Desertfox!
Nem csak Hendéről "károgok" ez előtte lévőkről is! Nem csak az utóbbi három évvel nem értek egyet, mielőtt még komcsinak bélyegzel. Szerintem elég szomorú, hogy UH-1 egyáltalán szóbajött!!! Mutass ezen a kontinensen olyan országot, akinél opcióban volt UH-1 az utóbbi 10 évben. Talán Albánia? Nem! Ő ist tudott új gépeket venni. Hogyan képzelném el a hadsereg fejlesztését kis lóvéból? Kezdeném azzal, hogy nem ragaszkodnék az egy, max. kettő helikopter típushoz. Ha tényleg van 20 felesleges AW-139 abból boltolhatnának néhány darabot, gondolva mondjuk arra is, hogy esetleg jövőre is lesz árvíz. Oké, tudom, hogy ez egy nem éppen katonai típus, de könnyű szállítónak+ rendészetnek+ párnásnak elmehetne néhány. A digók jó sok évre ki is tolnák a fizetést, így szerintem beszerezhető volna, és így egy hajszálnyit fellélegezhetnének Szólnokon. Ezután jöhetne a MI-171, a meglévő gépek idejét meg kitolnám amíg lehet. Komoly lóvéról beszélek? Ott van az AN-140-es. Fiatal, 30 darab már repül belőle (ja és

nem keveset kíván beszerezni belőle katonai szállítonak, ami szerintem arra enged következtetni, hogy nem olyan rossz a gép) az Ukránokkal meg szintén lehetne úgy tárgyalni, hogy jó sok év alatt fizetjük ki őket, akár magyar áru (pl. busz) formájában. Ez szerintem belefért volna a három évbe! Szerinted az tényleg a válság miatt van, hogy kohóba küldik a maradék (12-őn felül) T-72-est? Annak mi értelme? Oké, a több száz DAC mehet a kohóba, de, hogy 12 T-72-re számíthassunk ha balhé van??? Ez már vicc és totális dilettantantizmusra utal. Ak modernizáció? Ugyanaz! Ami Hende javára legyen írva, hogy legalább a tartalékos rendszert bevezette. Károgok? Igen! Mert ha volna itt tényleg valami, a katonáink mennének, mert megkapnák a parancsot, csak sajnos olyan dolgokkal kéne harcolniuk, amikkel lassan csak mondjuk Szlovénia ellen vehetnék fel sikeressen a küzdelmet és gyászolhatnánk a sok hősi halottat, nem másért, hanem azért mert korrupt dilettáns politikusok nem voltak hajlandóak lóvét szánni a hadsereg fejlesztésére, mert a nagy pénzeket elvitték a tanúlmány és pályázatírások!!