A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Most mondta a híradóban valaki aki beszélt a jövő évi költségvetés növekedéséről, hogy a tüzérségi képesség megteremtése az egyik cél.

A cseh szenátus elnöke plusz az ottani honvédelmi bizottságból szakik.
Kooperáció blablabla stb. V4 blablabla.
Gondolom a megpengetett hadiipari együttműködésben az a lényeg hogy esetleg cseh cuccokat is beszerezhetünk, mivel nekünk hadiiparunk nincs.
Ahh Dana M1?
hqdefault.jpg

Kizárt dolog, emberre veszélyes, nem nekünk való.

Aki a szájukba adja a szöveget, még mindig ugyan az. Ettől az idióta „képesség” faszságtól nem bírnak megszabadulni....
Szokásos bullshit-szerű fedőduma, hogy mire lennénk képesek. Elméletben. Majd.
Nem tudom hogy ilyen ügyekben miért nem a pénzügyminiszter nyilatkozik, ui. két lehetőség van, vagy van rá pénz, vagy nincs.
Ez volna az első. Aztán lehet keresni a típusokat.

• Tetszik
Reactions: endre
Szokásos bullshit-szerű fedőduma, hogy mire lennénk képesek. Elméletben. Majd.
Nem tudom hogy ilyen ügyekben miért nem a pénzügyminiszter nyilatkozik, ui. két lehetőség van, vagy van rá pénz, vagy nincs.
Ez volna az első. Aztán lehet keresni a típusokat.
De legtöbbször nincs is értelme az ilyen-olyan képesség jellegű szó összetételnek:
helikopter képesség: csak abban a klasszikus esetben lenne igaza, annak, aki ilyet mond, ha mindenki hülye volna, csak ő lenne helikopter. Akkor lenne legalább egy valaki, akinek van helikopter képessége.
Én például nem vagyok képes helikopter, de gondolom Te sem.
Olyan mondatok jönnek ki a fogaik rekesztékéből, hogy egyáltalán nincs értelme.

Nemzetközi fegyvercsomagok beszerzése esetén milyen pénzügyi feltételei vannak egy hitelre történő vásárlásnak? Mert szerintem nem lehetetlen opció jó kamatot kiharcolni nagyobb beszerzések esetére....
Tehát a technika már itt lehetne, mivel pontosan 7 teljes éve lett a Fidesz hatalomrajutáskor beharangozva a Hende handa banda.

• Tetszik
Reactions: endre
[QUOTE="Panzerfaust, post: 334297, member: 64"...]Nem tudom hogy ilyen ügyekben miért nem a pénzügyminiszter nyilatkozik, ui. két lehetőség van, vagy van rá pénz, vagy nincs.
Ez volna az első. Aztán lehet keresni a típusokat.[/QUOTE]
Semmi köze hozzá a pénzügyminiszternek vagy az ország anyagi helyzetének.
A fegyvervásárlás mindig is politikai kérdés volt.
Ha a politikai döntés megszületik akkor úgy is vesznek fegyvert ha közben a nép éhen döglik, ha pedig a politika azt mondja hogy nem kell fegyver, akkor hiába lenne meg rá a pénz, nem lesz beszerzés.

• Tetszik
Reactions: fip7 and svajcibeka
Nemzetközi fegyvercsomagok beszerzése esetén milyen pénzügyi feltételei vannak egy hitelre történő vásárlásnak? Mert szerintem nem lehetetlen opció jó kamatot kiharcolni nagyobb beszerzések esetére....
Tehát a technika már itt lehetne, mivel pontosan 7 teljes éve lett a Fidesz hatalomrajutáskor beharangozva a Hende handa banda.

Az a gond, hogy "mi" tudni sem tudunk és vélhetően akarni sem akarunk nagyobb beszerzéseket eszközölni.

Semmi köze hozzá a pénzügyminiszternek vagy az ország anyagi helyzetének.
Azért van némi.
A fegyvervásárlás mindig is politikai kérdés volt.
Ez mondjuk az egész világon az.
Ha a politikai döntés megszületik akkor úgy is vesznek fegyvert ha közben a nép éhen döglik, ha pedig a politika azt mondja hogy nem kell fegyver, akkor hiába lenne meg rá a pénz, nem lesz beszerzés.
Ilyen végletes eset az újkori történelemben nálunk nem volt, Rákosi-Rosenfeld idején a nép fegyver nélkül is majdnem éhen döglött, (azért volt nélkülözés, mert mindent kivittek, eladtak, hogy a jóvátételt kifizessék) Kádárék alatt zaba is volt, de néphadsereg is.
A módszerváltás után pedig egyik se teheti meg, hogy az átlagpolgár rovására fegyverkezzen, mert leváltják kettő perc alatt és oda a pozíciója az illetőnek.
Szóval pénzügyileg meg kell ágyazni rendesen, nem véletlenül van kapitalizmus.

• Tetszik
Reactions: Zed895 and zeal
Persze fikció a javából, de akkor inkább B52-norat a szerbektol, sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik és szerintem a Rába meg lincebe is tudna gyártani valanilyen formába. Olcsóbb stb...

• Tetszik
Reactions: Zed895