Remélem, ebbe belebukott valaki, de inkább többen is.Elvileg csak a screenshotok.
Szóval esélyesen fizettünk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Remélem, ebbe belebukott valaki, de inkább többen is.Elvileg csak a screenshotok.
Szóval esélyesen fizettünk.
Miben? Hogyan lovesd ki a hkt pikkpakk par mezitlabas lopakodo gerillaval?meg jutna sok minden másra is...
Úgy legalábbis nem, ahogy szlávék csinálják.
Az idf szívesen nyújt továbbképzést![]()
Ha már jó pénzért Barracudat vesznek, akkor azt inkább cybersecurity celra vegyék...Biztos lehet tenni rá Barracudát jó pénzért![]()
![]()
Ejj de naiv vagy.Remélem, ebbe belebukott valaki, de inkább többen is.
Biztos lecserélték az éjjeli őrt mert nem húzta ki időben a netkábelt...Ejj de naiv vagy.
Akkor minek játszanak egyáltalán katonásdit?Ejj de naiv vagy.
De ez nem katonai. A vbü full civil cég. Külön hàlózaton vannak teljesen.Akkor minek játszanak egyáltalán katonásdit?
Nem feltétlenül annak kell buknia, aki alá tartozik, ha pl. a felettese nem adott vmi remdszerre-beszerzesre pénzt, mert DJ stopot rendelt el, akkor nekik illene elsetalniuk.
Egyrészt qrva sokba fájt, másrészt lejáratta a céget ill. szolgálatot, harmadrészt konkrétan érzékeny információ is kikerült. Igazi trifecta.
De hát azt mondták, hogy "nem tartalmazott minősített adatot".Remélem, ebbe belebukott valaki, de inkább többen is.
És nincsen rájuk vonatkozó katonai jogszabály a minősített adatok kezeléséről? Minimum előírt information security policykkel, SOPs, stb stb? Egy parszaz fős cégnél én ilyet már 15+ éve is szigorúan bevezettem...De ez nem katonai. A vbü full civil cég. Külön hàlózaton vannak teljesen.
Ezek beszerzési jogászok.
Állami szintű van ami vonatkozik ràjuk. A honvédelmi minisztérium kezelésében, de ezek közalkalazott civilek.És nincsen rájuk vonatkozó katonai jogszabály a minősített adatok kezeléséről? Minimum előírt information security policykkel, SOPs, stb stb? Egy parszaz fős cégnél én ilyet már 15+ éve is szigorúan bevezettem...
Julis nénire is vonatkozik a katonai szabályzat ha csak a kantint üzemelteti is! Hogy kussoljon!Állami szintű van ami vonatkozik ràjuk. A honvédelmi minisztérium kezelésében, de ezek közalkalazott civilek.
A határőrség egy másik feladatrendszer, közelebb áll a belügyhöz.A világon nem mindenhol gondolják így. Itthon is sokáig volt lovas határőr.
"Azt látjuk." Kik? Nem mindegy ki néziJa, mert bármelyik háborúban azt látjuk, hogy ezeket olyan nagyon használnák. Elmélet az ez, a valóság meg a minden szart előszedni és sufnituning -amit majd évekkel lemaradva esetleg lekövet a gyártás/felújítás.
Nem feltétlenül.Ha korlátozod akkor rontod a hűtést is, nem?
Nem következtetem, tudom. Minimum a szaksajtó olvasását javaslom mint belépő szint.Ezt miből következteted?
Izé, 2022 előtt is létezett a hadtudomány akkor is ha ez egy körben újdonság. Nem innen indulunkAkkor mi? Valahonnan ki kell indulni.
Nem lett az (sem) normálisan értelmezve de amúgy igaza volt. 2024-ben ha megállsz állócélt csinálsz magadból. Ezért sem releváns túlzottan Ukrajna. Azért alakult ki az állásháború mert olyan (politikai) megkötések és egyébiránt elkerülhető hadászati és műveleti szintű hibák (más értelmezések szerint ez a stratégia része, ezt most ne vitassuk) jöttek be a képbe, amelyre alapozni nem lehet és logika sincs benne ha nem akarjuk mindenáron belelátni ill. újra feltalálni a kanálban a mélyedést.meg aztán lehetett olyanokat olvasni itt is (katonától), hogy ugyan már, nincs is olyan, hogy lövészárok harc...
