Azigen, nem jutott el hozzám, ...hát, akkor jön a kánaán, nem?Varga Miska nyilatkozta a múlt héten.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azigen, nem jutott el hozzám, ...hát, akkor jön a kánaán, nem?Varga Miska nyilatkozta a múlt héten.
Az sokat segít ha nem a legoptimálisabb bevételi prognózis alapján kezdesz tertvezni hanem belősz egy realista középértéket akkor kevesebbet kell korrigálni hajtépős pánikban. Főleg ha a jegybankelnök is erre figyelmeztet 2022 óta folyamatosan....az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)
Hát kurvára nem mert közben nekünk már azt mondják hogy készüljünk a 18 fokra mert nem lesz pénz fűtésre...Azigen, nem jutott el hozzám, ...hát, akkor jön a kánaán, nem?
Oké, de ha előirányoznak a honvédelemre vagy 2000 mrd-ot és aztán felét sem költik rá, akkor mi értelme van egy ilyen költségvetésnek.?...az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)
Maga Orbán mondta a 6%-ot!Sok szálon a németekhez vagyunk kötve, minden változás a német gazdaságon erősen mutatkozik a magyarországi számokon is. Számolni viszont akkor is kell valamivel, bár én ilyen optimista 4-6%-kal nem találkoztam, de lehet álmodtak valahol egy nagyot és csak én nem figyeltem...
Trumpnak miért is van szüksége Orbánra?Ez egy "vágyálom kategória", vica verza alapon szüksége van a két vezetőnek egymásra és majd meg is látod, hogy miért... Nem a NATO 2% a "barátságuk" fokmérője.
Egy félelmem van csak, hogy a döntéshozók elhiszik, hogy a politikai és gazdasági semlegességhez elég a modern, de jelképes méretű haderő.Trump nem díjazza a potyázást védelmi téren.
Ezt a négert hiába sikálod nem lesz fakób...
Majd jussak eszedbeTrumpnak miért is van szüksége Orbánra?
Ja már látom.Maga Orbán mondta a 6%-ot!
2022 óta egyetlen növekedési adatot sem találtak el - szóval tök mindegy mit mond. Scifi mind!Ja már látom.
Értetted is mit mondott ?
"A gazdasági semlegesség politikájának első és talán legfontosabb eleme, hogy nekünk a 3 és a 6 százalék közötti gazdasági növekedési tartományban kell hosszabb távon is helyet foglalnunk" – rögzítette Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában. A miniszterelnök úgy látja, hogy jövőre és 2026-ban ebbe a 3-6%-os tartományba tartozik majd a magyar GDP-növekedés, aztán a sáv felső szélét is meg tudjuk célozni."
Csak nem az aljára tervezik a költségvetést hanem a tetejére és rábasztunk ezzel idén is meg tavaly is...Ja már látom.
Értetted is mit mondott ?
"A gazdasági semlegesség politikájának első és talán legfontosabb eleme, hogy nekünk a 3 és a 6 százalék közötti gazdasági növekedési tartományban kell hosszabb távon is helyet foglalnunk" – rögzítette Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában. A miniszterelnök úgy látja, hogy jövőre és 2026-ban ebbe a 3-6%-os tartományba tartozik majd a magyar GDP-növekedés, aztán a sáv felső szélét is meg tudjuk célozni."
Látva az aláirásodat kétlem, hogy ebbe itt most méllyebben bele kellene nekem ebbe Veled menni...konkrétabban: milyen hátránya lesz annak Trumpból, ha valamért soha többet szóba sem áll Orbánnal?
Ez bizony felületességre, vagy szándékos machinációra utal, de igy van, igen.2022 óta egyetlen növekedési adatot sem találtak el - szóval tök mindegy mit mond.
Én ezt értem, és azt is látom, hogy mit tolnak maguk előtt -vagy húznak maguk mögött- kinek hogy tetszik.Csak nem az aljára tervezik a költségvetést hanem a tetejére és rábasztunk ezzel idén is meg tavaly is...
Meg tavaly is így számolták a költségvetést azért van most ekkora szar....Varga Miska nyilatkozta a múlt héten.
Politikuson ígéretet/állítást számon kérni már ennyire felfoghatatlan dolog neked?!? Össze-vissza beszélni már tökere elfogadott lett?Látva az aláirásodat kétlem, hogy ebbe itt most méllyebben bele kellene nekem ebbe Veled menni...
Mindig mindenért is más a felelős iggeeen tuggyyúuk.Én ezt értem, és azt is látom, hogy mit tolnak maguk előtt -vagy húznak maguk mögött- kinek hogy tetszik.
Ezt hogyan következtetted ki abból amit irtam? Pont a saját "sz@rukról" beszéltem...,de mindegy.Mindig mindenért is más a felelős iggeeen tuggyyúuk.
Tudom, hogy mennyire fáj, hogy Trump nyert. Na de ennyire?! Azért próbálok együtt érezni minden erőmmel, hidd el!Elég vicces hogy egy nem teljesen százas nárcisztikus kamugép Trumptól várják Orbánék az ígéretei betartását - bármit is ígért nekik.
De amúgy tényleg írd már meg miért szorul Trump Orbára! Kíváncsi vagyok mi a fideszes konteó erről...
Az is "jelzés értékű" a pénztelenség súlyosságára, hogy olyan termelő hadiipari beruházást nem indítanak el, aminek 60%-át az EU fizetné, nekünk meg csak 20%-ot kellene bele tenni... (a maradák 20% forrását nem mondom meg, mert az már sok infó lenne)Hát kurvára nem mert közben nekünk már azt mondják hogy készüljünk a 18 fokra mert nem lesz pénz fűtésre...
Ha te mondod akkor biztos az RM-ről van szó...Az is "jelzés értékű" a pénztelenség súlyosságára, hogy olyan termelő hadiipari beruházást nem indítanak el, aminek 60%-át az EU fizetné, nekünk meg csak 20%-ot kellene bele tenni... (a maradák 20% forrását nem mondom meg, mert az már sok infó lenne)
Oké, de ha előirányoznak a honvédelemre vagy 2000 mrd-ot és aztán felét sem költik rá, akkor mi értelme van egy ilyen költségvetésnek.?
Végül is ha addig feloldják a leszerelési stoppot akkor a maradéknak már könnyű lesz kigazdálkodni.3,4 % növekedésre van tervezve a jövő évi költségvetés. Az a 3-6% alja.
Még van benne ilyen is.
Az inflációkövető béremelések mellett a kormány célja, hogy a rendőrök, a katonák és az összes fegyveres testület tagjai 2026 januárjától újra megkapják a fegyverpénzt.
Én azért inkább 1,8-ra terveznék biztos ami biztos.3,4 % növekedésre van tervezve a jövő évi költségvetés. Az a 3-6% alja.