Ezt a szintén 80milliárdot hogy érted? Mi jön annyiért?
Nem +nyolcvan milliárd!Annyiba került volna 150db Leopard1 de mi aLeopard 2-t választottuk ugyan ennyiért.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt a szintén 80milliárdot hogy érted? Mi jön annyiért?
Köszi az infókat. Mikor gondolkodtak leo 1 beszerzésén?Na megjártam, mint htka-s hírszerző. Nyíltan nem beszélt Puma beszerzésekről. De minden példájában, amikor a német beszerzésekről volt szó megemlítette a Leopard és a Pzh2000 mellett. Szerinte “szinte egészen biztos” a beszerzésük. 98 darab megvásárlását emlegette. Illetve valamilyen “török csoda”-ra is számíthatunk, elsősorban missziós feladatokra. Érdekesség, a Honvédségnél 170 db Leopard 1A5-ről is szó volt, szintén 80 milliárd forintért, ezek helyett jöttek az A7+. Illetve az A7+ képességeinél szerepelt a Saab Barracuda is.
Köszi az infókat. Mikor gondolkodtak leo 1 beszerzésén?
Édestököm! Leopard1?Nem +nyolcvan milliárd!Annyiba került volna 150db Leopard1 de mi aLeopard 2-t választottuk ugyan ennyiért.
Hát látod a németek is megpróbálták olcsóért eladni. na annál kidobottabb pénz nem lett volna a világon se.
Pontos dátumot nem mondott, de mivel a Leopard 2-esek helyett emlegette mint felmerülő opciót, gondolom még azok bejelentése előtt.Köszi az infókat. Mikor gondolkodtak leo 1 beszerzésén?
Pontos dátumot nem mondott, de mivel a Leopard 2-esek helyett emlegette mint felmerülő opciót, gondolom még azok bejelentése előtt.
Nem hiszem, felvétel nem készült, diákat sem hiszem, hogy feltöltik, illetve, ha azok elérhetőek lennének, azzal se nagyon mennénk semmire, nem igazán szerepelt rajtuk semmi, a nagy általánosságokon kívül.Hozzáférhető lesz az előadás valahol valamilyen formában?
Gyanítom előtte azért megtuningolták volna, hogy legyen benne egy kis hozzáadott érték...Nem Leo 2a5 akart ez lenni? Leo 1 cca 1,4 millió €/db áron szerintem nem hihető. Persze lehet hogy tévedek, de nekem soknak tűnik, azért az már elég avittas technika.
Én a darabárra rá sem mentem, de így nekem is inkább 2A5-nek jobban hihetőbbnek tűnik. (a finn üzletre való tekintettel)Gyanítom előtte azért megtuningolták volna, hogy legyen benne egy kis hozzáadott érték...
Nem, Leopard 1A5-ről volt szó, márcsak azért is, mert említette, hogy cserélni kellett volna a löveget 120mm-re, a 2A5-nek pedig alapból 120mm-es lövege van. (1A5 105mm)Nem Leo 2a5 akart ez lenni? Leo 1 cca 1,4 millió €/db áron szerintem nem hihető. Persze lehet hogy tévedek, de nekem soknak tűnik, azért az már elég avittas technika.
Sok az a 80Md Ft originált állapotú Leo1A5ökért.Viszont modernizálva,120milis ágyú,új harcelektronika,mexas kiegészitő páncél,modernizált motorral és hajtásláncal,Trophy APSsel.....150db 80Md HuFt-ért.....úgy már nem is olyan rossz-ennyi pénzértA következő nyolcvan a tuningra?
Nem, Leopard 1A5-ről volt szó, márcsak azért is, mert említette, hogy cserélni kellett volna a löveget 120mm-re, a 2A5-nek pedig alapból 120mm-es lövege van. (1A5 105mm)
Annyira nem mismásolta el, csak valamiért mindegyik kérdést nagyon messziről közelítette meg, illetve, szerintem meg sem értette teljesen, hogy pontosan mire is vonatkozik, mondjuk szerintem a kérdező rettenetesen arrogáns volt, de ez az én magánvéleményem.98 db Pumáról is volt szó és a kerekea 8*8-as nagy valószínűséggel török lesz.
Csak harcolni ne kelljen velük!
Volt még videó a Leo3-ról, elég fancy dizájnos lesz.
Valaki rákérdezett kétszer is a Puma fegyverzetének alkalmasságára, elmismásoltákba választ.
Viszont a szám maga felveti, hogy a harckocsi célszám valahol 120 felett lenne alapvetően!
Az viszont azt jelenti, hogy jelenleg a Z2026 pénzügyi keretszámai határozták meg a 44-et, és valószínüleg ez csak a pillanatnyilag legszükségesebb darabszám. Szóval folyt. köv.
A 170db harckocsi, az majdnem 4 zászlóalj. Helyette lesz 1.Szerintem ennek semmi közé nincs egymáshoz.