A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Itt a kommentek legalább megoldást is kínálnak:
http://444.hu/2015/03/21/lelephetnek-a-milliardokert-kikepzett-de-nem-megbecsult-magyar-gripen-pilotak/
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://hvg.hu/itthon/20150321_Vasarnapi_Hirek_A_jovoben_nem_a_TEK_vedi#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://nol.hu/belfold/eltunnenek-a-magyar-gripenekbol-a-pilotak-1523417

máshonnan:
<i>

Én azért annyira nem féltem a hajózó állományt. Nem keresnek annyit, mint a közforgalmi pilóták és annyit se, mint a nyugatabbra (vagy keletebbre?) levő katona társaik, de alapvetően nyugodt, jó életük van: kapnak házat, kajára nincs gondjuk, testileg-lelkileg foglalkoznak velük és ha egyszer valaki átment ROB-on és ma már Gripen pilótának mondhatja magát, nagyon ritka, hogy később ne találják alkalmasnak, bár persze előfordulhat. A legnagyobb baj a perspektíva (előmenetel): alapvetően erre akkora igényük, mint a talpas katonáknak nem volt, csak egy kis repülés és boldogok voltak, de most, hogy eltörölték a kedvezményes nyugdíjkorhatárt, nincs előttük kitaposott, megbízható jövőkép és ez a nagyobb baj. 65 éves koráig nem repülhet - akkor mit csináljon? Aki kevésbé családcentrikus, vagy éppen Mammon szolgája akar lenni megpróbálkozik a civil élettel, civil pilótaként. Lehet, hogy bejön neki - de sokuknak nem fog tetszeni, hogy a jelenlegi viszonylag nyugodt életét lecserélje egy olyanra, ahol végletekig ki fogja szipolyozni egy fapados társaság és az utolsó másodpercet is kirepülik belőle, hónapról-hónapra.

Plusz, a Magyar Nemzet nem foglalkozik más alegységekkel, csak a hajózóval és a repülőműszakival. Pedig dolgoznak még bőven a kiszolgálásban. Például tűzoltók, éhbérért, vagy katonai légiforgalmi irányítók, nem sokkal többért. Ezek megbecsülése is nyugodtan porondon lehetne, mert míg egy polgári légiforgalmi irányító circa 800 000 forintot visz haza, addig egyenruhás társa, ugyan olyan felelősség mellett kb. 160 000-et, vagyis 10 000 forinttal kevesebbet, mint az a rendőr törzsőrmester aki bűnügyi helyszínelő és akkor még azt is vegyük számba, hogy az előbb említett katona századosi beosztásban dolgozik és legalább egy középfokú nyelvvizsgája van (ez csak a pótlék miatt érdekes, hiszen a rendőr még többet kapna, hogy ha középfokúja lenne és a katona még kevesebbet, ha nem lenne - bár utóbbi elképzelhetetlen, mert középfokú nyelvvizsga nélkül ma már nem lehet senki tiszt). Szóval, sok sebből vérzik a történet, érdemes nem csak a rozsdásodó lándzsa hegyét, de a szúrágta fát is megnézni. </i>
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Az snar-10 esen én is ledöbbentem amikor elösször láttam Tatán aztán mondták hogyha érdekel az ijen akkor még érnifog pár hasonló "meglepetés"Tatán (igaza lett)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Egyébként kérlek ugye nem ugyan az 444.hu és Hvg.hu , aki szeptemberben tutira megmondta hogy Hende lemond és sorolhatnám az összes fakehírüket :D :D
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Snar-10. Egy vezetési pont, vagy radar. Nem kell csodálkozni hogy van ilyen, mert volt is. Inkább azon hogy lencsevégre lett kapva az a történés, hogy vezetési gyakorlaton gyakorolták a vezetését, azok, akiknek illik tudni vezetni ilyen harcjárművet. :)
 

vajk

Member
2012. október 23.
45
0
6
Kíváncsiságból megkérdezném, hogy ti is csak akkor szoktatok fölmenni a honvédelem honlapjára, amikor felakarjátok idegelni magatok? Valami eszméletlen, hogy táborőrző és hagyományápoló szervezetként funkcionál egy olyan szervezet, amely adott esetben egy külső fegyveres támadás elhárítását (pozitív esetben visszalökését) szolgálná. Az adott honlapon meg még propagálják is ezt a bohóckodást. De ez holt komoly részemről. Ahányszor ránézek nyugodt kedélyállapotomba a honlapjukra, hogy történt valami érdemi változás a honvédségben, annyiszor nyomok dühödten és undorodtan x-et. :)
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Kíváncsiságból megkérdezném, hogy ti is csak akkor szoktatok fölmenni a honvédelem honlapjára, amikor felakarjátok idegelni magatok? Valami eszméletlen, hogy táborőrző és hagyományápoló szervezetként funkcionál egy olyan szervezet, amely adott esetben egy külső fegyveres támadás elhárítását (pozitív esetben visszalökését) szolgálná. Az adott honlapon meg még propagálják is ezt a bohóckodást. De ez holt komoly részemről. Ahányszor ránézek nyugodt kedélyállapotomba a honlapjukra, hogy történt valami érdemi változás a honvédségben, annyiszor nyomok dühödten és undorodtan x-et. :)

Erről az jut eszembe, hogy "kis pénz, kis foci..." És, bár röhejes, de sokan a NATO tagságot vádolják, pedig a NATO megkövetelné a GDP 2 %-át. De mi még azt is kijátsszuk/alulteljesítjük...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
original.jpg
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
a kommentelő megállapította,
-nem is tudta, hogy Usztics Mátyás még forgatja a Kisvárost
- illetve: "a pocakos tábornok a halálom- idézve a a klasszikust.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Hende benyújtotta az ISIS elleni háborús részvételi javaslatot a parlamentnek.
http://www.origo.hu/itthon/20150323-150-katonat-kuldunk-az-iszlam-allam-ellen.html
Őt is oda kellene küldeni erre a 2+ évre.