Hát az olaszok hozták le a képet meg ők is keszítették.
Mondjuk azért azt te is belátod,hogy nagyon sokszor hiányzik nálunk a "szakmai" felügyelet a médiáknak kiadott anyagok összeállításanál.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát az olaszok hozták le a képet meg ők is keszítették.
Az ukriknak közvetlenül nyilván nem adnánk, de annak mi akadálya van, hogy az USA-nak átadjuk a Dunaferr-szökevény Mihu-kat és helyette pld M777A2-t és lőszert kapjunk? Dél-Korea, Izrael, Marokkó sem szállít közvetlenül fegyvert az ukriknak aztán valahogy mégiscsak ott kötnek ki az USA helyett. De ugyanez lehetne a németekkel is: Mihu a németeknek nekünk meg Leo2 vagy Pzh. Olyan rossz a hírünk a Nato-ban, hogy ez legalább valamit javítana rajta.Én személy szerint nagyon nem vagyok ellene a VSZ cuccok mihamarabbi értékesítésének, de ne várd, hogy Orbánék meghazudtolják magukat egy olyan alapvető dologban, mint hogy nem adunk át direktben cuccokat az ukránoknak.
Élek a gyanúperrel, hogy átszámolták, és a teljes készlet, ami régi technikából rendelkezésre áll, sem éri el azt az ingerküszöböt (a pénz, amit értük kapnánk), amivel az oroszokkal futó projektjeinket megérné kockáztatni. Pláne nem az ukránok kedvéért.
Úgyhogy marad a kivárás...
Hasznos teher maximum: 85 kg, 35 kg tömeggel 6 óra repülés - fegyver hordozáshoz elég kevés. Spike ER2 - 34 kg tömegű.Amúgy mindenki ràcuppant a helikopterre de van az olaszoknak ami szintén érdekelhet minket
Drón helikopter fegyverhordozó helikopterek mellé wingmannek.
https://unmanned.leonardo.com/en/products/awhero
Konkrétan az airbus ugyan ilyen helikopter projektet nyom a hforce rendszerű helikopterei mellé nlos rendszerű fegyverek alkalmazásához..Hasznos teher maximum: 85 kg, 35 kg tömeggel 6 óra repülés - feygver hordozáshoz elég kevés. Spike ER2 - 34 kg tömegű.
Felderítéshez túl nagy és sérülékeny - vélhetően nem hiába használják tengeren: ott nincs minden hullám mögött egy Iván Iglával...
Az ára is vélhetően a millió dolláros kategória, ami k. sok ahhoz hogy vállat rántsunk ha lelövik...
Attól még nem biztos hogy nekünk megéri - alig lehet erre az AWHERO-ra fegyvert tenni...az Airbus drónja nem tudom milyen...Konkrétan az airbus ugyan ilyen helikopter projektet nyom a hforce rendszerű helikopterei mellé nlos rendszerű fegyverek alkalmazásához..
Nekem van/volt egy olyan érzésem, hogy bár az AW249 eléggé ki lett emelve, de nem feltétlenül az lesz ennek a megállapodásnak a fő csapásiránya. Szerintem nekünk sokkal fontosabb, hogy a Lynxnek kegyen piaca. Ha ennek kell némi ellenvásarlás, akkor hajrá. Biztos vagyok benne, hogy tudnánk az olasz hadiipari portfolióból válogatni.Amúgy mindenki ràcuppant a helikopterre de van az olaszoknak ami szintén érdekelhet minket
Drón helikopter fegyverhordozó helikopterek mellé wingmannek.
https://unmanned.leonardo.com/en/products/awhero
Attól még nem biztos hogy nekünk megéri - alig lehet erre az AWHERO-ra fegyvert tenni...az Airbus drónja nem tudom milyen...
Édes faszom. Nem a drónra teszel fegyvert.Attól még nem biztos hogy nekünk megéri - alig lehet erre az AWHERO-ra fegyvert tenni...az Airbus drónja nem tudom milyen...
Erre sokkal alkalmasabbak lennének kisebb, olcsóbb nehezebben felderíthető drónok, mint ez a dög nagy AWHERO és társai...Édes faszom. Nem a drónra teszel fegyvert.
A helikopter drónrajt irànyít ami célt jelöl meg 25 km -re a helikopter nlos fegyvereinek...
Irány a h145m topik visszaolvasni...
