A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem Orbánék meg fogják adni a 2%-ot és annak a fele, tehát minden a mai helyzethez képest növekmény hasonló projektekre fog elmenni. Gyakorlati fejlődés nem lesz, de évi 300 milliárdot el fognak tapsolni kamu projektekre, mint ez a PTSZ felújítás olyan áron, amiért vadonat új és korszerűbb PTSZ verziót lehet venni.

Most komolyan Hihető hogy a knbsz évi 10milliárdból gazdálkodik. (A fizut betakarja de mást nem igen) és mint tudjuk elég költséges iparág.

• Tetszik
Reactions: silurusglanis
Nagyon-nagyon meglepédnék, ha nem jönne ki három zsírúj Rába H-18 81misiből... Az más kérdés, hogy ha ott se megy más mint az ellopjuk akkor nem, nagyon nem.
Nem véletlenül nem szokták emlegetni az árakat a honvédelemponthun sem, csak azt, hogy 3-5-10db-ot adtak át.
2008-9 környékén olvastam talán, hogy 35 misi körül volt a H25-ös. (ha jól emlékszem, de forrást most nem fogok tudni mutatni)
No persze az valamiben több, mint a H18, de pl. a csörlőket is a currus gyártja liszenszben, innét meg el tudjuk képzelni a szorzót.
Meg persze a rábásokat se b..ssza szét az ideg, ha nagy számot kell írni az árcédulára. Nem véletlenül nem gyártanak civil piacra járművet o_O
Ők a futóműben jók és kb. ennyi.

• Tetszik
Reactions: endre
És ez így megy minden területen,autópálya,kórház felújítás,völgyhíd,bank mentés,stadionok,fővárosi ingatlan panamák,közmű építés,országház felújítás,4es metró,villamos tender,lágymányosi híd,mélygarázs,reptér felújítás,majd eladás,végtelen a lista...
Arcpirító.
Szavazzunk :(

• Tetszik
Reactions: endre
Sem Bocskainak, sem Thökölynek sem Rákócinak nem volt szabadságharca. Személyes politikai/hatalmi céljai miatt háborúztak, magasról lesz*ták a népeket, főleg a magyart.

Ezt szerintem gondold át még egyszer, mert ez nem igaz.
Olvass eredeti dokumentumokat pl. Rákóczitól.

Rákóczi miféle pártpolitikus volt ?
Csak mert érdekelne.

Politika = hatalomért (döntési pozícióért) folytatott harc => a hatalomért harcolók pedig a politikusok, akkor is, ha nem hárombetűs pártokból jönnek. Sajnos ennek minden vonzatát (sok minden más mellet) nem bontják ki az általános- és középiskolai történelemórákon.

Politika = hatalomért (döntési pozícióért) folytatott harc => a hatalomért harcolók pedig a politikusok, akkor is, ha nem hárombetűs pártokból jönnek. Sajnos ennek minden vonzatát (sok minden más mellet) nem bontják ki az általános- és középiskolai történelemórákon.
Rákóczi tevékenységét nem lehet a mai politikai szakkifejezésekkel, fogalmakkal leírni, megítélni és természetesen összehasonlítani sem.
Egész egyszerűen azért mert az országok birodalmak egymáshoz való viszonya, az adott társadalom berendezkedése, a nép és más rétegek uralkodó osztályokkal való kapcsolata nem értelmezhető a XX-XXI. századi kontextusban.

Az azèrt megfordult a fejemben, hogy a Ràkòczi-fele szabadsàgharcban a vallásnak ( reformàtus Rákòczi- katolikus Habsburgok) vajon milyen szerepe volt. Erröl nem nagyon olvastam.
Erdélyi fejjedelmekkel kapcsolatban is gondoltam màr a vallàs szerepère.

Ezt szerintem gondold át még egyszer, mert ez nem igaz.
Olvass eredeti dokumentumokat pl. Rákóczitól.

Rákóczi úgyb*ta át pl.a jobbágyokat, min *** szokás a palánkon.Azon kívül azt se feledjük, hogy honnan jött. Mégicsak egy törökök mellett végsőkig kitartó családból. Azon kívül szinte mindenkinek odaadta volna a magyar koronát, ha az segít neki.

Minthogy a Honvédség fejlesztéséről érdemi írnivaló nincs, ezért páran, a kuruckorral szórakoztatják egymást. :) Tényleg jobb lenne egy másik topicba értekezni arról a történelmi korról és történéseiről.

A most nagyjavításra küldött helikopterek mind NVG-t is kapnak, szóval szerintem a kutató mentő képesség a helikopterek számának növelésével ki van pipálva.