A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 302
34 978
113
Kerül HMVH-re, meg Debrecenbe, ez oké.
De @krisss nem azt sugallta legutóbb, hogy a tatai parancsnok ilyet nem nyilatkozott?
Vagy én értettem félre?
A hódmezői lynx zászlóaljat hozzácsapják a tataiakhoz a gyakorlat/művelet idejére aztán ha annak vége akkor megy mindenki vissza a saját helyőrségébe

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 667
42 095
113
Kerül HMVH-re, meg Debrecenbe, ez oké.
De @krisss nem azt sugallta legutóbb, hogy a tatai parancsnok ilyet nem nyilatkozott?
Vagy én értettem félre?
Pont a láncos nehéz technikát üzemeltető tatai dandár ne kapna Lynxet?
Szerintem lesz még Lynx utánrendelés később és 10 éves távlatban 3 hasonló felszereltségű dandárunk lesz IFV-vel, harckocsival önjáró tüzérséggel. Utóbbi akár lehet kerekes is, bár nem lepődnék meg ha a HX3 löveg tornya egyszer egy Panther vagy módosított Lynx alvázon jelenne meg az RM kínálatában és talán nálunk is...

• Tetszik
Reactions: J.G.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 667
42 095
113
Ja csak toborozz embert egyszerre egy tüzérosztályra egy harckocsi zászlóaljra és még egy lövészzászlóaljra....
Csak pénz kérdése. Előbb utóbb azt is fel kellene tölteni. Ha jól emlékszem, akkor 9 lövész zászlóaljat akarnak felállítani és tartósan "üzemeltetni" összesen. Szóval előbb utóbb tatái dandár lövészzászlóaljába is kell ember - még ha nem is tatán lesznek fizikailag.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 302
34 978
113
Tegye már fel a kezét aki elhiszi még ezeket a kamu dumákat hogy nincs pénz...!!
hands-up-jack-reacher.gif

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 907
4 665
113
Mármint low pressure, vagy high pressure 40mm-es kilőhető vele?
Szia,

Erre nem kerdeztem ra kulon, de szerintem csak low pressure, viszont azok kozott is lehet ertelmesen egesz hosszuakat csinalni, amik pl. az M4 alatti granatvetobe nem fernek bele.

Ez egyertelmuen kezbe foghato eszkoz, es szerintem a high pressure-oknek olyan a visszarugasa, hogy nem lehet oket kezben megtartani loves kozben.

A Gestamen granatvetoje egyszeru eszkoz, nem egy GM 6 lynx szeru, vagyis se csoszajfek, se amortizatoros valtamasz nincs rajta.
Hopp, es kozben talaltunk egy piaci rest, ami akar meg tenyleg hasznos is lenne a gyartok szamara: GM6 Lynx-nek egy 40 mm-es egylovetu, de automatata granatvetobe valo high pressure loszerrel tervezett valtozata. :)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
egyébként katonai fejlesztések beszerzések terén lehet a boboföni feleségét kellene megkérdezni szóvivőként témába vág neki egyébként meg nagyon képbe van (érdemes rá odafigyelni mert bizonyos helyszíneken történő megjelenése elég sokszor von maga után bejelentést és ha ködös a tárgya elég jól felfejthető valószínűsíthető hogy mi is lesz .) (egyébként mivel tisztába van mind a belügyi katasztrófavédelmi honvédségi kritikus infrastruktúra és állami szabad kapacitások és termelőegységek kapcsán a helyzettel (tehát kiváló helyzetképpel rendelkezik nagy segítségére lehet bobonak szerintem van is egyébként legalábbis remélem.)