A többséget, főleg általános iskolai szinten semmi nem érdekli. Sőt, a többséget pl. a matematika sem érdekli, mégis kínozzák vele őket. De mondhatnám majd mindegyik tantárgyat, mert mindnek lenne egy elég széles rétege, aki rühelli, mégis tanulnia kell. Az életben sok minden nem kívánságműsor.A többséget rohadtul nem érdekli a katonai és a rendvédelmi pálya sem, ezért feleslegesen kínoznád ezzel őket.
Én nem látom, hogy mi az összefüggés abban, hogy a honvédelmi ismereteket, vagy egyáltalán a katonáskodást megismerjék, ne adj isten megkedveljék és a sorkatonaság nem léte (egyébként nem szűnt meg!) között, hisz ha lenne sorkatonaság, akkor nem is lenne ennyire téma a tartalékosságNincs sorkatonaság
Ebben egyet értek. De ezzel lehetne valamiféle célt adni. De nehogy félre érts, nem rambókat akarnék általános, vagy középiskolás testnevelés órákon képezni.A testnevelésből az összetett szó szinte minden eleme hiányzik...
"Heti 2x45 perc" - Mondhatjuk, hogy heti 90 perc, de 4-5 évig szinte folyamatosan. És szerintem a rendszeresség hasznosabb, mint az egyszeri hosszabb idő.
"Az eü. ismeret meg végképp nem testnevelés óra..." - Csak egy hirtelen vett példa volt. De a franc tudja, azért futkorászni egy mázsás beteggel, hordágyon vagy kézben... vagy forgatni, stabil pózba rakni, kocsiból emelni... De csak hasznosabb, mint "tekézni", vagy elsumákolni.
"Még én sem mentem el volna sehova, mert a hazai viszonyok közt hova?" - Valahogy sejtettem. Sajnos hazai iszonyok mindig lesznek, ugye aki keres az talál.
"a jenkiknél egy egyszerűbb. X év szolgálat után juttatásra vagy jogosult." - Ha én ezt írtam volna, akkor valószínűleg jött volna, hogy senki nem jelentkezne, hogy akkor hány éves lenne, mire piacképes diplomája lesz és így mekkora munakerő-piaci versenyhátrányba kerül...
"fenti ötletek többsége borzalmas" -Nem is gondoltam, hogy nekem kellene produkálnom a spanyol viaszt.
"sorkötelesség már" -Nem törölték el a sorkötelességet, csak a sorozást. Nem mindegy. De szerintem "le kellene már számolni ezzel a" sorkötelességszerű "hülye dologgal".