Luperátor: Szlovákiának nem lesznek harckocsizói,sem pedig harcihelikopterei meg talán a logisztikában jobbak vagyunk, de az is igaz,hogy nekik még van tüzérségük,ami azért nagyon nem mindegy..
Mellesleg én valami hasonlóképpen szerelném fel a Honvédséget:
Légierő:
Kecskemét:14 Gripen,(ha már megvan).8 F-16
Pápa: 8 F-16, 12 C-130: 2 légiutántöltésre, 2db zavarásra,1 VIP és 7db (3 állomás helye Szolnok lenne, az ejtőernyősök miatt.)szállítási,ejtőernyősökkel végrehajtandó feladatok elvégzésére, bombázásra. Ez így nem tudom mennyire lehetséges a C-130-asok kapcsán. De ha nagyon költeni akarnánk rá akkor +2 Spectre. Természetesen bérszállításokat is végezhetne vele a HM.
Szolnok:10 AH-1, 10 Mi-35, 10 AH-6. 10 S-70, 6 Mi-171,2 Mi-26, 3 C-130
Légvédelem: Radarok építése.. Zengő ..stb, nem völgybe.. nem síkvidékre.
A hordozókat,indítókat,mobil radarállomást valami Rába platformra, (ezekhez semmit sem értek, még a típusokat sem tudom )
Ja igen és esetleg Gepárd a Mistral helyet..
Logisztikusok: Kommondor,Rába.
Harkocsizók: Leo2A7 kb 70db
Tüzérek: Szintén valami Rába platformnak örülnék, de ha nincs akkor is önjáró lövegeket.
Esetleg 80-100 Panzerhaubitze 2000
IFV-kből kb 60 db Német Puma (ha képes úszni),
Vegyvédelem:Kommondor,Rába.
Műszakiak: Nem tudom.. Szállításra Rába platform,Krazok maradhatnának, új tolóhajók.
Tűzszerészek: Kommondor,+ a jelenlegi VW-ek.
Személyi felszerelés : Normális,jó minőségű hazai ruházat. Pisztoly: G-17,G-18, Gépkarabély: AMD-65,AK 63D, G36, Mesterlövészpuskák : Gepárd M6,SZÉP(?), esetleg még : Mp7 Remington shotgunok,rakéták,gránátokról nem tudok szinte semmit. Bár nem hiszem,hogy az az RPG olyan rossz lenne. Jó minőségű rádiókat.
A HM felépítése (ezred,zászlóalj.. stb nem tudom,hogy mitől melyik)
MH 1. Légtérellenőrző,légvédelmi, légi-szállítási, és beavatkozó repülőezred. (Hülye neve lett tudom )
Repterek: Pápa,Kecskemét,Szolnok.
Bázisok: Győr,Veszéprém
Feladatok: Légtérellenőrzés,Légtérvédelem,Légi-szállítás,Légi-beavatkozás.Légi támogatás. Légijárművek javítás,karbantartása.
MH. 2 Egészségügyi ezred
Bázisok: Budapest (Honvédkórház),kitelepülő mobil parancsnokságok.
Eszközök: Kommondor páncélozott sebesült szállító járművek, igényelhető légimentésre : S-70,Mi-171.
Feladat: A sérült katonák harctérről való kimentése, egészségügyi ellátásban való részesítése. A harcvonal mögött kitelepített "kórház", a sebesültek szállítása,ellátása.
MH 3. Szárazföldi védelmi és műszaki ezred
Alárendelt: Vegyvédelem,Műszakiak,Tűzszerészek.
Parancsnokság: Székesfehérvár,Szentes.
Feladat: Gondolom egyértelmű..
MH. 4 Vegyes harcászati ezred
Alárendelt: Logisztikusok,Harckocsizók,Tüzérek,Különleges műveleti század,Katonai rendészek.
Különleges műveleti század saját eszközei: AH-6.
Természetesen összedolgozna mindenki,viszont az AH-6 helikopterek elsődlegesen a különleges műveleti századot támogatnák,illetve a C-130-asokból dobnák őket, ha ejtőernyős ugrással kell célba juttatni őket.
