Jó dolog a gazdaságfejlesztés, és örülök is neki, ha minél több dolgot tudunk itthon gyártani. De a buszoknak, vitorláshajóknak, emlékműveknek, egészségügyi felszereléseknek, és a rendezvényszervező, hímző, stb. képességnek mi köze a HADERŐ-höz? Értem én, hogy fontos dolog a hazafiasság, de ha egyszer éles helyzet lesz, normális ember akkor sem megy fejjel a falnak. És igen, most csak migránskérdés van, de egyik napról a másikra mi is érintettek lehetünk, akár terrorcselekmény kapcsán, akár máshogy. És a vezetőink nem fognak akkor ódzkodni attól, hogy a gyengén felszerelt katonáinkat bevessék akárhol, akárki ellen. És akkor itt kitérhetünk az összeesküvés-elméletekre is. Ha a nyugat már most nem akarna nekünk eladni fegyvereket, vagy csak korlátozással, akkor mi lenne éles helyzetben. A fegyverek használatának elsajátítása nem egyik napról a másikra megy. Szóval szerintem "ne akkor akarjunk venni tűzoltóautót, amikor már ég a ház"! A magyar ipart be lehetne vonni, a tényleges haderőfejlesztésbe is. Akár a Rába is platformja lehetne sok mindennek, amivel lőni is lehet (sorozatvető, löveg, stb.) Ilyenekről miért nem hallani nálunk, csak a szomszédokban? Miért csak a parasztvakítás megy?