Oke, durva korrupcio van mar a szinteden is de nem beszelhetsz rola... Akkor ne tedd, de ilyen szoveggel ne gyere! Mi ertelme van igy ennek?
Oké, azt hittem ez így is érdekes. De akkor még egy gondolatot. Néha történnek egyes ügyekben feljelentések, még ritkábban még a nyomozást is elrendelik. És ha én is benne voltam, akkor mehetek tanuskodni valamrlyik megyei rendórkapitányságra, mint pld. a jövő héten. Már nem először megyek, sejtem előre mi lesz. Olyan kérdéseket kapok, amikre az igazat válaszolom, de akkor sem derül majd ki semmi... És miért, mert valahogy a vizsgálódókat olyan szálak érdeklik, amelyek a téma szempontjából nem relevánsak. De megtörténik a kivizsgálás, és a végén bűncselekmény hiányában megszüntetik az eljárást. Én nem félek, mert nem voltam semmi törvénytelenben benne. Aki meg volt, azért nem fél, mert tudja mi a vizsgálat fő csapásvonala. És elmondhatjuk ez jogállam. Kérem a vádak -feljelentések- ki lettek vizsgálva...Azt szoktam mondani, engem hamarabb lecsuknak valamiért, mint azokat a kisebb-nagyobb fiukat akiknek az ügyeitben tanu voltam vagy éppen leszek...
Beismerem, nem vagyok hős (de egy fecske amúgy sem csinál nyarat), de szerintem inkább hülye lennék, ha itt a neten kitálalnék.. Kapnék a nyakamba egy rágalmazási és rossz hír keltési büntetőpert és ezért nem úsznám meg ítélet nélkül. Nem kapnék erkölcsi bizonyítványt, kizárnának a kamarából és nem tudnám folytatni a munkámat. A politikáról még annyit. Tavaly egy jobbikos vezette város kiemelt beruházását egy F..DESz közeli cég építette... Nekem gyanüs volt a munka nem haladása és ezéert felhívtam a szükséges anyagok beszállítóit. Kiderült, hogy az oda szükséges speckó anyagokat még meg sem rendelték, így nem is lehet számítani a beépítésükre. Én megírtam a levelemben ezt, meg azt, hogy ez valószínűleg szándékos lassítása a beruhásnak azért, hogy a politikai ellenfelek azt tudják mondani, a Jobbik még ezt sem tudja elintézni. Kb. 4 hónap csúszás után kész lett a mű, engem meg az említett építési vállalkozó beperelt rágalmazásért a büntető bíróságon. Úgy ítélték meg, az előzőekben leírt kutakodásom és az az alapján levont következtetések túlmennek a véleménnyilvánítás szabadságán..Aki érdekében cselekedtem, a Jobbik-os polgármester, kísérletet sem tett rá, hogy megvédjen. Ezt akkor is és most is mocsok dolognak tartottam a részéről. Ezért örültem, mikor egy bocsánat kéréssel megüsztam a herce-hurcát. Ha itt kitálalnék, ki védene meg? azt hiszem ugyanúgy senki. Ezért csak a jelenségről írtam, nem konkrétumokról. De így is vállaltam némi kockázatot, mert nincsenek illúzióim. Az itteni bejegyzéseim alapján egy közepesnél rosszabb képességű titkosszolga pontosan tudná, hogy ki vagyok (név, cím). De remélem ilyen mélyre még nem jutottunk, mert ha igen, akkor csak a határ túlsó oldalán lenne keresnivalóm....Ha nálam bátrabb vagy, kérlek írjad le Te a történetedet...[/QUOTE]
Jópár like-ot adtam, többnyire egyetértek az írásaiddal, én is tudom, hogy van korrupció. De azt veszem észre, hogy már mindig mindenhol farkast kiáltunk. Az ellenzéki sajtó szerint ugyebár Magyarország a legkorruptabb ország a világon, a Fidesz, sőt személyesen Mészáros L minden adóforintot ellop, amit végül meg is építenek, azt is hatalmas túlárazással és ráadásul feleslegesen. Ugyebár ott van a Felcsúti kisvasút. Azt szerintem már az Androméda galaxisban is ismerik, hogy mennyire feleslegesen és túlárazva épült. Pont most volt itt az EU bizottság, az ellenzéki sajtó nyálcsorgatva számolt be róla, hogy Felcsútat is megnézik. Jöttek-láttak-visszamentek.
Az ellenzéki média meg hallgat.
Most akkor vagy nem volt korrupció, vagy annyira profin csinálta Mészáros, hogy nem derült ki a lopás, vagy az EU bizottság még nálunk is korruptabb és lefizettük őket?
Írtad, hogy már a szocializmus óta dolgozol, ráadásul elég magas körökben forogsz. Akkor már jó sok kormányváltást megéltél. Hogy érzed, romlik vagy javul a helyzet ahogy tellik az idő, esetleg ugyanolyan?
Ha te tudsz konkrét eseteket, amikor közpénzeket lopnak, akkor miért nem jelented fel őket névtelenül? Kötelességed lenne, máskülönben bűnrészes vagy. De akár valamelyik sajtóban is beszámolhatsz, bizonyítékokkal, természetesen ott is névtelenül. Így tudnál tenni valamit a társadalomért. Azzal viszont nem tudsz semmit tenni, hogy itt nekünk leírod a tapasztalataid.
Szerintem az idelátogató emberek legnagyobb része nem mozog olyan körökben, hogy tenni tudjon bármit is az országért azon kívül, hogy dolgozik, adózik, nem bűnöző és elmegy szavazni.