Van, épp most vezetik be a NIS2-t az EU közös kibervédelmi alap szintjét, amit teljesíteni kell bizonyos méret felett, vagy bizonyos szektorokban, tevékenységi körökben. Itt szerintem több irányból is teljesíteni kellene.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van, épp most vezetik be a NIS2-t az EU közös kibervédelmi alap szintjét, amit teljesíteni kell bizonyos méret felett, vagy bizonyos szektorokban, tevékenységi körökben. Itt szerintem több irányból is teljesíteni kellene.
NIS2 (2024)Van, épp most vezetik be a NIS2-t az EU közös kibervédelmi alap szintjét, amit teljesíteni kell bizonyos méret felett, vagy bizonyos szektorokban, tevékenységi körökben. Itt szerintem több irányból is teljesíteni kellene.
volt. de már elmúlt.Van valakinek HVG előfizetése? Érdekes lehet.
A beszerzések túlárazásáról, Oroszországban rekedt helikopterekről is van benne szó, a hackertámadás kapcsán.
https://m.hvg.hu/360/20241119_hvg-honvedseg-hackertamadas-tularazas-vbu
Nekem sincs HVG előfizetésem, de nem helikopterek maradtak kinn, csak helikopter alkatrészek. A hackerek által közzétett dokumentumok között volt egy olyan 2024 januári dokumentum, ami arról szólt hogy kérik a felettest a minisztériumban hogy intézkedjen az Mi-8/17/24 alkatrészekkel kapcsolatban, aminek egy része már le lett szállítva de nem lett kifizetve az oroszoknak, más része meg ki lett küldve, meg lett javítva de már nem lett visszaszállítva Oroszországból. Azóta másik szerződés lett kötve, ahol alvállalkozóként már a csehek végzik a helikopterek javítását és alkatrészekellátását.Van valakinek HVG előfizetése? Érdekes lehet.
A beszerzések túlárazásáról, Oroszországban rekedt helikopterekről is van benne szó, a hackertámadás kapcsán.
Nekem van.Van valakinek HVG előfizetése? Érdekes lehet.
Boldog boldogtalan hozzafer meg amugy is azt kommunikaltak semmi titkos nincs benneNekem van.
Mire vagy kíváncsi?
Más. Lehet linkelni a feltört VBÜ-s szajrét?
Csak azért kérdezem, mert itt még sehol sem láttam. Vagy mki ennyire lusta volt vagy törölték.Boldog boldogtalan hozzafer meg amugy is azt kommunikaltak semmi titkos nincs benne
Tartom a múltkori hozzászólásom, hogy titkosszolgálat az igazi elkövető és nem hacker bűnözők.
Újabb részletek buktak ki a honvédség elleni támadásról – nem tudni, kik voltak a behatolók?
A VBÜ elleni hackertámadás ügyének még nincs vége.mfor.hu
Az adatlopás során kikerült adatokat átszerkeszthették, így azok hitelessége vitatható
Semmi, csak valamit ki kellett találni a magyarázhatatlanra.Egy hacker bűnözői csoport támadása esetén ennek mi értelme lenne ?
Én tartom az álláspontom. Aztán majd úgysem derül ki a történet persze, a maga valóságában, ez logikus és némiképp érthető.
Így aztán mindenki a saját teóriájában fog hinni, vagy amit el tudnak hitetni vele.
Anélkül eldöntötted, hogy állami szintű kibertámadás történt, hogy ismereteket szereztél volna a "váltságdíjat" kérő csoportról.Egy hacker bűnözői csoport támadása esetén ennek mi értelme lenne ?
Én tartom az álláspontom. Aztán majd úgysem derül ki a történet persze, a maga valóságában, ez logikus és némiképp érthető.
Így aztán mindenki a saját teóriájában fog hinni, vagy amit el tudnak hitetni vele.
Sziasztok,Fontosnak nevezte, hogy az informatikai támadás adatvesztést nem eredményezett, minden adat és dokumentum továbbra is a VBÜ rendelkezésére áll,
Nem, ez azt jelenti, hogy a hackerek nem törölték a fáljokat csak átmásolták a saját gépükre.Sziasztok,
Ez azt jelenti, hogy kifizettek a valtsagdijjat?
Átmásolták és az eredetit titkosították az alapján amit olvastamNem, ez azt jelenti, hogy a hackerek nem törölték a fáljokat csak átmásolták a saját gépükre.