Nem hiszem el. (De most komolyan elég sokan mondanak itt turbónak engem, de mégis az én javaslataim mégis észerűbbek mint itt sokaké.)
MIÉRT??? Akartok levedlett használt technikát vásárolni?????
Gondolkozzatok kicsit logikusan...
Ki írnák a tendert mondjuk idén.
A nyertes kiválasztása 1 év. 2014
A technika kiválogatása papírügyek (rendszeresítés hasonlók) 2015
Rendbehozatal, kiképzés, rendszerbe,állítás, üzemeltetői háttér kiépítése 2020
Mire megfelelő mennyiségű és minőségű kezelő és szerelő személyzet/gárda kialakulna 2023.
Mire (100% nem az állomány ra gondolok) ig bevethetőek lennének a gépek. Vagy elküldeni nagyjavításra (ami mivel már nemigen használják a nagyok nem valami olcsó se nem valami sokat érő...)
Vagy nem modernizáljuk őket és ugyan ott vagyunk minimum 10 éves lemaradásban. (Akkor meddig is lenne normális tecnika a kezünkbe ugymond teljes képességében 5 év!!! (Megéri???) Nagyon nem pláne úgy hogy ezeket a vasakat 15 max 20 évnél tovább üzemeltetni se lehetne. Mivel már eleve használt gépek és ezek se mennek örökké pláne nem itthon...
Az én javaslatom (teljes átszervezéz vízfej megcsapolása bla bla bla) Túltöltött egységek (a lövészeket ellátni mindennel amire csak szükségük lehet ez az első kézi páncéltörő,kisméretű aknavető, gránátvető, szakaszonként.
SOK mesterlövész, Rajlövész, és SOK romboló puskás.
Normális légvédelmi rendszer kiépítése.
Rá is térek a technikai részre.: RÁBA.: önjáró kerekes tüzérség+Rakéta sorozat vetők. (mind1 mekkora mennyiségben csak legyen)
(ez megoldható)
Drónok.: a felderítő folyamatba a harci jó lenne ha lenne... (Csak is hazai a meglévő külföldi példányokat töviről hegyire áttanulmányozni.)
15 db T-72 (ithoni modernizálása) nem baj ha nem lessz világszinvonal de gyakorolni jó. Ebből 5 db egyéni alakulat
10 db csapat támogató
(röhej de a lényeg a fegyvernemi kultúra fenntartása és a alap fejlesztések elvégzése 360 fokba bekamerázni belűre minitorok motor csere lánctalp bumírozása, kerámia lapok felszerelése az 5 db önállót reaktívval a 10 db ot nem mert az veszélyes a lövészekre.)
Megvásárolni egy más országba tenderen vesztes még nem sorozatba gyártott alapjármű licensét (Pl. a lengyeleknél amit tervezgetnek.) Ez olcsó és amik miatt megbukott a tenderen azon az ithoni mérnökök gondolkozhatnának.)
Heli beszerzés már úgy néz ki lessz valami. Az An-csák tehermentesítése se rossz dolog szerintem.