Várom a kritikákat, hogy túl drága és hogy mekkora baromságokat hordtam össze. (Tényleg csak "alap" szinten konyítok valamit hozzá főleg ilyen téren..)
Mellesleg én valami hasonlóképpen szerelném fel a Honvédséget:
Légierő:
Kecskemét:14 Gripen,(ha már megvan).8 F-16
Pápa: 8 F-16, 12 C-130: 2 légiutántöltésre, 2db zavarásra,1 VIP és 7db (3 állomás helye Szolnok lenne, az ejtőernyősök miatt.)szállítási,ejtőernyősökkel végrehajtandó feladatok elvégzésére, bombázásra. Ez így nem tudom mennyire lehetséges a C-130-asok kapcsán. De ha nagyon költeni akarnánk rá akkor +2 Spectre. Természetesen bérszállításokat is végezhetne vele a HM.
Szolnok:10 AH-1, 10 Mi-35, 10 AH-6. 10 S-70, 6 Mi-171,2 Mi-26, 3 C-130
Légvédelem: Radarok építése.. Zengő ..stb, nem völgybe.. nem síkvidékre.
A hordozókat,indítókat,mobil radarállomást valami Rába platformra, (ezekhez semmit sem értek, még a típusokat sem tudom )
Ja igen és esetleg Gepárd a Mistral helyet..
Logisztikusok: Kommondor,Rába.
Harkocsizók: Leo2A7 kb 70db
Tüzérek: Szintén valami Rába platformnak örülnék, de ha nincs akkor is önjáró lövegeket.
Esetleg 80-100 Panzerhaubitze 2000
IFV-kből kb 60 db Német Puma (ha képes úszni),
Vegyvédelem:Kommondor,Rába.
Műszakiak: Nem tudom.. Szállításra Rába platform,Krazok maradhatnának, új tolóhajók.
Tűzszerészek: Kommondor,+ a jelenlegi VW-ek.
Személyi felszerelés : Normális,jó minőségű hazai ruházat. Pisztoly: G-17,G-18, Gépkarabély: AMD-65,AK 63D, G36, Mesterlövészpuskák : Gepárd M6,SZÉP(?), esetleg még : Mp7 Remington shotgunok,rakéták,gránátokról nem tudok szinte semmit. Bár nem hiszem,hogy az az RPG olyan rossz lenne. Jó minőségű rádiókat.
A HM felépítése (ezred,zászlóalj.. stb nem tudom,hogy mitől melyik)
MH 1. Légtérellenőrző,légvédelmi, légi-szállítási, és beavatkozó repülőezred. (Hülye neve lett tudom )
Repterek: Pápa,Kecskemét,Szolnok.
Bázisok: Győr,Veszéprém
Feladatok: Légtérellenőrzés,Légtérvédelem,Légi-szállítás,Légi-beavatkozás.Légi támogatás. Légijárművek javítás,karbantartása.
MH. 2 Egészségügyi ezred
Bázisok: Budapest (Honvédkórház),kitelepülő mobil parancsnokságok.
Eszközök: Kommondor páncélozott sebesült szállító járművek, igényelhető légimentésre : S-70,Mi-171.
Feladat: A sérült katonák harctérről való kimentése, egészségügyi ellátásban való részesítése. A harcvonal mögött kitelepített "kórház", a sebesültek szállítása,ellátása.
MH 3. Szárazföldi védelmi és műszaki ezred
Alárendelt: Vegyvédelem,Műszakiak,Tűzszerészek.
Parancsnokság: Székesfehérvár,Szentes.
Feladat: Gondolom egyértelmű..
MH. 4 Vegyes harcászati ezred
Alárendelt: Logisztikusok,Harckocsizók,Tüzérek,Különleges műveleti század,Katonai rendészek.
Különleges műveleti század saját eszközei: AH-6.
Természetesen összedolgozna mindenki,viszont az AH-6 helikopterek elsődlegesen a különleges műveleti századot támogatnák,illetve a C-130-asokból dobnák őket, ha ejtőernyős ugrással kell célba juttatni őket.
Várom a kritikákat, hogy túl drága és hogy mekkora baromságokat hordtam össze. (Tényleg csak "alap" szinten konyítok valamit hozzá főleg ilyen téren..)