A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 884
113
Igazából a Rábát és a HM-et is hibásnak érzem a rossz teherautók miatt. A Rábát azért mert így kiadta a keze közül a HM-et meg mert így átvette meg mert ha tudták, hogy évi 10-20 darabot rendelnek akkor azt mondják nem azt, hogy évi több százat.
A HM-nek egy kanyi vasa sem volt jó 10 évig örültek, hogy lyuk van a seggükön és évi tizet tudnak venni.
 
  • Tetszik
Reactions: honved

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 174
8 012
113
Egyetlen korszerű megoldás van: drónok. Maga a gondolat, hogy egy vagy több ember beül valamibe ami repül és megtámad valamit ami a földön van elavult.
Bocs, de olyannak tűnsz, mint egykoron az angol légierő tábornokai, akik kitalálták, hogy nem kell gépágyú a vadászgépekre, mert úgyis csak rakétával lőnek majd.
 

Kishuszár

Active Member
2019. június 19.
108
242
43
Teljesen félreérthető a cikk, jó németes kéne, én inkabb angolra fordíttattam. Az sem teljesen világos, hogy SK+HU a 12+12?
Szerintem annyi lehet a legvalószínűbb, hogy egy század kiképző lesz nekünk (12), aztán möglicherweise :) 12 a könnyű támadóból, ha lesz olyan.
Inkább több felújított, ex-svéd Gripen C/D-re szavaznék utóbbiak helyett.

Az osztrák cikkbe az van írva hogy a magyar légierő most a bevethetőségét támogatóerő szempontjából vizsgálták és leírta a kapcsolatait a gépnek a cseh és magyar szálak között. Még arról volt szó, hogy az osztrákok is lehet beújítanak ezzel hogy a repülési órája minden pilótának meglegyen.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 421
46 288
113
Ez az 1 hónapos szíjjártós interjúból van leangolítva. A teljes harcjármű meg feltételes mód erősen, a futómű ami biztos ( szegények nem tudják még mit vesznek)
Ez onnan is látszik, hogy ugyan az a hiba benne van.
Patec-nek nincs semmilyen gyártott katonai típusa.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 576
113
Rohadt durva, több mint 6 százalék a fertőzött a honvédségnél akkor. Ez felvet bizonyos kérdéseket.
Jelenleg 200 beteg van...
De eezen nem kell meglepodni. A katona nem tudja tartani a tavolsagtartast. Sok ember kell hogy egyutt legyen. Heteket....egyhuzamba akar honapokat... Nap mint nap...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 576
113
A zöld HM EI szövetmaszkok védőképessége természetesen nem igazán létezik, mert szövetből vannak. Ennyi.
Figyu lent vagy mondjuk anhataron nem rakhatsz mindenki sajat szobaba sajat zuhanyzoval vc vel nem etkezhet mindenki kulon es egy csomo olyan melo van hogy 12 oran keresztul mondjuk egy gepkocsiba ulj a kistarsaddal... Oda huzhatsz fel armilyen maszkot 2 heten keresztul....
Es ez csak a hatar ottvannak anhadgyakorlatok kikepzesek stb... Tobbek kozott ezert oltanak mimdenre szinte a honvedsegnel....
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A zöld HM EI szövetmaszkok védőképessége természetesen nem igazán létezik, mert szövetből vannak. Ennyi.
Valaki átküldött múlt héten egy hivatalos honvédségi fotót, Asszem egy katonai rendész pózolt rajta. Az egyszerhasználatos maszkja belső fele volt kifelé.
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 690
6 461
113
Rohadt durva, több mint 6 százalék a fertőzött a honvédségnél akkor. Ez felvet bizonyos kérdéseket.
szerintem meg ez egyáltalán nem meglepő, sok emberrel találkoznak, mennek össze vissza az országban, hol a határra mennek 1 hétre utána 2 hét karantén hol 2 hét határ 2 hét karantén hol határ karantén járőr/fertőtlenítés aztán kezdődik újra, sok ilyet ismerek, azaz 1100 nem meglepő,sőt, pillanatnyi szám szerintem már ennek a sokszorosa az a szám akin átment a fertőzés ezalatt a sok sok hónap alatt
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Lehet csak úgy gondolkodnak, mint a kézifegyver gyártásnál: azt h gyárjuk, nem jelenti azt, hogy rendszeresíteni is fogjuk, csupán a hadiiparunkat diverzifikájuk. Ilyen elv alapján, igenis legyen belőle a lehető legtöbb minden, s rendszeresítsük a Boxert :D
Ez könnyen megoldható.
90
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 576
113
Valaki átküldött múlt héten egy hivatalos honvédségi fotót, Asszem egy katonai rendész pózolt rajta. Az egyszerhasználatos maszkja belső fele volt kifelé.
Istenem akkor epp ugy vette fel... Nem kell ehhez remdesznek lenni. Egyebkent osszak a maszkot az eldobhatot a kezfertotlenitot is ha kell gumikesztyut is stb... En egy csomoszor voltam tesztelve a 6 het hatar alatt. Sott izolacioba is voltam...