A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Véleményem szerint, rendkívüli állapot esetén orbitális fejetlenség lenne. Talán nem jó példa, de ugyanúgy hierarchikus szerveknél voltak gondok 2006-ban és vannak is még néha egy némely rendezvénynél. A tavaszi hóhelyzet detto, akkor meg másnál voltak bajok. Ahogy a riportokból ki lehetett venni, senki nem mert semmit csinálni, a vezetés pedig nem tudta mit kell csinálni(?) Ebből számomra leginkább az jön le, hogy elégtelen volt mind a szervezés, mind a felszerelés ami volt. A honvédség sem különb sajnos. Kivételes emberek lehet, hogy úrrá tudnának lenni a káoszon, de általánosságban kétlem, hogy jól mennének a dolgok. Lehet ezt egyáltalán gyakorolni? Arra egyszer azért kíváncsi lennék egy bennfentes embertől, hogy akik szolgálnak, nekik meg tudnak e annyit legalább adni, amennyit kell. Szerintem ez után beszélhetnénk arról, hogy mi lenne minősített helyzetben.

dudi said
molni

Induljunk ki abból,hogy van fél év felkészülni a háborúra(ugye országok közt háborúk nem hétfőről keddre törnek ki és eltitkolni is nehéz az előkészületeket) és akkor már is konkretizáltuk a helyzetet valamennyire.
Az irományomban, az erre vonatkozó részben Neked van igazad.

Tudom és mindem tiszteletem a tiétek. Amúgy én is ott voltam a 101-esek egyik D-20 ütegével. Jópár zárótüzet beterveztünk. Fingom nincs kik voltak előttünk.

<a title="Profile" rel="nofollow">ijasz</a>

Én akkor még az iskolapadot koptattam!De van pár katona a században akik akkoriban már szolgáltak és ha néha előjön a téma szoktak mesélni.

khm..... én pedig azt meséltem épp mai a fiataloknak, hogy ne panaszkodjanak az én időmben kézben tartott malomkövön kellett kivinnünk az alkatrészeket....

(viccen kívül ezt meséltem)

dudi said
molni

Induljunk ki abból,hogy van fél év felkészülni a háborúra(ugye országok közt háborúk nem hétfőről keddre törnek ki és eltitkolni is nehéz az előkészületeket) és akkor már is konkretizáltuk a helyzetet valamennyire.
Az irományomban, az erre vonatkozó részben Neked van igazad.

Kb mind egészséges, meg persze ha annyira gáz van könnyíthetnek a felvételen. A hadtáp az el tudna látni még jó pár embert. Fegyver van lőszer is bár kicsit régi. Az altiszti állományból meg aztán főleg van bőven. Tehát éppen lenne kikhez nyúlni ha annyira kell ember nem kell itt arra gondolni hogy majd a 40 éves korosztályból lehet csak toborozni. Vannak témák amiknek nagyon utána nézel és egyet tudok veled érteni de néha fogalmad nincs a dolgokról és mégis lenézően írsz.

Dudi

Gondolom már rég nincs  második lépcső! Én is készültségben álltam abban az időben a helikben ülve vártuk a startparancsot , ami szerencsére nem jött ! Kevésszer láttam kiosztani a teljes lőszert ami akkor kétszer is megtörtént!

<a title="Profile" rel="nofollow">chimera</a>

Milyen második lépcső?Azok akik ott voltak azt mondták,hogy amikor ki kellett menniük akkor kaptak egy egész málhagyíknyi(a málhagyík az a zsák amit a rockerek előszeretettel hordanak ha valaki nem tudná)lőszert két katonánként azon kívül ami náluk volt.

A második lépcső a kiképző központok bázisán állt volna fel, amennyibe kiszélesedik a konfliktus. Ha jól tudom: Szombathely -gl.dd; Szabadszállás- gl. e.; Tapolca-hk.dd és egy tü.e.; Kalocsa-passz.

Az elsőt alkotta a 88-on túl 3 gl.dd egy vegyes tü.dd. és egy pct. tü.e. (a szárazföldi haderőnemnél).

14 év alatt ennek kb.80 százaléka eltűnt.

Ma már első lépcső sincs 
sf-laugh.gif

Komoly időszak volt ez a 90-es évek. Olvastam erről valamennyit, és állítólag már akkor is eléggé szarul álltunk az ellenhez képest :-/

Anno, amikor még volt hadseregünk, első lépcsős alakulatnak az számított, amelynek a személyi és a technikai feltöltöttsége legalább 85%-os volt. A második lépcsőbe az ez alatti feltöltöttségűek számítottak beleértve akár az M alakulatokat is.

A málhagyík a hátizsák, málhazsák, amibe a teljes B kompleted belefért, a rockerek szimatszatyrot hordtak ami a gázálarctáska becsületes magyar neve...

TG

Tudom mi málhagyík és azt is,hogy mi a szimatszatyor és a szemem is jó amivel látom a malhagyíkot a hátukon....