Számold ki!
MH 25. 4000
MH 5. 5000
MH 2. 2000
MH 24. 1000
Úgy 10-12 ezer katona lesz harcoló a tervezett 37 ezer hivatásos és szerződésesből és hozzájuk jönne még 20 ezer tartalékos.
Honnan szeded te ezeket a számokat?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Számold ki!
MH 25. 4000
MH 5. 5000
MH 2. 2000
MH 24. 1000
Úgy 10-12 ezer katona lesz harcoló a tervezett 37 ezer hivatásos és szerződésesből és hozzájuk jönne még 20 ezer tartalékos.
igen, komondor lett belőle. vagy másik?Elvileg a Gamma zrt-nek van egy 6x6-os harcjármű terve!
APC lengyel lesz vagy német szinténNekem valahogy nem illik a képbe egy török beszerzés
Hogy jönne akkor ehhez egy török APC(más nagyobb értékű beszerzés ami "méltó" lenne hozzájuk már azt hiszem nincs).
- tank az német lesz(Leok mellé nyilván nem vesznek még Altay-t)
- IFV megint csak nagy valószínűséggel német, Tulpar esetleg???
- légvédelem is amerikai/európai
Bár már említette itt valaki hogy törököktől is biztos lesz valami...
https://24.hu/belfold/2018/10/08/orban-viktor-recep-tayyip-erdogan-sajtotajekoztato/
lehet tévedek de szerintem A4-ből nem csinálsz A7+-tLeo2a4 abból esetleg 50 db felhúzva Leo 2a7V-re és oda adni őket az ÖTTnek! + nekik melléjük mehetne a modernizált T-72esek!
mondjuk úgy hogy azért vannak fenntartások , én is azért írtam hogy "nagyon szeretném ezt hinni" , pont azért mert mint olyan nem igazán hiszek a magyar iparban még először mutasson valami használhatótLegyen a neve Toportyán csak valahogy az IC+-nál látott szerencsétlenkedést látva, nincs az a nagy bizodalmam a magyar nehéziparban.
na, az is szép történetigen, komondor lett belőle. vagy másik?
Esetleg t129? Más már nem nagyon marad. De legszívesebben és semmit sem vennék a törököktől, de ez már más történet.APC lengyel lesz vagy német szintén
ATGM ami vagy izrael
esetleg valami mortar vagy rádiók vagy nem tudom
szerintem semmi de semmi nem indokolja a török beszerzést
lehet tévedek de szerintem A4-ből nem csinálsz A7+-t
mondjuk úgy hogy azért vannak fenntartások , én is azért írtam hogy "nagyon szeretném ezt hinni" , pont azért mert mint olyan nem igazán hiszek a magyar iparban még először mutasson valami használhatót
na, az is szép történet
Azért a közvetlenül harcoló alakulatokhoz számoljuk hozzá a hadtáp és kiszolgáló,kiképző alakulatokat is.Ha normálisan ki vannak épitve,15-20000fő a szárazföldi erők.Attol függően,mien teljesitményt kivánunk meg a hadtáptol.Milyen képességű müszaki támogatást akarunk.Plusz flottilla és légierő,vezérkar.Hogy a harcoló hadsereg ténylegesen harcolni is tudjon.Számold ki!
MH 25. 4000
MH 5. 5000
MH 2. 2000
MH 24. 1000
Az ilyen szerződések arra jók, hogy az érdeklődő fél vállalja a rendelkezésére bocsátott dokumentációk megfelelően titkosított kezelését. Szóval ha venni akarunk bármit, akkor előtte nyilván kérünk róla műszaki anyagokat, és erre a szerződésre hivatkozva minden cicózás nélkül ki is adják a HM-nek.Soha nem nyilatkoztak semmi konkrétumot ilyen téren. Aláírtak egy semmitmondó együttműködési nyilatkozatot és ennyi.
az mondjuk elég vicces lenneEsetleg t129? Más már nem nagyon marad. De legszívesebben és semmit sem vennék a törököktől, de ez már más történet.
a pápai 3 gép tényleg ezred szinten van ?NATO and Hungary, 20 years of membership
pontosan , úgy ad "jogot" hogy közben mi csak max ígérünkAz ilyen szerződések arra jók, hogy az érdeklődő fél vállalja a rendelkezésére bocsátott dokumentációk megfelelően titkosított kezelését. Szóval ha venni akarunk bármit, akkor előtte nyilván kérünk róla műszaki anyagokat, és erre a szerződésre hivatkozva minden cicózás nélkül ki is adják a HM-nek.
a pápai 3 gép tényleg ezred szinten van ?
