Ja értem. Nekem/szerintem ez nem belpol még, csak a beszerzések hiánya, a pénz elszorasa értelmetlen módon.Erre akartam utalni én is ebben a hsz-ben, de nem akartam direktbe leírni, mert belpol lesz belőle
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja értem. Nekem/szerintem ez nem belpol még, csak a beszerzések hiánya, a pénz elszorasa értelmetlen módon.Erre akartam utalni én is ebben a hsz-ben, de nem akartam direktbe leírni, mert belpol lesz belőle
Minden politika, Pelikán elvtársJa értem. Nekem/szerintem ez nem belpol még, csak a beszerzések hiánya, a pénz elszorasa értelmetlen módon.
Dehogy lenne. Még a török gyártással kapcsolatos cikkben is nagyon esetlegesen szerepel az exportlehetőség, pedig darabra vetítve biztos olcsóbban tudják legyártani, mint mink. De mondom, nekem az a kihasználatlan gyártási kapacitás sem látszik, ahova gyártásba be lehetne tenni, ha meg van, akkor gyártsanak meg tartsanak karban vasúti kocsikat, arra valóban szükség van. A Honvédség ne gyártson, hanem hont védjen; ez nem Kína.Látod itt lenne egy szegmens a seregnel amivel nem hogy képességet építene tartana fenn de mindezt önfenntartó formában esetleg még hasznot is termelve... A honvédség a speciális kocsikat kitudna bérbe adni .
Nem azt írtam hogy a honvédség gyártása le azokat a vasúti kocsikat hanem hogy még bevétele is származna a birtoklasabol.Dehogy lenne. Még a török gyártással kapcsolatos cikkben is nagyon esetlegesen szerepel az exportlehetőség, pedig darabra vetítve biztos olcsóbban tudják legyártani, mint mink. De mondom, nekem az a kihasználatlan gyártási kapacitás sem látszik, ahova gyártásba be lehetne tenni, ha meg van, akkor gyártsanak meg tartsanak karban vasúti kocsikat, arra valóban szükség van. A Honvédség ne gyártson, hanem hont védjen; ez nem Kína.
Nem azt írtam hogy a honvédség gyártása le azokat a vasúti kocsikat hanem hogy még bevétele is származna a birtoklasabol.
Nem neki kell, nem is tudná mivel... x évente meg kell tendereztetni amit általában mindig a DB cargo nyer...Mert ha van ilyen igény, akkor azt a MÁV-nak kell biztosítani.
Hol is van a MÁV Cargo?Még a Néphadseregnek sem voltak vasúti teherszállító vagonjai. Pedig akkor hetente mentek a katona vonatok, az országban mindenféle gyakorlatra, vagy onnan vissza. A MÁV rendelkezett a szükséges kapacitásokkal, amikkel akár egész harckocsi zászlóaljakat tudott vinni egy szerelvény. Rendelkezésre álltak a megfelelő teherbírású 6 tengelyes vagonok. Az más kérdés, hogy a honvédelmi tárca, szükségét érzi-e hogy manapság is legyen vasúti szállítási kapacitás, saját, amivel nehéz technikát is tudunk mozgatni az országban. Mert ha van ilyen igény, akkor azt a MÁV-nak kell biztosítani.
Még a Néphadseregnek sem voltak vasúti teherszállító vagonjai. Pedig akkor hetente mentek a katona vonatok, az országban mindenféle gyakorlatra, vagy onnan vissza. A MÁV rendelkezett a szükséges kapacitásokkal, amikkel akár egész harckocsi zászlóaljakat tudott vinni egy szerelvény. Rendelkezésre álltak a megfelelő teherbírású 6 tengelyes vagonok. Az más kérdés, hogy a honvédelmi tárca, szükségét érzi-e hogy manapság is legyen vasúti szállítási kapacitás, saját, amivel nehéz technikát is tudunk mozgatni az országban. Mert ha van ilyen igény, akkor azt a MÁV-nak kell biztosítani.
Nálunk se pénz, se akarat! Lótenyésztés a lényeg, a huszárkondással!Penz nincs de akarat van es mire kepesek…bamulat
Off.Pont olyan "koszlott szarok", ui egy harceszköz értékét a "belbecs" adja és nem a festés. Ezek felett eljárt az idő, a szerbek azért vették meg, mert:
1. az állam kasszásuk anyagilag le van pukkanva
2. a vadi új Rafik hosszú távra földbedöngölik a haderejük költségvetését (kb. mint nálunk a Griffek a maguk idejében)
3. kurva olcsón kapták (kb. anyagárban lehetett nekik) , illetve a 1-2. pont miatt most mást nem engedhettek meg maguknak
4. gyorsan kellett nekik és a magyar elfekvő készletekből később vehetnek kannibalizáció céljából további példányokat
Nem tudja valaki, hogy véletlenül a T-72/M/M1/A példányaink és a D-20-asok iránt is érdeklődtek-e megvétel céljából?
Meg bobológia.Más a gondolkodási mentalizmus, talán szeretik saját hazájukat s megakarják védeni!
Ezért hívják honvédelemnek! Nálunk meg lótenyésztés van!
Az micsoda?Meg bobológia.
Huszár- és kirakatbeszerzéstanAz micsoda?