Akkor tanulmányozd az új szabályokat. Ha lejár a szerződése el kell hogy engedjék.
A hivatásos állománynak határozatlan a szerződése de az állomány java szerződéses jogállású.Határozott idejű szerződése van a hivatásos katonáknak? Vagy a tartalékosokról beszélsz? Vagy nem is katonákról van szó?
erre van a szolgálati út! Kovács tizedes ne a miniszternek panaszkodjon!Egy ilyen miniszteri látogatást az alakulat részéről is illik kihasználni. Pont hogy egy lehetőség, hogy az alsóbb szinten érezhető gondok eljussanak fölfele is. Az a katona, legyen az egyszerű lövész, vagy parancsnoki beosztású, aki ezzel a lehetőséggel nem él, az bizony utána ne sírjon, hogy minden szar. Mert akkor befogta a pofáját, amikor pont lett volna lehetősége jobbító szándékú javaslatot tenni.
Nyilván ésszel kell, meg ügyesen becsomagolva, de szerintem nagyon nem szabad félelemből, nyalásból hazudni, mert simán visszaüt. A végén fent tényleg elhiszik, hogy minden szép és jó.
Ha én lennék vezető, elvárnám, hogy a beosztottaim jelezzék a problémákat. Külön jó, ha épkézláb megoldási javaslattal is előállnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..