<blockquote rel="beta"><blockquote rel="blogen"><blockquote rel="silurusglanis">http://www.portfolio.hu/gazdasag/huszezer_tartalekos_katonat_kepezne_ki_a_kormany.233809.html
Minek? A meglévők is fegyvertelenek!</blockquote>
Orbán hozzá hű hadsereget akar. Akiket felvennének, ott lenne politikai szűrés. Lennének akár "megbízható tagok" is a tartalékosok között. A minimális felszerelést meg biztosítanák. A hivatásos hadsereg költségvetésének kárára.</blockquote>
Hülyeség, semmilyen pártideológiai szűrés nincs a Honvédségnél, a katonák felvételénél. Valamint, amennyiben igazad lenne, akkor nem egy mindössze kb., 10.000 fős bevethető erővel bíró haderőnk lenne, hanem ennek a többszöröse.
</blockquote>
+1. Nekem ez a hozzászólás csak az unalmas, és teljesen alaptalan orbánozásnak tűnik.
<blockquote rel="2ndt">+1: Szerintem regen nagyon hasznos volt az MHSZ. Valami hasonlo dolog most is elkelne.
Hát ja, az alapoknál kell kezdeni, mivel mindent leromboltak az elmúlt 26 évben. Jó ötlet egyébként, hogy az ország egész területét lefedje a Honvédség, a járási tartalékos alegységek létrehozásával. A megvalósításában azonban a jelenlegi körülmények között kételkedem. Nem csak a felszerelés és fegyverzet kérdéses most még ehhez, de járásonként kik lennének azok a volt katonák ,akik ezeket a kötelékeket kiképeznék és mozgósítás esetén vezetnék élesben ? Amennyiben csak szűkebb hazámból indulok ki, Vas megyében minden katonai alakulatot felszámoltak, nincs Honvédség itt semmi. Az egykoron szebb napokat és mozgalmas katonaéletet megélt itteni, ma már nyugdíjas tisztek és altisztek, 50-60 éves életkorban vannak. Az ország egykoron egyik legkomolyabb és talán legmodernebb laktanyájából Szombathelyen, luxusbörtön lett.
Zala megyében detto ugyan ez a helyzet.
</blockquote>
Anno mi is bohóckodunk ilyen "katonásdival". Igény volt rá, gondolom ma is lenne, csak ki a franc az, aki 150+ km-et akar utazni ezért? 40-50 még belefért telekocsival, nem minden hétvégente, de általában akkor. Jó volt, élveztem. Még rohampályánk is volt.