A határvadász kifejezés inkább propaganda. Nem hiszem, hogy ezek az emberek a volt HŐR-höz fogható kiképzést, eszközhasználatot meg nem tudom én mit fognak tanulni. A valóságban inkább teljesen egyszerű felszereléssel járőrpárokat fognak adni, meg gépkocsit vezetni. Azt hallottam a rádióban, hogy a tiszteket a készenléti rendőrség fogja adni a határvadász állományba. Ha készenlétis tisztek megfogják az állományt, akkor kevésbé képzett vagy teljesen más végzettségű emberekből is sok olyan járőrpár alakítható ki, akik arra jók, hogy felfedezzék a bajt, és erősítést hívjanak. A közmunkásokat elfelejtitek. Ha valaki önkormányzati lombsöprögetésből tengeti a mindennapjait, annak igenis perspektíva egy 260 vagy afölötti fizetés, amit emlegetnek, ha lazítanak a bekerülési szabályokon. Itt jegyezném meg, hogy egy kezdő tanárnak is perspektíva lehet egy 260 ezer körüli bér: a kezdő tanár főiskolával (BSC BA-val) 195 ezer bruttót kap az első 4 évben, MSC/MA-val/egyetemmel 203 ezret. És bsc-nél 12 év szakmában töltött gyakorlat után éri el a szédítő 255 ezer Ft-ot, msc-vel pedig 6 év után. Lehet, hogy a kiábrándult földrajz tanárok fogják visszaverni a migráncsok támadó hadait a végeken.