Szerintem többen is tudjuk,de az EMBT csak valami bemutató darab,pár év mire lesz belőle valami,nem? Lehet megvárjuk?Nem akarom senkinek se elrontani a kedvét, de úgy tűnik nagyjából senki sincs tisztában azzal, hogy a KMW és a Nexter egyesült 2015-ben.
Tehát először is, a KMW+Nexter portófliójában nem csak a Leopard 2A7(+) van a kínálatában, hanem a Leclerc is, illetve a kettő különféle opciói (ugyebár nemrég mutattak be egy Leo2 alvázra rakott Leclerc tornyos hibridet, a European Main Battle Tank, EMBT).
Ugyanez igaz a tüzérségi eszközöknél, a PzH2000 mellett ott van a CAESAR is, például...
Másodszor az "új" szón én megakadtam egy kicsit. Mert ha új, akkor bizony nem levedlett harcjárművekről van szó, tehát tényleg Leo2A7 és/vagy Leclerc Séries XXI.-ről, esetleg az EMBT-ről lehet szó. Ami nem picit, hanem nagyon meglepő lenne.
Harmadszor, amin megakadt a szemem, hogy nem tesznek említést a műszaki járművekről. Márpedig 44db harckocsi mellé illene legalább 8 ilyen jármű. Hülyén fognak kinézni a modern harckocsik mellett a VT-55-ösök...
Leclerc mondjuk 3 fős személyzettel nyomul.