Ajaj a Centauro II már holnap jöhetne a közepes dandárba. Nemcsak honvédelmi, de missziós feladat során is hasznát vennénk.Nekem van/volt egy olyan érzésem, hogy bár az AW249 eléggé ki lett emelve, de nem feltétlenül az lesz ennek a megállapodásnak a fő csapásiránya. Szerintem nekünk sokkal fontosabb, hogy a Lynxnek kegyen piaca. Ha ennek kell némi ellenvásarlás, akkor hajrá. Biztos vagyok benne, hogy tudnánk az olasz hadiipari portfolióból válogatni.
hogy tartja vele a lépést? a megfelelő magasságon? és környezetbe? (lépéstartás hülyeségeket beszélek ezek mennek elöl)Erre sokkal alkalmasabbak lennének kisebb, olcsóbb nehezebben felderíthető drónok, mint ez a dög nagy AWHERO és társai...
Kis esélyes, de OTOMATIC drónok ellen - ha már akarnak 76mm-es lőszert gyártani Várpalotán...Nekem van/volt egy olyan érzésem, hogy bár az AW249 eléggé ki lett emelve, de nem feltétlenül az lesz ennek a megállapodásnak a fő csapásiránya. Szerintem nekünk sokkal fontosabb, hogy a Lynxnek kegyen piaca. Ha ennek kell némi ellenvásarlás, akkor hajrá. Biztos vagyok benne, hogy tudnánk az olasz hadiipari portfolióból válogatni.
2022. július 9.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
„Repülőtéri üzemanyag feltöltő rendszerek karbantartása 2023-2024”
A teljesítés helye:
MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, MH 86. Szolnok Helikopter Bázis
Keretösszeg: nettó 211.680.000,- Ft (bruttó: 268.833.600,-Ft)
A keretösszeg tervezett éves felhasználása:
2023. évben nettó: 100.800.000,- Ft
2024. évben nettó: 110.880.000,- Ft
A keretösszegekre vonatkozóan Ajánlatkérőnek megrendelési kötelezettsége nincs. A megrendelések elmaradását ajánlattevő nem tekintheti úgy, mint árbevételének Ajánlatkérő hibájából történő elmaradását.
A részletes követelményeket a Részvételi dokumentáció részét képező Műszaki leírás tartalmazza.
Részvételi határidő: 15.8.2022
Harckocsik terén nem annyira elveszett a helyzet. Pár felhasználót ugyanez a gondolat vagy tapasztalat rávezetett arra, hogy önmagának gyártsa jópár komponensét, szóval adott esetben van miből élni, de ettől még célszerű lenne a komoly bekészletezés.Egyébként a német haditechnikáról is ez a véleményem.
Sok értelme nincs, pár ukrán különleges egység már bemutatta, hogyan is kell meghalni ilyenekkel.Vagány, vagány, de hol maradnak már ezek??
Ne foglalkozz ilyen reszletkerdesekkel hisz tudjuk hogy az RM Ukrajnaban fog Panthert gyartani!Felhívnám a figyelmét minden kedves kommentelőnek, hogy a háborúnak még koránt sincs vége. Nem lehet tudni azt sem, hogy meddig fog tartani, és azt sem, hogy milyen egyéb véres fordulatokat hoz még. Ezért azt sem lehet megítélni, hogy az oroszokkal kapcsolatos békülékenyebb hangunk milyen jövőbeli előnyökkel járhat. Mint ahogyan azt sem, hogy milyen hátrányokkal. Amerika és a NATO is habár szövetségeseink, nem tenném értük tűzbe a kezem. Ha azt látják, hogy nem bízhatnak bennünk eléggé, akkor a tömb védelme érdekében habozás nélkül megszállnának minket. Volt már erre is példa 1944-ben... Persze ők lehet nem pont úgy csinálnák mint 44-ben, hanem valami belső fordulatnak álcázva, vagy ki tudja.
A háború végi hangulatot eloszlatandó had említsem a Magyar Történelmi Emlékbizottság 1943-as megállapítását, amikor kimondták, hogy "Magyarország ennek a háborúnak a végét jobb feltételekkel érte meg, mint az előzőét". Vagy valami ilyesmit. Aztán tudjuk mi lett a vége a Szövetséges bombázásoknak és a Vörös Hadseregnek hála. Két év volt még a végéig, de akkor töményen kaptuk az ívet.
Szóval remélem nem bocsátkozunk felesleges jóslásokba. Egy háborúnak akkor van belátható közelségben a vége, amikor a felek arról egyezkednek, hogy hol és mikor írják alá a békefeltételeket. Erről viszont most szó sincs.
Szia,Tehát EBBEN A PILLANTABAN mi áll rendelkezésre, ebben hol írtam rosszat?
Nem kell rakéta a helikopterekhez - LHSN.HU
Nyilvános pályázat keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában, a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő, honvédelmi célra felesleges, különféle inkurrens harcanyagokat a HM. Az értékesítésre szánt harcanyagok között megtalálhatóak a Mi-24 D és Mi-24 V, P harcihelikopterek 9M17P...lhsn.hu