Dudi, ez volt a szivatás, máig maradandó nyomokkal Én csak annyit említettem, aki megharcolt a kajáért, az átérezte a keményéget és a"harc" ezen részét, mint az ősember. Mi mrg hozzászoktunk, hogy azt eszünk, amit találunk. Sorkatona koromban gyakorlat ürügyén, télen simán feltörtúa kaptárokat. Egy méhész társunk, könyörgött a méhek érdekében, hogy ne tegyük, mert ekpusztulnak, étkezési alternatíívát nem tudottfelajánlani- a kártétrlünket betudták a korábban itt állomásozó oroszoknak... Lehet, hogy ez perverzióként hangzik, de hozzászoktunk egy étkezési igénytelenséghez, ami tzalán harchelyzetben, amikor a hadtép nem ér el mindenkit, lett volna haszna...Apám azt mondta akkor, a hadifoglyoknak jobb bánásmódbsan kellene tészesülni, mint nekünk akkor. De megtanultuk a bakonyi 3-4 hetes gyakorlatokka során a vadélettel (főleg nyulk elütése révén a vadgazdálkodádt), mert akkor a fegyveres vadászat tiszti privilégium volt...Meg finnyások sem lettünk, rávezettek minket arra, hogy az élet nem csak a seregben, hanem azon kívül sem les6zn habostorta, de ez be is igazolódott. Taertom a mai napig a kapcsolatot volt katonatársakkal és köztük tisztekkel nis, hogy mi a jég hátán is megélünk, nem adhatjuk fel. A műltn héten egy közúti baleset miatt tolószékbe kényszerült bajtárs emlékeztetett ara, hogy mi már ennél nehezebb körülményeket is túléltünk. Neken is furcsa átgondolni, de mindenképpen van egy mai napig (30 éve szereltem le) kihatása az akkor történtreknek..., amelyek átszövik a min dennapokat. Nem normálisnak, de hatásosnak tartom...Akár hiszitek, akár nem ez az egymásra utaltságot és A BAJTÁRSIASSÁGOZ ERŐÜSÍTWTTE ÚGY, HOGY MÉG 30 ÉV UTÁN IS VANNAK KÖTELÉKEK. pLD. ENGEM MOSTANÁBAN TÖBB MUNKÁBAN NEM FIZRTTEK KI, FELHALMOZTAM KB 5-7 MFT TARTOZÁST, MÁT NAV VÉGREHAJTÁS VOLT ELLENEM. éS LÁSS CSDÁT, ÉN IS MELEPÓDTEM ÉS LEPADLÓZTAM, NEM TUDTAM ELÉGSZER MEGKÖSÖNI, AZ EGYIK VOLT SZAKASZTÁRSAM, AKIVEL NPERSZE AZÉRT ÜZLETELTÜNK AZ ELMÚLT 5 ÉVBEN IS, ÁTUTALT MA (!!!!!) NEKEM 3, 0 MFT-T, HOGY NEKI VAN TUDJA, ÉN MOST BAJBAN VAGYOK, EZÉRT TESZI, ÉS GONDOLJA, FORDÍTOTT ESETBEN ÉN IS MEGTENNÉM, MEG MAJD VISSZAADOM, HA MAJD NEKEM IS LESZ. aZT HISZEM, MIV HOZZÁTOK MÉRVE TALÉÁN AMATŐRŐK VOLTUNK, DE NÉHÁNYY ESETBEN A VOLT BAJTÁRSIASSÁG MŰKÖGIK A NAGY BÉKÉBEN, A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN IS... mA AZON MORFONDÍROZTAM, A KÖZÖD ÖSSZEZÁRTSÁGNAK ÉS DRESSZÚRÁNAK KÖSZÖNHETŐEN, HÁBORÚBAN VAJON MIT TETTÜNK VOLNA MEG EGYMÁSÉRT----nEKED, NEKTEK VAN OLYAN TÁRSATOK, AKIVEL, AKIKKEL ILYEN RÉI VISZONYOK KÖZÖTT IS MŰKÖDHETNÉNEK AZ RLŐBB LEÍRT, EGYÉBKÉNT IGAZ TÖRTÉNETEK?-