Hát ez most mál a helybenjálás világlekoldja.
Egyébként nyalalok, ha valakinek hiányoznék...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
nekem már hiányoztál jó nyalalást élezd jól magadHát ez most mál a helybenjálás világlekoldja.
Hát igen, ez szomorú hogy a tanároknak ez pénzben perspektíva. Valószínűleg azonban nem fogják törni magukat hogy beléphessenek. A honvédség sincs tele tanárral pedig jobb a fizetés. Akit én ismerek tanárt és belépett a seregbe vagy a rendőrségbe 1-2 év alatt le is morzsolodott.A határvadász kifejezés inkább propaganda. Nem hiszem, hogy ezek az emberek a volt HŐR-höz fogható kiképzést, eszközhasználatot meg nem tudom én mit fognak tanulni. A valóságban inkább teljesen egyszerű felszereléssel járőrpárokat fognak adni, meg gépkocsit vezetni. Azt hallottam a rádióban, hogy a tiszteket a készenléti rendőrség fogja adni a határvadász állományba. Ha készenlétis tisztek megfogják az állományt, akkor kevésbé képzett vagy teljesen más végzettségű emberekből is sok olyan járőrpár alakítható ki, akik arra jók, hogy felfedezzék a bajt, és erősítést hívjanak. A közmunkásokat elfelejtitek. Ha valaki önkormányzati lombsöprögetésből tengeti a mindennapjait, annak igenis perspektíva egy 260 vagy afölötti fizetés, amit emlegetnek, ha lazítanak a bekerülési szabályokon. Itt jegyezném meg, hogy egy kezdő tanárnak is perspektíva lehet egy 260 ezer körüli bér: a kezdő tanár főiskolával (BSC BA-val) 195 ezer bruttót kap az első 4 évben, MSC/MA-val/egyetemmel 203 ezret. És bsc-nél 12 év szakmában töltött gyakorlat után éri el a szédítő 255 ezer Ft-ot, msc-vel pedig 6 év után. Lehet, hogy a kiábrándult földrajz tanárok fogják visszaverni a migráncsok támadó hadait a végeken.
260.000 bruttó nem a határvadász fizetésekre vonatkozik. Ezt a sajtó sikeresen összemosta. A hatarvadász fizetésekről a kövi 1-2 hétben a belugyminiszter javaslata nyomán lesz döntés.A határvadász kifejezés inkább propaganda. Nem hiszem, hogy ezek az emberek a volt HŐR-höz fogható kiképzést, eszközhasználatot meg nem tudom én mit fognak tanulni. A valóságban inkább teljesen egyszerű felszereléssel járőrpárokat fognak adni, meg gépkocsit vezetni. Azt hallottam a rádióban, hogy a tiszteket a készenléti rendőrség fogja adni a határvadász állományba. Ha készenlétis tisztek megfogják az állományt, akkor kevésbé képzett vagy teljesen más végzettségű emberekből is sok olyan járőrpár alakítható ki, akik arra jók, hogy felfedezzék a bajt, és erősítést hívjanak. A közmunkásokat elfelejtitek. Ha valaki önkormányzati lombsöprögetésből tengeti a mindennapjait, annak igenis perspektíva egy 260 vagy afölötti fizetés, amit emlegetnek, ha lazítanak a bekerülési szabályokon. Itt jegyezném meg, hogy egy kezdő tanárnak is perspektíva lehet egy 260 ezer körüli bér: a kezdő tanár főiskolával (BSC BA-val) 195 ezer bruttót kap az első 4 évben, MSC/MA-val/egyetemmel 203 ezret. És bsc-nél 12 év szakmában töltött gyakorlat után éri el a szédítő 255 ezer Ft-ot, msc-vel pedig 6 év után. Lehet, hogy a kiábrándult földrajz tanárok fogják visszaverni a migráncsok támadó hadait a végeken.
Nem számoltam el magam. Azt írtam, hogy rajonként van egy RPG-7 ami igaz is. Te számoltad el magad azzal, hogy azt vetted alapul, hogy az 500.000 ember az mind lövész rajokba kerül ami nem igaz. Ennek az 500.000-nek még a fele sem volt lövész katona. Ebből az 500.000-ből minden haderőnem és fegyvernem kapott volna harcoló, harctámogató és harcbiztosító feladatokra, hogy a törzsről ne is beszéljek.Szia,
Egy kicsit elszamoltad: 227 emberenkent egy indito (500 000 emberenkent 2200 db).
(Marmint ha a tartalekosokat is embernek tekintjuk )
A közmunkásokat elfelejtitek. Ha valaki önkormányzati lombsöprögetésből tengeti a mindennapjait, annak igenis perspektíva egy 260 vagy afölötti fizetés
Marhaság.a kezdő tanár főiskolával (BSC BA-val) 195 ezer bruttót kap az első 4 évben, MSC/MA-val/egyetemmel 203 ezret. És bsc-nél 12 év szakmában töltött gyakorlat után éri el a szédítő 255 ezer Ft-ot, msc-vel pedig 6 év után. Lehet, hogy a kiábrándult földrajz tanárok fogják visszaverni a migráncsok támadó hadait a végeken.
netto 207-el kezdenek , legalább nézz rá a bértáblájukra... (párom tanár ) nem mondom hogy sok de azért már 2-3 éve nem olyan szar a helyzet mint amit írsza kezdő tanár főiskolával (BSC BA-val) 195 ezer bruttót kap az első 4 évben, MSC/MA-val/egyetemmel 203 ezret. És bsc-nél 12 év szakmában töltött gyakorlat után éri el a szédítő 255 ezer Ft-ot, msc-vel pedig 6 év után.
