L-39NG-t mondjuk rájuk lehetne sózni...
Szerinted rajtunk kívül hány hülye katonai repülőgép beszerzés megy még a világban, ahova azt a gépet el lehet sózni ?

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
L-39NG-t mondjuk rájuk lehetne sózni...
Vietnám, afrikai országok - sőt, Ausztria is érdeklődik.Szerinted rajtunk kívül hány hülye katonai repülőgép beszerzés megy még a világban, ahova azt a gépet el lehet sózni ?![]()
??? Nyugati vetélytársai.. Csehország már nyugat. A kelet Oroszországtól van, amely Jak-130-at gyárt meg Kína és India és persze Dél-Korea repülőgépei. A többi nyugat..Vietnám, afrikai országok - sőt, Ausztria is érdeklődik.
Olcsóbb mint a nyugati versenytársai és kiképzőnek még elmegy. Az a baj, hogy másra is akarják használni (pl. felderítés), amire tök alkalmatlan.
10 millió dollár körüli darabár keringett itt a fórumon, de volt 2-3x ennyi is említve.??? Nyugati vetélytársai.. Csehország már nyugat. A kelet Oroszországtól van, amely Jak-130-at gyárt meg Kína és India és persze Dél-Korea repülőgépei. A többi nyugat..
Nem olcsóbb mint az M345. Ez így netto nem igaz. Itt megint kérdés, hogy melyik gyártó rak a csomagba. Vannak ajánlatok amelyek tartalmaznak, repülőgépet, kiképzést, szupportot, szimulátort, müszakiak képzését, raktárbázist stb. Van egyetlen nyilvános összevetés amiben azonos packetben az L-39NG jött ki olcsóbban? Nyilvánosan nincs (nálunk meg aztán meg se nézték szerintem, nemhogy kiszámolták volna).
és a PCT ATGM képesség kiemelten fontos tényező.Kifejezetten páncéltörő küldetésekhez fejlesztették ki. A jármű belsejében van egy speciális terület a antitank rakéták tárolására
AkárBobo egyiptomi nagykövettel tárgyalt.
![]()
Egyiptom fontos barát és szövetséges - Honvédelem
Mohamed Ibrahim El Shinawy egyiptomi nagykövettel tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 14-én, pénteken, a Honvédelmi Minisztériumban.honvedelem.hu
Vajon mit veszünk Egyiptomtól?
Lehetséges beszerzések:
Vagy csak késik a nokiás doboz a vasúti kocsi bizniszből és szóltak Bobonak, hogy menjen asztalt csapkodni, mivel nem is olyan rég ez még az ő biznisze volt.
- Tevéket a Vámbéry Ármin 18. tevedandárba
- Homokot homokzsákokba
2022. december 23.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
Nehézgépszállító vontató beszerzése
A közbeszerzés mennyisége 1 darab
Főbb műszaki paraméterek:
,,N3 járműkategória'': több mint 12 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik, vontatók
- Hajtásképlet: 6x4
- Motor: dízelüzemű, EURO-6 környezetvédelmi besorolású
- Motor minimális teljesítménye: 390 kW
- Vezetőfülke: 1, és legalább + 1 személyes
- Automata, vagy automatizált nyomatékváltó
- Fényezés: egyszínű (ide értve valamennyi fényezett elemet is), az Eladó által ajánlott felár nélküli sötét árnyalatú színek (különösen zöld, fekete, kék, barna, szürke)
- Nyeregterhelés min 23 565 kg
- A vontató legyen alkalmas min. 65 t teherbírású (az MH-ban használt Faymonville F-S45-1AAG típusú) félpótkocsival történő egységes járműszerelvényként történő alkalmazásra
A részletes műszaki követelményeket a közbeszerzési dokumentum tartalmazza.
Részvételi határidő: 25/01/2023
Kurva messze vagyok én ettől még@krisss nem ment?![]()
Nehogy azt hidd! Belső informátoraink jelezték, hogy Hadügyminiszter lesz belőled azon a napon amikor veszük;Kurva messze vagyok én ettől még![]()
Messze vagy mint krisss nápolytól!Kurva messze vagyok én ettől még![]()
Aszittem, legalább ales vagyol és a vezérkar környékén ténferegel.... Kurvákra nem is gondoltamKurva messze vagyok én ettől még![]()
Sándor Zsoltot nem nyugdíajzták a "Bobo-féle reform" keretében?Észt–magyar egyeztetés a haderőreformról...
A kétoldalú találkozó alkalmával Sándor Zsolt altábornagy részletes tájékoztatást nyújtott az észt nagykövet részére a Magyar Honvédségben jelenleg zajló folyamatokról, különös tekintettel a honvédség haderőstruktúrájának reformjáról.
A honvédelmi tárcavezetővel folytatott egyeztetéskor az is elhangzott, hogy a védelmi innováció közös nevező nemzeteink között, ugyanis Magyarország két tesztközponttal járul hozzá a NATO-kereteken belül indult védelmi innovációs fejlesztési kezdeményezéshez, amelynek az észtek az egyik házigazdái.
Még egy darabig van.Sándor Zsoltot nem nyugdíajzták a "Bobo-féle reform" keretében?
.Valaki SIGINT/EW repülőt rendelt az ELBIT-től 100 millió dolcsiért
Elbit Systems Awarded Contract Worth Approximately $100 Million to Supply Intelligence and EW Aircraft to an International Customer | Elbit Systems
Haifa, Israel, April 18, 2023 – Elbit Systems Ltd. (NASDAQ:ESLT and TASE: ESLT) (“Elbit Systems” or the “Company”) announced today that it was awarded a follow-on contract worth approximately $100 million to convert commercial aircraft into Intelligence and Electronic Warfare (EW) aircraft for...elbitsystems.com
Mi esetleg?Valaki SIGINT/EW repülőt rendelt az ELBIT-től 100 millió dolcsiért
Elbit Systems Awarded Contract Worth Approximately $100 Million to Supply Intelligence and EW Aircraft to an International Customer | Elbit Systems
Haifa, Israel, April 18, 2023 – Elbit Systems Ltd. (NASDAQ:ESLT and TASE: ESLT) (“Elbit Systems” or the “Company”) announced today that it was awarded a follow-on contract worth approximately $100 million to convert commercial aircraft into Intelligence and Electronic Warfare (EW) aircraft for...elbitsystems.com
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..