Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lenne egy buta kérdésem. /Biztos kapok majd a pofámra, hogy mekkora hülye vagyok. /
Mit gondoltok, nem férne el nálunk 2-3 századnyi Pucará, vagy Super Tucano?
Ok, légcsavaros, meg lassú, meg ilyesmi, de ezek a képek modern technikával, kommunikációs, önvédelmi eszközökkel, modern fegyverzettel elég komolyat tudnának csípni.
Egy Gripen ellen, ha megfelelően van használva, akkor kb. a Tor-M1 az, ami kb. kezd labdába rúgni meg ellenséges 4. gen vadászok. Egy Tucaonot egy MANPAD is leszed és a szomorú igazság az, hogy nemigen találtak ki semmi hatékonyat eddig úgy tűnik még a dual seekeres rakéta ellen, nemhogy a képalkotó IR ellen.Nem butaság, kellene egy olcso, nagyobb számban is bevethető csapásmérő képesség.
Egy század Gripen az nagyon szép, csinálhat precíziós csapást, ilyesmit, de a napi piszkos munkára, arra kellene valami más és nagyobb számban. Amiből veszteség is lehet, mert ha lekapnak 3 Gripent akkor ment légierő negyede a levesbe..
Most is van többféle felajánlásunk, és a Nato játszik vele?
Remélem nektek lesz igazatok.Mi ez a marhaság? A Gripen is fel volt ajánlva a V4 EU BG-be. Talán elvették tőlünk?
Miért? Mi a korábbi példa?Remélem nektek lesz igazatok.
Nem szeretném, hogy a történelem ismétlődjön.
Még is mit gondoltatok?A németek szarják a tankokat vagy mi?
Amúgy a menetrendet megmondták előre, a harckocsi a végén érkezik, addig még lesz minden is.Én egy átgondolt döntésnek tartom ezt a 2025-ös dátumot. Építkezni mindig több időt vesz igénybe mint rombolni... Egy csomó időt vesz igénybe a toborzás valamint az új emberek kiképzése főleg hogy a bérek rendezése csak most kezdődött a hadseregben. El lehet kezdeni a kiképzést az A4-esekkel majd ahogy folyamatason jönnek az A7-ek szépen lehet lépegetni tovább és tölteni a létszámot felfele. 2025 után lejár az A4 lízing és a mi tulajdonunkba kerülnek akkor el lehet gondolkodni A4-ek moderizációján is valamint körülnézni a piacon használt Leo után esetleg a törököknél. Akár hogy is nézzük a Leo 2 egy 30 éves konsturció és az A7 modernizációs csomag is kb 2030-ig teszi potens géppé amikor is ki kéne váltsa a Leo 3. Én inkább Puma ifv-re költeném a forrásokat ami még hosszú évtizedekig velünk maradhat.
Csehek is okkal döntöttek úgy hogy inább tovább modernizálják a T72-iket és próbálják kihúzni a cserét 2030-ig.
Én inkább abba a modernizációba szállnák be MBT esetében nem feltétlen további új gyártású Leo 2-ket vennék.
https://www.czdjournal.com/defence/the-czech-army-main-battle-tanks-question-42.html
Igen, Tibi atya nem nyilatkozott pontosan.No meg az sem mind1,hogy 2025-ben kezdik el átadni a harckocsikat vagy 2025-ben egyszerre adják át az összes harckocsit vagy 2025-re éekezik meg az utolsó harckocsi.
No meg az sem mind1,hogy 2025-ben kezdik el átadni a harckocsikat vagy 2025-ben egyszerre adják át az összes harckocsit vagy 2025-re éekezik meg az utolsó harckocsi.
Szittya szerint arra jön meg az utolsó, ez a reálisabb szerintem, azt nem hiszem, hogy bevárnák és egyben adnák csak át őket, főleg, hogy az A4-esek elvileg már idén jöhetnek...
Nem hiszek én ebben a nagy emberhiányban. Ahogy már mondta itt valaki, nem százezrekről van szó csak max pár ezer emberről.Eddig arról volt szó, hogy ebbe sem lesz ember.
Nem hiszek én ebben a nagy emberhiányban. Ahogy már mondta itt valaki, nem százezrekről van szó csak max pár ezer emberről.
A Btr-ekről meg annyit hogy biztosan maradnak még 10 évet, még lehet többet is.
Nem hiszek én ebben a nagy emberhiányban. Ahogy már mondta itt valaki, nem százezrekről van szó csak max pár ezer emberről.
A Btr-ekről meg annyit hogy biztosan maradnak még 10 évet, még lehet többet is.
Úgy, hogy a civil szféra elszívó hatása nem is volt a válság időszaka alatt. Most néha igen szépen meglendült bérért sem talán a versenypiac embert. Akkor a Honvédség hol fog, amikor már 2-3 éve is versenyképtelen volt a bérezés...?10 éve pár 1000 ember hiányzik még sem sikerült feltölteni a létszámot pedig kisebb folt mint a mostani.
Itt a bökkenő.Úgy, hogy a civil szféra elszívó hatása nem is volt a válság időszaka alatt. Most néha igen szépen meglendült bérért sem talán a versenypiac embert. Akkor a Honvédség hol fog, amikor már 2-3 éve is versenyképtelen volt a bérezés...?
Majd pár év múlva visszatérünk rá.10 éve pár 1000 ember hiányzik még sem sikerült feltölteni a létszámot pedig kisebb folt mint a mostani.