http://index.hu/belfold/2017/10/03/tartalekos_katonak_szama_simicsko/
Megosztva az Index Android appból
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ha már linektétekhttp://index.hu/belfold/2017/10/03/tartalekos_katonak_szama_simicsko/
ha már linektétek
http://www.honvedelem.hu/cikk/65576
hozok egy hozzászólást :
Volt olyan, aki gyermekével együtt érkezett a hajdúhadházi kiképzőbázisra. „A férjem Kiskunfélegyházán hat évig volt katona, most én és a lányom is szerettünk volna betekintést nyerni a katonai élet rejtelmeibe. Öröm számomra, hogy együtt veszünk részt a kiképzésen, próbára téve erőnlétünket és kitartásunkat” – mondta Vadászné Kovács Katalin főtörzsőrmester (ÖTT Püspökladány).
Ezt tudod ertelmezni?
Ez tenyleg azt akarja jelenteni, hogy valaki beballag az 5 napos egyenruhas tematikus udulotaborba, es kap rogton egy fotrozsi rangot?
Vagy a rangja fuggetlen a tartalekossagtol?
Mellesleg kikepzesen viselheto fulbevalo???
Mellesleg kicsit eszakabra nem beszamitjak az alapkikepzesbe az x napot, hanem annak aki tartalekos akar lenni, annak meg kell felelni a prof. hadsereg felveteli kovetelmenyeinek, es el kell vegeznie a komplett 3 honapos alapkikepzest, ami alatt fizetest kap. Ha sikeresen elvegezte, valaszthat, hogy egyenesen belep a seregbe, es ott mar nem kell vegigcsinalni az alapkikepzest, vagy marad tartalekosnak.
A cseheknel meg ujabb fizetesemelest akarnak az aktiv tartalekosok szamara ( meg kell felelni a munkapiaci konkurencianak ).
Én teszem hozzá.. valaki aláír, kipróbálja, oké. de hogy a fenébe lesz belőle az ESKÜ ELŐTT főtörzsőrmester???
Úgy hogy van valamilyen polgári végzettsége teszem azt logisztikai vonalon és a századok ellátó altisztje(régen szolgálatvezető)főtörzsőrmesteri beosztás amit az ő polgári végzettségével betölthet hisz a két feladatkör fedi egymást.Tehát adott egy tartalékos aki végzettsége alapján alkalmas század ellátónak de csak úgy töltheti be ezt a beosztást ha van neki főtörzsőrmesteri rendfokozata.Az nem tiszta nekem,hogy tartalékos parancsolhat-e hivatásos vagy szerződéses állományú katonának.Általában fingjuk nincs arról,hogy mit jelent rendfokozatot viselni volt olyan tartalékos hadnagy aki lejelentkezett nálam(én voltam a legjobban meglepődve).
Nyugi, a lánya az a fekete fotogén csaj, ő csak őrvezető... Ezt kérdeztem egyébként én is tegnap.ha már linektétek
http://www.honvedelem.hu/cikk/65576
hozok egy hozzászólást :
Volt olyan, aki gyermekével együtt érkezett a hajdúhadházi kiképzőbázisra. „A férjem Kiskunfélegyházán hat évig volt katona, most én és a lányom is szerettünk volna betekintést nyerni a katonai élet rejtelmeibe. Öröm számomra, hogy együtt veszünk részt a kiképzésen, próbára téve erőnlétünket és kitartásunkat” – mondta Vadászné Kovács Katalin főtörzsőrmester (ÖTT Püspökladány).
Ezt tudod ertelmezni?
Ez tenyleg azt akarja jelenteni, hogy valaki beballag az 5 napos egyenruhas tematikus udulotaborba, es kap rogton egy fotrozsi rangot?
Vagy a rangja fuggetlen a tartalekossagtol?
Mellesleg kikepzesen viselheto fulbevalo???
Mellesleg kicsit eszakabra nem beszamitjak az alapkikepzesbe az x napot, hanem annak aki tartalekos akar lenni, annak meg kell felelni a prof. hadsereg felveteli kovetelmenyeinek, es el kell vegeznie a komplett 3 honapos alapkikepzest, ami alatt fizetest kap. Ha sikeresen elvegezte, valaszthat, hogy egyenesen belep a seregbe, es ott mar nem kell vegigcsinalni az alapkikepzest, vagy marad tartalekosnak.
