A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Kósa úrnak nézzen már valaki utána légyszíves.
Nekem a cikk első mondata már csípte a szemem,sajnos félek,hogy elakarják terelni a figyelmet a szolnokiakról....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
száz magyar katonát küldenek a baltikumba hadgyakorlatozni.
http://www.origo.hu/itthon/20140902-katonakat-kuldhetunk-a-baltikumba.html

A Gripenek végül mennek-e légvédeni és ha igen akkor hány darab és mikor?
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
a Hír TV híradójában ma azt mondták források nélkül, hogy a walesi NATO csúcson az ország lehetséges, hogy felajánlja a költségvetés 2%-át a honvédelemnek.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter délelőtt Twitter-oldalán azt írta: "magyar csapatok a balti országokba és a védelmi költségvetés növelése", majd csatolta a Magyar Nemzet cikkének a linkjét.
 

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
635
906
93
Joker
A Gripenek végül mennek-e légvédeni és ha igen akkor hány darab és mikor?


"Ebben az air policing feladatban hazánk négy darab Gripen vadászgéppel és közel kilencven fős személyzettel vesz részt"

"2015 szeptembere és decembere között"

http://htka.hu/2014/08/29/vedelmi-egyuttmukodes-elmelyitesenek-tovabbi-lehetosegeirol-targyaltak/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Mindenki nyugodjon le a. Most formálódik az állami reklámcég, szal minden esély megvan rá, hogy a növekményt, ha nem csak papíron ajánljuk fel, hogy aztán zároljuk és oda se adjuk, akkor elvigyék a kommunikációs költségek. Esetleg a hármas metró és a kalasnyikov példájára lehet, hogy felújítunk egy tűzszakasznyi D-20-as löveget, de csak azért, mert sajnos T-34-et már nem tudunk modernizálni.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
Szerintem vicces. Esetleg a Fradi vagy Zorbán drukkereknek eshet rosszul az ironizálás, bár ha jobban belegondolok inkább csak az utóbbiaknak.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
Ez maximum az ízlésemet és nem az intelligencia szintemet minősíthetné.

Abban viszont igazad van, hogy maga a haderőfejlesztés téma nem humoros kis hazánkban, inkább elszomorító. A topic nagyon népszerű, én is emiatt regisztráltam, igazán jó ötlet volt létrehozni. Viszont mi nem is a topicon "humorizáltunk", nem szóltuk le az MH egyik alakulatát vagy tagját sem, csupán egy ironikus szál merült fel, utalva a népszerű stadionozásra is, és a HM kommunikációjára.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 831
113
desertfox

Ez nem humor(max tragikomikum)hanem a <b>valóság</b> ami a Minden Hiába céget illeti.Lehet itt álmodozni (jókat nevetek magamba rajtuk)de tökéletesen értelmetlen.Akinek ilyen sok szabadideje van az inkább menjen lottózni mert annak több értelme van.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
https://www.youtube.com/watch?v=w22d25nsNw8

http://legiero.blog.hu/2014/08/28/amikor_van_helikopter_gyakorolhatnak_a_88-asok
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@dudi persze hogy álmodozás és nem fog változtatni a beszerzéseken és a fejlesztéseken, nem is ez volt a cél, hanem amikor mindenki okolja a fentieket hogy nem szereznek be és nem fejlesztenek normáliasan mindenkinek elfogadható modon, akkor itt rájöhet a laikus is hogy igazából egy ilyen kis közösségben sincs egyetértés, de azért jó néha látni valamilyen "fejlödést" , de az hogy egy idiota ir HM- nek egy levelet és az hogy nemzeti érték átadásán megjelenik 3 gripen és ezen csámcsogunk a számomra szánalmas. Régen a népnek kuss volt a neve , a nagy liberaizmus átka , mindenki mindenbe belepofázik. Tud hol a helyed a világban Én azt mondom. ( és ezt nem rád értem )
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
desertfox

Hát lehet, hogy valakinek megfelel a neved kuss ország, világ, nekem és az őseimnek, akik pont azért harcoltak, minden magyar háborúban, hogy ne egy nevedkuss országban éljünk, nemigazán van ínyére. És kérlek te se pofázz bele, hogy olvassam a moricka.hu-t. Mi közöd benne? :D
Keresd meg a helyed Én azt mondom (és ezt Rád is értem).
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 126
53 707
113
Állítólag nőhet most a Honvédelmi költségvetés. Lehet újra álmodozni :)
Egymást meg ne bántsátok, nem érdemes!
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 592
113
Tudjátok az a szomorú, hogy a Honvéd Vezérkarnak is csak névleges beleszólása van a dolgokba, sokszor a véleményüket kikérik ugyan, de utána gyorsan le is sz@rják azt. De szerintem így van ez a többi minisztériumnál is. Azért is mennek ilyen frappánsan a dolgaink. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mire oda jutnak, mennyit faragnak le a 2%-ból. Az ígéretekből eddig se volt hiány.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Az,hogy valaki az esküvőjére kért Gripen áthúzást és nem kapta meg, hát istenem.... én nem tartom kizártnak,hogy politikai indíttatás is benne volt. Hiszen kampány időszak van és a stadionokra lehet mutogatni.

Ezzel a kéréssel kapcsolatban 2 kérésem lenne:

- Ha a térségben gyakorlatoztak volna a Griffjeink, akkor is egy sima állampolgár fölé reptetjük őket?

- Fizettek volna érte?

Az első esetében nem mindegy,hogy kifizették-e a költséget, vagy tényleg olyan hülye volt,hogy elvárta,hogy a honvédség az ő esküvőjét dobja fel. Mert akkor hányan is igényelnék ezt a "szolgálatatást"? Én elvárnám,hogy civilek előtt ne nyíljon meg a Griff, érdemeljék ki, minimum honvédnak kéne lenni, bár inkább háborúban kitüntetett katonának,mert ők tényleg megérdemlik, míg egy kertész, vagy egy hentes nem hiszem.



Ti pedig ne egymás torkának ugorjatok. Nalson, elég sokunk ősei harcoltak ezekben a bizonyos csatákban és többnyire egy oldalon, viszont én nem támogatom azt a fajta liberalizmust / demokráciát, amibe mindenki beleugat. Ahhoz,hogy valami jól működjön szakemberekre van szükség, nem pedig kontárokra, a honvédség intézménye pedig elég komoly dolog. Szóval Marikanéni ne akarjon már beleszólni,hogy a rohamlövészek P-90-el rohangáljanak, csak azért mert ő egy jót aprított vele az egyik online FPS játékban, amíg várta a nyugdíját.


Reménykedjünk,hogy fejlődni fog az MH, jó irányba. Ez mellett ne feledkezzünk meg a megígért fejlesztésekről sem.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Képzeld az Én Őseim is harcoltak ezért az országért.
Nem fogom folytatni a vitát , ajánlom neked a SHOGUN cimü olvasmányt, abban talán megérted hogy mire gondolok, de japán kultúrában van az és régen a milyenben is, hogy mindenkinek meg van a dolga a Szamuráj csatázik , a kovács kovácsol, a pék kenyeret süt, ezt mindegyik kaszt tiszteli mivel a Szamurájnak nincs karjda ha kovács nem kovácsol és nem tud enni ha nincs kenyere, de nem pofázik bele a kovács hogyan kell harcolni, sem a pék. A pék meg kovácsot a szamuráj védi meg és ez miatt tisztelt jár neki is. Ennyi , ha ebből nem érted meg hogy mit akartam mondani akkor sosem fogod.