<blockquote rel="torsen"><blockquote rel="Panzerfaust">
És miért tartanánk Kazahsztánba ? Nem tudom, mi ez a pszichózis Magyarországon, hogy ha valakivel kereskedsz azzal automatikusan átveszed a társadalmi modelljét, jogrenszerét, államberendezkedését, erkölcseit stb ..
Nem tudom olvastad/hallottad-e OV azon kijelentését, hogy mi idegeneknekérezzük magunkat Európában és Kazahsztánban érezzük (mármint ők) magunkat otthon. Erre utaltam,semmi másra, pszichózis nincs, csak a száraz tények. Sajnos. </blockquote>
Hallottam. Látszik, valahogy nem érted a politika nyelvét. Az "udvarolás" kötelező fordulatai, mint ahogy ha átnézed Merkelnek mondott szóvirágait, kínaiaknak, amerikaiaknak szóló hízelgő nyilatkozatait, pont találsz ilyeneket ... Semmi extra nincs ebben, mivel más nyugati országok is megteszik, de persze, "ügycsináláshoz" kiváló.
Tudomásul kell venni, hogy a mi helyzetünk nem könnyű, nyugathoz és kelethez is tartozunk, a kazahok pont úgy rokonok, mint a többi türk eredetű nép, pl, bolgárok, törökök. Ez van. Tudom, szar ügy, hogy ilyen keleti barbárok a rokonaink, akik szegények, nem olyan tehetősek, mint a "gazdag, művelt" nyugat, akiknek a civilizációját sokszor megvédtük, és bár köreikhez tartozónak valljuk magunkat, ők valahogy mégsem fogadtak be minket azóta, amióta itt vagyunk a Kárpát-medencében ... Annak ellenére, hogy rengeteg szállal kapcsolódunk hozzájuk, keletről jöttünk, ha tetszik, ha nem és szerintem aki elfelejti, honnan érkezett, szépen elindul a felmorzsolódás egyirányú útján.
</blockquote>
Némi racionalitás is hogy a nyugati világhoz tartozzunk.
Ugyebár az USA hanyatlását már az 50-es években vizionálták, amikor az Oroszok fellőtték az első műholdjukat, mondván beérték őket, és le is előzik majd az Oroszok.
Aztán Vietnami háború hatásaként is várták a megmondók, az amerikai társadalom összeomlását.
Majd a 80-as években, a Japán elektronikai és autóipari eredmények és amerikai térhódításuk kapcsán emlegették, hogy az amerikai gazdaság, ezt nem fogja kibírni.
Most Kínával ijesztegetik az átlag amerikai embert, hogy itt a vég.
Hát nem tudom, de nem hinném hogy az amerikai vég annyira közel lenne.
Gazdasági mutatói és katonai ereje nem erre enged következtetni.
A másik oldalon ott van Kína. Még évtizedekre az amerikaiaktól, nagyon sok mindenben.
Aztán Oroszország a maga sajátos gondolkodásával és katonai erejének alkalmazásával.
Miközben a gazdasága elég zsenge.
Távozott két év alatt több százmilliárd dollár tőke és vagy 300 000 ember az országból, ebben a fene nagy nemzeti büszkeségben.
A jelenlegi világrend néha inog, de amikor szükséges, fenntartják, akik ezt fenn akarják tartani.
Inkább örüljünk hogy ott vagyunk ahol, még akkor is ha sok a buktató és sok mindennel nem értünk egyet.
Mind az EU-ra, mind a NATO-ra szükségünk van per pillanat.
Aki meg úgy érzi az egykori Szovjet közép Ázsia valamelyik kiskirálysága a követendő példa és ott a paradicsom, hát higgye.
Joga van hozzá.