Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi miért nem csináltunk még ilyeneket a saját kibaszott haditechnikánkhoz?Ez az MH-nak is érdekes lehetne, nem kéne az rcws-eket állandóan leszerelni szállításhoz
Harckocsiszállító vasúti kocsikat fejlesztettek ki a törökök
Az állami vasúti gyártó Türasaş a török hadsereg számára hozott létre katonai járműveket szállítására alkalmas vagont. Konténert is cipelhet.iho.hu
Szerintem legbelül tudod te rá a választMi miért nem csináltunk még ilyeneket a saját kibaszott haditechnikánkhoz?
Amúgy, hogy érdemben is válaszoljak: Nem tudom, pedig ez nem tűnik űrtechnikának... Kb még Dunakeszi se nagyon kéne hozzá max az összeszereléshez... Az Ikarusban le tudnák gyártani a vázat a forgóvázat meg a ganz motor Dunakeszin meg összeszerelnék....Mi miért nem csináltunk még ilyeneket a saját kibaszott haditechnikánkhoz?
Amúgy, hogy érdemben is válaszoljak: Nem tudom, pedig ez nem tűnik űrtechnikának... Kb még Dunakeszi se nagyon kéne hozzá max az összeszereléshez... Az Ikarusban le tudnák gyártani a vázat a forgóvázat meg a ganz motor Dunakeszin meg összeszerelnék....
én úgy tudom, hogy annak más oka (is) volt amiért olyan lett mint amilyen, de ezt ne itt fírtassuk.Az IC+ kocsik is akkora sikertörténet lett.
Biztos meg lehetne, csak a fejétől bűzlik a hal.
Hát mert nincsen pénz.Amúgy, hogy érdemben is válaszoljak: Nem tudom, pedig ez nem tűnik űrtechnikának... Kb még Dunakeszi se nagyon kéne hozzá max az összeszereléshez... Az Ikarusban le tudnák gyártani a vázat a forgóvázat meg a ganz motor Dunakeszin meg összeszerelnék....
Hát mert nincsen pénz.
Tudod, mert elment 600 milliárd (!) a Főni rokonsaganak meg az oligarchaknak egy marék teljesen felesleges ingatlan megvasarlasara, 1.8 milliárd elb@szarintott zenélő útra (Lolo és tsa) és így tovább...
Erre akartam utalni én is ebben a hsz-ben, de nem akartam direktbe leírni, mert belpol lesz belőleSzerintem legbelül tudod te rá a választ
Azért remélem feltűnik, a török harckocsiállomány és a hazai közti jelentős mérték különbség.Mi miért nem csináltunk még ilyeneket a saját kibaszott haditechnikánkhoz?
Itthon is kéne pár száz darab ha összeszámolod a Lynx pzh leo állományt plusz még feltételezzük a Panthert meg valamilyen 8x8-ast plusz mivel Európában nincs ilyen így export is beeshetneAzért remélem feltűnik, a török harckocsiállomány és a hazai közti jelentős mérték különbség.
A darabra vetített fejlesztési költségeket is nagyon megdrágítaná; pláne ha lenne rá gyártási kapacitás, akkor is másra lehet, hogy nagyobb szükség lenne.
És hol is lenne rá szabad kapacitás? Úgy tudom, lehet, hogy nem jól, hogy a vasúti kocsik építésének, felújításának egyik szűk keresztmetszete -a pénzen túl- a szabad gyártási kapacitás.Itthon is kéne pár száz darab ha összeszámolod a Lynx pzh leo állományt plusz még feltételezzük a Panthert meg valamilyen 8x8-ast plusz mivel Európában nincs ilyen így export is beeshetne
Látod itt lenne egy szegmens a seregnel amivel nem hogy képességet építene tartana fenn de mindezt önfenntartó formában esetleg még hasznot is termelve... A honvédség a speciális kocsikat kitudna bérbe adni .És hol is lenne rá szabad kapacitás? Úgy tudom, lehet, hogy nem jól, hogy a vasúti kocsik építésének, felújításának egyik szűk keresztmetszete -a pénzen túl- a szabad gyártási kapacitás.
Hatalmas hadgyakorlatok nincsenek, nem kell egyszerre minden technikát mozgatni; háborúban meg egy ekkora országban nem tudom, hogy mennyire megvalósítható a vasúton történő átcsoportosítás. Meg valahogy most is megoldják pl. a harckocsik és egyéb technika szállítását is; viszonylag kis darabszám az, ami nagyobb súlybeli ugrást jelent.
Ja értem. Nekem/szerintem ez nem belpol még, csak a beszerzések hiánya, a pénz elszorasa értelmetlen módon.Erre akartam utalni én is ebben a hsz-ben, de nem akartam direktbe leírni, mert belpol lesz belőle
Minden politika, Pelikán elvtársJa értem. Nekem/szerintem ez nem belpol még, csak a beszerzések hiánya, a pénz elszorasa értelmetlen módon.
Dehogy lenne. Még a török gyártással kapcsolatos cikkben is nagyon esetlegesen szerepel az exportlehetőség, pedig darabra vetítve biztos olcsóbban tudják legyártani, mint mink. De mondom, nekem az a kihasználatlan gyártási kapacitás sem látszik, ahova gyártásba be lehetne tenni, ha meg van, akkor gyártsanak meg tartsanak karban vasúti kocsikat, arra valóban szükség van. A Honvédség ne gyártson, hanem hont védjen; ez nem Kína.Látod itt lenne egy szegmens a seregnel amivel nem hogy képességet építene tartana fenn de mindezt önfenntartó formában esetleg még hasznot is termelve... A honvédség a speciális kocsikat kitudna bérbe adni .
Nem azt írtam hogy a honvédség gyártása le azokat a vasúti kocsikat hanem hogy még bevétele is származna a birtoklasabol.Dehogy lenne. Még a török gyártással kapcsolatos cikkben is nagyon esetlegesen szerepel az exportlehetőség, pedig darabra vetítve biztos olcsóbban tudják legyártani, mint mink. De mondom, nekem az a kihasználatlan gyártási kapacitás sem látszik, ahova gyártásba be lehetne tenni, ha meg van, akkor gyártsanak meg tartsanak karban vasúti kocsikat, arra valóban szükség van. A Honvédség ne gyártson, hanem hont védjen; ez nem Kína.
Nem azt írtam hogy a honvédség gyártása le azokat a vasúti kocsikat hanem hogy még bevétele is származna a birtoklasabol.