A cseheknel meg ujabb fizetesemelest akarnak az aktiv tartalekosok szamara ( meg kell felelni a munkapiaci konkurencianak ).
Én teszem hozzá.. valaki aláír, kipróbálja, oké. de hogy a fenébe lesz belőle az ESKÜ ELŐTT főtörzsőrmester???
Szerintem mindenki pontosan ezt mondta.
Egy valami nem stimmel azon a képen. Alig van rajta fiatal ha jobban megnézzük. Pedig állítólag a debreceni és a nyíregyi főiskolát bocsánat egyetemet már befűzte a HM. 2026 még messze van.http://index.hu/belfold/2017/10/03/tartalekos_katonak_szama_simicsko/
BMP-1 teljes átalakítás nélkül ld afganisztáni stb tapasztalatok- csak kamaszok nedves álmaiban lenne jó harcjármű- hogy udvariasan fogalmazzak.
Kb valami EÜ végzettség lesz ahogy látom mert kötöz ezerrel.Úgy hogy van valamilyen polgári végzettsége teszem azt logisztikai vonalon és a századok ellátó altisztje(régen szolgálatvezető)főtörzsőrmesteri beosztás amit az ő polgári végzettségével betölthet hisz a két feladatkör fedi egymást.Tehát adott egy tartalékos aki végzettsége alapján alkalmas század ellátónak de csak úgy töltheti be ezt a beosztást ha van neki főtörzsőrmesteri rendfokozata.Az nem tiszta nekem,hogy tartalékos parancsolhat-e hivatásos vagy szerződéses állományú katonának.Általában fingjuk nincs arról,hogy mit jelent rendfokozatot viselni volt olyan tartalékos hadnagy aki lejelentkezett nálam(én voltam a legjobban meglepődve).
Most nézem FB-on, hogy nekem is van már ismerősöm az ÖTT-nél. Majd írjatok beszámolót!Én holnap megyek megcsinálni a szhiológiát.
Rendben majd keresünk neki valami forumot ahová mehetnek az élménybeszámolók.Most nézem FB-on, hogy nekem is van már ismerősöm az ÖTT-nél. Majd írjatok beszámolót!
Elég lett volna ha meghagynak 40-60 BMP-1 est. Miért is? Egyrészt ha új IFV szereznek be ahhoz kellenének úgyebár sofőrök,járműjavítók,gépjármű technikus műszerészek és még sorolhatnám. Sajnos az emberek nem teremtődnek csak úgy a semmiből. A rutint,tapasztalatot nem egy két nap alatt szerzi be az ember. Igen igaza volt a tábornoknak anno annak idején. Meg kellett volna hagyni pár db ot. Fejleszgetésekre,tesztelgetésekre,oktatásra,néha gyakorlatra-bemutatókra. Hogy ha ha jönnek majd az "újak" akkor ne a semmiből 0 ról keljen felépíteni a rendszert,meg összevadászni rá az embereket (kiszolgáló személyzetet). Mert nem mindegy hogy 0 ról kezdünk vagy 2 ről.
BMP-1 teljes átalakítás nélkül ld afganisztáni stb tapasztalatok- csak kamaszok nedves álmaiban lenne jó harcjármű- hogy udvariasan fogalmazzak.
Tudod, ez úgy van, hogy utólag mindenki okoskodik, de amikor a BMP-1 kivonása, a T-72 darabszám csökkentése, a tüzérség, köztük komoly önjárő képesség leépítése történt, akkor mindenki kussolt és tapsolt.. Valószínűleg azok is, akik most fanyalognak. De ami már elveszett, az vissza nem hozható. Emlékszem, akkoriban a hivatalos honvédelmi szaksajtó cikkei is alátámasztották az esztelen leépítéseket, a forradalmian új "könnyűlövész" koncepciót sztárolva.. Persze mint mindenhol, csak a részigazságok közlései történtek meg, mert senki sem írt arről, hogy a szerencsétlen lövészeket a harcban támogatni kéne, netán valamilyen műszaki képesség is kellene, stb...