...akkor azt mondod tartsunk lovat hátha egy elhúzódó háború addig húzódik, hogy az elérhető legjobb szállítóeszköz lesz belőle? Érted, erre nem lehet alapozni. A tartalékok hiánya egy érdekes dolog, igaz ugyan, de ettől senki nem fog 1985 színvonalára visszaesni.Vélhetően pl. a tartalékok hiánya miatt egy Közép-Európában lezajló háborúnak pont, hogy nem a kezdeti szakaszában lesz technikailag rosszul felszerelt.
Azt mondod, hogy a környékünkön levő államok teljesen el vannak látva hőképalkotó készülékkel?Nem következtetem, tudom. Minimum a szaksajtó olvasását javaslom mint belépő szint.
Komolyan? A fene sem gondolta.2022 előtt is létezett a hadtudomány
Ja, hát valóban nem onnan kell kiindulni ami van, ráadásul a szomszédban, hasonló fegyverrendszerekkel, hasonló kulturális háttérrel, hasonló földrajzi adottságokkal- hanem mivel? Elméletekkel?Nem innen indulunk
Biztos van ilyen, de én mind itt a fórumon, mind a médiában kerülöm az ukrán témát. Úgyis azt írja a 99% amit közvetlenebb formában is elérhető.Nyilván aki pl. megélhetést alapozott arra, hogy most az ukrán konfliktus körül forog a világ, és heti háromszor újdonságot kell mondania a figyelem fenntartása érdekében, az mindent új
Dehogy volt igaza.amúgy igaza volt
Ezzel nem értek egyet. Megfelelő védelmi állás kiépítése mellett elég hatékonyan lehet feltartóztatni a támadót és sokkal nagyobb erőt köt le, mint az általában számolt 1:3 arány. Persze, mindent fel lehet számolni. Kérdés, hogy milyen ára van.2024-ben ha megállsz állócélt csinálsz magadból.
Te tudod, én nem, mint fentebb írtam. Két éve talán 2 alkalommal nyitottam meg (véletlenül, mert onnan volt átemelve hivatkozás, ami oda mutatott). De látom Rád pro és kontra nagy hatással van.Tudom, hogy az ukrán topikban más valóság és téridő-kontinuum létezik de itt ne már.
Kár, hogy nem olvastad, amit írtam. Vagy 9sszefüggések nélkül tetted....akkor azt mondod tartsunk lovat hátha egy elhúzódó háború addig húzódik, hogy az elérhető legjobb szállítóeszköz lesz belőle?
Nem, kb. a hetvenes évekre fog, ugyanis lényegében, érdemi mértékben olyan színvonalú eszközökből lehet bármilyen tartalékot összevakarni. (Ha csak nem tartalékolnak nagy mennyiségben olyan eszközökből, amik még a köz tudomása szerint meg sem érkeztek, vagy nem történt a 1990 után nagyobb -titkos- beszerzés -mondjuk ez, illetve reálisabb változata egy reális magyarázata lehetne a túlárazásoknak).A tartalékok hiánya egy érdekes dolog, igaz ugyan, de ettől senki nem fog 1985 színvonalára visszaesni.
Ezt hallottam én is....2024-ben ha megállsz állócélt csinálsz
Tekintve, hogy a vadász verzió már 1 milla alatt van...Azt mondod, hogy a környékünkön levő államok teljesen el vannak látva hőképalkotó készülékkel?
Semennyibe mert 2 éve nem vesszük.A kajàt nézzék meg akkor....
Jelenlegi euro àrfolyam mellett is olcsóbb a Francia fejadag mint a magyar, a kiskereskedelemben....(15-20€ - 1 rat/24h, lehet neten rendelni! ) "Barna halàl" ma mennyibe kerül?
Arròl nem beszélve hogy a magyar csomagban rendszeresen làttam-ettem külföldön ( szlovàkia, romània) előàllított élelmiszereket...
És mennyi van elérhető? Mennyit lehet rövid határidővel beszerezni? Tudom, meg lett mondva, hogy valós konfliktusokból nem szabad kiindulni, na de milyen mértékben sikerült mondjuk az ukránokat ellátni vele?Tekintve, hogy a vadász verzió már 1 milla alatt van...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..