A szerbek nem fognak nekünk most fegyvert készenlétben tartani, mert éppen sokadik epizódja folyik a koszovói helyzet durva élesedésének. Ők most saját maguknak tartogatják a fegyvereket, és ezért fejlesztenek komolyan évek óta, a lehetőségeikhez képest nagyon erősen. Nincs kizárva, hogy hamarosan konfliktusba keverednek, nem is tudom meghatározni, hogy a valóságban kivel.
Nem jól képzeled el, amit körbeírtam.
Valahogy úgy működne, mint a közös NATO ammo poolok.
Azaz van egy raktár, amihez mi és a szerbek is hozzáférünk. Akinek hamarabb szüksége van rá, az használja. Mindkét félnek jó, hogy nem a teljes készletet magának kell kifizetnie, de tényleges, kézzel fogható, azonnal használható fegyverekről van szó, amik szükség esetén azonnal elérhetők. Ha valamelyik fél meg hozzányúl, az akkor kifizetett pénzből meg pótolni lehet.
Ez az orosz eredetű fegyverek esetén azért is lehet kényelmes számunkra, mert senki nem vetheti a szemünkre, hogy üzletelünk az oroszokkal. A szerbek meg ezt persze tradicionálisan csinálják, ráadásul NATO-n kívüli országként. Ráadásul mi ezeket záros határidővel ki fogjuk dobni. Így meg pár évre nem kell beszereznünk olyan mennyiséget, amit úgy sem tudnánk elhasználni.
Ez a határon túli fegyver fejlesztés, tárolás már Hitleréknek is bejött.
Hangsúlyozom, hogy csak kombinálok, de én ezt biztosan így csinálnám.