Honvédelem.hu szerint ott vannakDehogy vannak.
https://honvedelem.hu/alakulat/magyar-honvedseg-bocskai-istvan-11-pancelozott-hajdudandar.html
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Honvédelem.hu szerint ott vannakDehogy vannak.
Hány fő most egy feltöltött lövész század MH-ban?2 századdal akarnak indítani idén.
De az a 11./2Honvédelem.hu szerint ott vannak
https://honvedelem.hu/alakulat/magyar-honvedseg-bocskai-istvan-11-pancelozott-hajdudandar.html
Amúgy arról lehet tudni valamit hogy a 62-est miért nevezték át? Simán csak hogy "logikus" legyen az 1-2-3.-as számozás? Csak mert a 62-es név elég patinás volt a Honvédségnél, számított az ott szolgálóknál.De az a 11./2
Itt meg az 1./2-ről van szó.
Ahogy a 30/1 ( ex 62. Lz) és 30/2 ( ez lesz az új) és a 30/3 is van.
Hány fő most egy feltöltött lövész század MH-ban?
Előírás szerint mennyinek kellene lenni?
Az összes szocializmusból visszamaradt hadrendi számot kipucoltàk.Amúgy arról lehet tudni valamit hogy a 62-est miért nevezték át? Simán csak hogy "logikus" legyen az 1-2-3.-as számozás? Csak mert a 62-es név elég patinás volt a Honvédségnél, számított az ott szolgálóknál.
A magyar honvèdsèg minden szintjèn csekèlyek az információink.Vagyis a rendelkezésedre álló eléggé csekély információhányad alapján extrapolálsz a semmibe és alakítasz ki előre abszolút véleményt.
Jár a keksz.
300 embert mondtak annyit keresnek HMV-re egyenlőre.A magyar honvèdsèg minden szintjèn csekèlyek az információink.
Ès itt nem arra gondolok, hogy üzleti meg hadititkokat nem tárnak a nyilvánosság elè.( Azt ne is tegyèk)
Hanem, hogy szinte semmit.
Amúgy a mostani plakátolás is fura nekem.
Amikor kiírják 737ezer kezdő bèr.
De azt nem, hogy hódmezőn. 1 zászlóalj.(egyenlőre)
Szóval nem hinnèm, hogy győrből annyian jelentkeznènek.
Azt nem tudom mennyibe mennek itt a plakátok. Nekem kicsit pazarlásnak tűnik.
Azt èrtem, bár kb 450-500 egy zászlóalj, akkor most vannak 150-en?300 embert mondtak annyit keresnek HMV-re egyenlőre.
Szőröstül-bőröstül mindenestől? 3 lövészszakasz, támogató szksz ami nagyobb is egy sima lövésznél +szzd törzs? De lehet tényleg kicsit túlsaccoltam.Sok az.
Max 120-130kb.Szőröstül-bőröstül mindenestől? 3 lövészszakasz, támogató szksz ami nagyobb is egy sima lövésznél +szzd törzs? De lehet tényleg kicsit túlsaccoltam.
Most néztem egy németországi hadgyakorlatot amelyen magyar tüzérek is kint voltak. Alatta a külföldi kommentek:
"Ezek nem NATO hanem régi orosz szovjet cuccok"
/Persze ment a "Putyinozás" is szerencsétlen semmiről sem tehető és ügyesen helytálló katonáinknak a kommentekben./
Elég kínos volt...Szóval értem hogy még (!) M-55 tarckokkal aprítunk sőt azzal még atom-lőszereket (!) is lehet kilőni, meg a sisak és a gyakorló is hagyján...de ...de...ki a f.szom adott a kezükbe még mindig AK-t??? Miért kib.szott 50 éves "kalassal" kolbászoltak ott? Ha odamennek legalább addig nem lehetett volna egy-egy Brent adni ...mégha lőszer sincs hozzá??
Ki ezért a felelős? Még jóhogy nem pufajkában mentek ki a gyakorlatra...
Jaaa és nagy ívben b.szok rá, hogy mekyik a jobb fegyver, hanem, ha fejlesztjük a hadsereget akkor mutassunk is azt meg kifelé.
Ettől függetlenül német kommenteket olvasni mindig kínos..,Most néztem egy németországi hadgyakorlatot amelyen magyar tüzérek is kint voltak. Alatta a külföldi kommentek:
"Ezek nem NATO hanem régi orosz szovjet cuccok"
/Persze ment a "Putyinozás" is szerencsétlen semmiről sem tehető és ügyesen helytálló katonáinknak a kommentekben./
Elég kínos volt...Szóval értem hogy még (!) M-55 tarckokkal aprítunk sőt azzal még atom-lőszereket (!) is lehet kilőni, meg a sisak és a gyakorló is hagyján...de ...de...ki a f.szom adott a kezükbe még mindig AK-t??? Miért kib.szott 50 éves "kalassal" kolbászoltak ott? Ha odamennek legalább addig nem lehetett volna egy-egy Brent adni ...mégha lőszer sincs hozzá??
Ki ezért a felelős? Még jóhogy nem pufajkában mentek ki a gyakorlatra...
Jaaa és nagy ívben b.szok rá, hogy mekyik a jobb fegyver, hanem, ha fejlesztjük a hadsereget akkor mutassunk is azt meg kifelé.
Ott is leginkabb csak a woke reteg kommentel, ne feledd. Nekem vannak nemet barataim is, eszukbe nem jutna twitterezni, meg FBon orbakolni.Ettől függetlenül német kommenteket olvasni mindig kínos..,
Az k.rvajó volt!! csak aznap kb. 300 különbőző "Erdély a mienk!" "1919" "3x elfoglajuk Budapestet" tipusú románnak odakommenteltem...De megtudtam tőlük hogy: "A T55 Bölény simán kilövi a Leopárdot, ha erdőbe csalják be!"A romanok csinaljak azt amugy, mindig az 'operettdandart' kuldik mindenhova. Igaz, aztan olyan olajcsikot hagy maga utan az utakon a 40+ eves BTR, hogy a nemet sajto napokig cikkezik rola...
Igazából oldalról gyakorlatilag minden harckocsit ki lehet lőni T-55-el.Az k.rvajó volt!! csak aznap kb. 300 különbőző "Erdély a mienk!" "1919" "3x elfoglajuk Budapestet" tipusú románnak odakommenteltem...De megtudtam tőlük hogy: "A T55 Bölény simán kilövi a Leopárdot, ha erdőbe csalják be!"
Duplán szorakoztató volt!