Arról egyébként nem kéne elfeledkezni, hogy mi magyarok nem vagyunk túl "mobilis" népség, erről sok cikk szólt már különböző felületeken. Éppen ezért ökörségnek tartom a szuperbázisos koncepciót, pont azért, mert ha a meglévő laktanyákat is még összevonnánk, akkor azok, akik helyből jártak be, tuti nem vállalnák, hogy pár száz km-rel arrébb költözzenek, főleg ha van család, meg az asszonynak is jó munkahelye. Én ezzel szemben azt mondom, akár élve a fentebbi mikro laktanyás példával is, hogy még többet kellene felhúzni, és ezzel meglehetne szólítani azokat is, akik nem akarnak száz km-eket utazgatni csak azért, hogy egyenruhát öltsenek. Az hogy felvettem én is a sok közül az egyiket, csak annak köszönhető, hogy romokban a magánéletem, és jobbnak láttam elhúzni a p*csába, de nem lesz ez mindig így, sőt, ősszel sanszosan hazajövök, ha nem sikerül egy rugalmas "cégváltás". Elsősorban megkéne vizsgálni azt, hogy a jelenlegi, és a tervezett honvédelmi bérezés hol versenyképes, és hol nincs közel s távol laktanya. Ilyen pl BAZ megye. Állítom, ha lenne a megyében valami, az megtudná mozdítani a fiatalokat. Talán még a cigányokat is, és máris enyhülne valamelyest az égető létszámhiány.