Miért van az, hogy ellenzékben pártállástól függetlenül a politikusok úgy általában képesek logikusan beszélni, érvelni, de ahogy hatalomra jutnak azonnal homlokegyenest mást cselekszenek mint amit előtte mondtak?
Tarjányi is fölött harcoló létszámban.
En az elmult hetekben kiderult dolgok alapjan 5-8 ezer koze saccolom, viszonylag nagyvonaluan (azaz mondjuk a dandar muszaki zl is ide sorolom.)Tarjányi is fölött harcoló létszámban.
Iinkább negyede van annak amit mond.
Joesetben kb 3000.
Amíg beakarsz jutni egy nő bugyijába addig Maldív szigeteki nyaralásról beszélsz.Miért van az, hogy ellenzékben pártállástól függetlenül a politikusok úgy általában képesek logikusan beszélni, érvelni, de ahogy hatalomra jutnak azonnal homlokegyenest mást cselekszenek mint amit előtte mondtak?
Más: bizt.őrként Bp és vonzáskörzetében 1300-1500 Ft/órával, vidéken (Bp-től 100-150 km) 1300-1100 Ft/órával, ennél távolabb már 850-1100 FT/órával lehet számolni nettóban. És akkor nem kezdem el részletezni, hogyan trükköznek a bejelentésekkel, stb...Szóval Bp kivételével nehezen tudom elképzelni a 400.000-s fizut bruttóban, amiről a jobbikos beszélt.
1: műszakit én nem.En az elmult hetekben kiderult dolgok alapjan 5-8 ezer koze saccolom, viszonylag nagyvonaluan (azaz mondjuk a dandar muszaki zl is ide sorolom.)
Verfagyasztoan alacsony.
Ertem. En vedekezo konfliktusbol indultam ki, ott a muszakiak stb siman harcolo alakulatok lesznek.1: műszakit én nem.
2 : Tata 6-700/Szolnok 600/hódmező,Debrecen mondjuk 1000
Mindenféle alakulatok Győr/lecsó/pápa/ Szolnok stb őr/vadászpilóta/légvédelmi rakéták stb. 1000
Én azt számolom aki ténylegesen harcoló.
Avagy repulj el Cancunba, San Juanba, Culebrara, Barbadosra, Miamiba vagy akar csak Gran Canariara avagy a spanyol tengerpartra es csajozz be ott... olcsobb es ezerszer biztosabb a nyeremeny.Amíg beakarsz jutni egy nő bugyijába addig Maldív szigeteki nyaralásról beszélsz.
Amikor bent vagy, már csak Balatonalmádi valósul meg.
"Puha-Pöcs"/Stratégiai-Nyugalom csapatunk nem nagyon mer élni a kétharmad adta lehetőséggel, az ehhez bőven elegendő --választások után immár "mukanélküli"-- évi 100 milliárd HUF-ért rendelkezésre álló médiagépezettel, hogy fontos, hosszútávú célok érdekében pillanatnyi politikai kockázatot vállaljon!!!
Ilyen "kérdésekben" szeretnék a pesszimista, baljós sejtéseimmel tévedni!!!
Gyerünk már, "Puha-Pöcsök"!!! Okozzatok már végre --jó értelemben is-- csalódást!!!
.
Ha az, hogy műszaki zarakat telepít, vagy úthálózaton, hidakat rongál/telepít harcolnak vesszük, akkor az.Ertem. En vedekezo konfliktusbol indultam ki, ott a muszakiak stb siman harcolo alakulatok lesznek.
"Puha-Pöcs"/Stratégiai-Nyugalom csapatunk nem nagyon mer élni a kétharmad adta lehetőséggel, az ehhez bőven elegendő --választások után immár "mukanélküli"-- évi 100 milliárd HUF-ért rendelkezésre álló médiagépezettel, hogy fontos, hosszútávú célok érdekében pillanatnyi politikai kockázatot vállaljon!!!
Ilyen "kérdésekben" szeretnék a pesszimista, baljós sejtéseimmel tévedni!!!
Gyerünk már, "Puha-Pöcsök"!!! Okozzatok már végre --jó értelemben is-- csalódást!!!
.
U.I. az előzőhöz:
- Hasznos tartalommal feltöltve,
- egy egyértelműen a jövőt szolgáló, jól felépített,
- kb. egy-tanévnyi honvédelmi/nemzetépítő képzés,
- MOST abszolut indokolt, és szerintem minden kockázat nélkül bevezethető.
Ilyen időkben
lehet kanyarban előzni!!!
- jókor,
- jól meghozott,
- jól végrehajtott döntésekkel
Most az ilyen unortodox --szinte hagyományosan jó FINESZ-es/FIDESZ-es-- döntéseknek lenne/van itt az ideje!
.
Süsüt akkor fel se vennék? 2fül:2fogEbben egyetértünk. A határvadászoknál lehet hogy nem lesz előírás hogy több foga legyen mint füle?
Nyaldív szgtk, Balatonnyalmádi. Ostoba az a nő aki ez alapján fekszik le neked. Akkor már inkább az egyenruha.Amíg beakarsz jutni egy nő bugyijába addig Maldív szigeteki nyaralásról beszélsz.
Amikor bent vagy, már csak Balatonalmádi valósul meg.