A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
h
ttp://lhsn.hu/bezartak-a-szolnok-szandaszolos-sportrepteret/

Újabb sajnálatos hír röppent fel az egyik ismert közösségi oldal repülőbarát csoportjában, miszerint a szolnoki repülőteret egy kínai cég számára értékesítették gyár létrehozása céljából

Az eset egyébként egyszerűen felfoghatatlan. A repülőtér folyamatosan használatban volt, repültek ott civilek, használták az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái, pilóták, ejtőernyősök, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj is. N<b>em elhanyagolható az sem, hogy a szolnoki katonai repülés tartalékrepülőtereként is üzemelt.
</b>
 
2013. december 7.
934
4
18
Minden gyártás jó dolog végül is. Funkcionálisan ez egy jó dolog, jobb mintha készen hoznák be nyugatról. Persze a hiányosságok tengerében könnyebb nevetségesnek találni, de azért ez egy funkcionálisan jó, mégah kicsi is, beruházás.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 546
113
Minden gyártás jó dolog végül is. Funkcionálisan ez egy jó dolog, jobb mintha készen hoznák be nyugatról. Persze a hiányosságok tengerében könnyebb nevetségesnek találni, de azért ez egy funkcionálisan jó, mégah kicsi is, beruházás.
igen ez természetesen igaz. Részemről nem is ebben látom a problémát. Senkit nem érdekel a végrehajtó állománynál szvsz a hungary felirat megléte. Kérdezzük bokit mennyire izgatja a felirat. Hanem abban hogy ez a hír. Ez HÍR a honvédség háza tájáról hogy vettek 6 hímzőgépet és felvettek 2 nőt hímezni, az egyik xy ezredes felesége tudod ,a másik meg a józsi tábornoké. Mert magyarország jobban teljesít és a hm segít ebben. Olyan hírt szeretnék látni hogy olyan egyenruhánk van ami télen meleg nem nyáron ezzel az osztállyal kapcsolatban. De azt még inkább olvasnám hogy beszerezve 24 szállító helikopter, 50 önjáró löveg, felállítva 3 új légvédelmi zászlóalj.
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
<blockquote rel="dudi">"A gyártás megkezdésével várhatóan rövid időn belül megszűnik az ellátó pontokon a HUNGARY és hímzett név feliratok régóta tapasztalható hiánya."

...

Komolyan mondom:néha ég a pofámról a bőr!

Majd újat hímeznek oda :)</blockquote>

Nem értitek. Ez nagypolitika. Burkolt célzás az oroszoknak az azonosítók hiánya miatt!!!
 
2013. december 7.
934
4
18
Lenne egy magyar márka amely praktikus, sokoldalú egyenruhákat tudna csinálni, HT. Persze ugyanúgy lehetne ajánlani egy 40mm-es aknavető gyártó céget is, hogy csak a legegyszerűbb eszközökről essék szó.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 546
113
Ebből is látszik hogy az oroszoknál nem az azonosító foglalja el a területet hanem a katona. Operetthadsereg vagyunk, öltözködünk.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 041
113
Igazából én is nevetek a "nemzeti hímzőképesség" dolgon, de azért mégiscsak fontos ez az apróság is. Meg jópofa :)
Ez egy bohóc ország, itt ennyire futja, szóval vidámság :)
 
D

danielblack

Guest
Ebből is látszik hogy az oroszoknál nem az azonosító foglalja el a területet hanem a katona. Operetthadsereg vagyunk, öltözködünk.

Még ha öltözködnénk... Azonban tudjuk milyen gyatra a sereg ruházata...
Örülök, hogy foglalkoznak az apró dolgokkal is, de ez azért gáz. Ez nem hírértékű dolog. Vagy ha kiteszik akkor áldásom rá, de akkor ne úgy kommunikálják már mint egy román F-16 beszerzést.. xD
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
A ruházathoz annyit,hogy itthon volt rá próbálkozás szurkolók részéről,hogy létrehoznak egy magyar gyártású, ruházatot (piac lett volna rá), de a bürokrácia ellehetetlenítette a hazai gyártást (pedig erősen próbálkoztak), így az Egyesült Királyságban kezdik meg/kezdték meg a gyártást.... szóval a nemzeti hímzőképesség...
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 754
2 617
113
A szolnoki sportreptér eladása teljesen elfogadhatatlan !! Komolyan, hova tették a a HM vezetők a józan eszüket. Mos már az jön, hogy eladják a szolnoki repteret is? Egy pár éve volt róla szó, hogy polgári reptér is lesz szolnokon, meg veszik a kínaiak. Ez hihetetlen!!!
 
D

danielblack

Guest
A múltkor nem rebesgettek valami olyasmit, hogy összevonnák a magyar légierőt egy bázisra? Hendének valami nyilatkozatával kapcsolatban olvastam valami hasonlót azt hiszem.... Persze a tévedés joga fent áll :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 814
113
http://airshowinfo.hu/hirek/hirek/item/81-problemamentesen-folytatodik-a-szolnoki-repulonap-szervezese.html

A szervezők vagy tudnak valamit, vagy nem.
 

ben921114

Member
2013. február 11.
71
0
6
"2014.03.04.:
Újabb információink szerint a repülőteret üzemeltető egyesület bérleti szerződése járt le március elején, ezért vonta be a hatóság a repülőtér engedélyét (szabályoknak megfelelően). Ettől függetlenül mint honvédségi terület elvileg a katonai igénybevételre és katonai célú repülésekre továbbra is lehetőség van Szandaszőlős füves repülőterén.

A Honvéd Sportrepülő Egyesület repülőtér vezetőjétől ma megtudtuk minden a repülőtéren működő egyesület további célja és szándéka lenne a repülőtér üzemeltetése, de a HM nem hoszabbította meg szerződésüket. Feltételezhetően pályázat útján kívánja a szaktárca a további hasznosítást/üzemeltetést megoldani.

Ezzel kapcsolatban azonban meg kell várni a hivatalos tájékoztatást. Kérdéseket küldtünk az illetékes minisztérium és az engedélyt bevonó hatóság felé, akik mihamarabbi válaszadást ígértek.

Megtudtuk azt is, hogy bár valóban tervben van (évek óta) egy kinai-magyar céggel citromsav előállító üzem létesítése Szolnokon, de azt a Szolnoki Ipari és Logisztikai Szolgáltató Központ területére tervezik."
Forrás: http://lhsn.hu/bezartak-a-szolnok-szandaszolos-sportrepteret/