Miért nem szeretnél több tankot? Véleményem szerint még kellene 2x44 Leo 2a7+ és még 2x24 db PZH2000 önjáró! Ebből 44 db Leo 2a7+ tankot és 24 db PZH2000 önjáró löveget felajánjuk a natonak a többi meg maradna itthon honvédelemre!
Elvileg a Gamma zrt-nek van egy 6x6-os harcjármű terve!
Azért a közvetlenül harcoló alakulatokhoz számoljuk hozzá a hadtáp és kiszolgáló,kiképző alakulatokat is.
Márpedig logisztika nélkül nincs harc. Ellátók, javítók, szállítók, ők az alapjai egy harc megvívásának.Őket pont ne. Mert nem harc a feladatuk. A logisztika és a hátország kiképző alakulatai nem a harc közvetlen megvívásában kapnak szerepet.
Hadtáp nélkül nincs hadsereg.Kiszolgáló és támogató alakulatok nélkül a konkrét harctevékenységet végző katona gyorsan elveszti harcértékét.Őket pont ne. Mert nem harc a feladatuk. A logisztika és a hátország kiképző alakulatai nem a harc közvetlen megvívásában kapnak szerepet.
Valaha volt egy tender a németek által kiírva, sok A4, valamennyi A6 és A7 upgradeelésére A7V harckocsira (A7V-nek a német hadsereg nevezte el). Ezen a tenderen indult a Rheinmetall és a KMW is külön-külön. A tendert a Rheinmetall nyerte, ők fogják az A7V-ket csinálni. A KMW átnevezte a maga megajánlott termékét A7+ -ra, és azóta azt árulja. Tehát lehet A4-ből A7+ -t csinálni.lehet tévedek de szerintem A4-ből nem csinálsz A7+-t
Felsőfokú végzettséggel ennél nálunk valamivel jobban lehet keresni (A feleségem középvezetőként, alezredesi rendfokozattal 500 000 körül keres.), de középfokú végzettséggel egy őrmester átlagosan 3 nap túlórával 210 000ft-ot.Tényleg? Belinkelnéd?
Én nem ismerem a román rendőri szervek béreit. Ezért gugliztam egy picit.
https://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/102201-ekkorak-a-fizetesek-a-helyi-rend-rsegen
Nettó 4497 lejt keres az önkormányzati fennhatóság alá tartozó helyi rendőrség felsőfokú végzettségű alkalmazottja. Ha vezető beosztásban van, a fizetése meghaladja a nettó 6000 lejt. Az adatokat a ploiești-i polgármesteri hivatal hozta nyilvánosságra az observatorulph.ro portál megkeresésére. E szerint egy középiskolai végzettségű alkalmazott nettó bére 2683 lej. Ha éjszakai szolgálatot is teljesít, 25 százalékos pótlékot is kap. A felsőfokú végzettségű helyi rendőrök nettó fizetése 4497 lej, az intézmény aligazgatójáé 6227 lej.
Jelenleg a nettó átlagbér Romániában 2708 lej. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az egységes bértörvény hatályba lépése után jelentősen nőtt az önkormányzati alkalmazottak fizetése. - a Maszol.ro portálról
Szerintem az őrmester nem felsőfokú végzettségű. Felteszem, hogy pótlékokkal lehet ennyi.
Felsőfokú végzettséggel az illetménytábla itthon is ilyesmiket hoz bérként. Középfokkal viszont ott sem. Megtaláltam a "Mérce" írt erről...
És amit felajánlunk elmegy NATOországba ?Miért nem szeretnél több tankot? Véleményem szerint még kellene 2x44 Leo 2a7+ és még 2x24 db PZH2000 önjáró! Ebből 44 db Leo 2a7+ tankot és 24 db PZH2000 önjáró löveget felajánjuk a natonak a többi meg maradna itthon honvédelemre!
Honnan szeded te ezeket a számokat?
Márpedig logisztika nélkül nincs harc. Ellátók, javítók, szállítók, ők az alapjai egy harc megvívásának.