Igen az lemaradt még. De ennyi.Aknavetők.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen az lemaradt még. De ennyi.Aknavetők.
Ironizáltam. Ezek a médiában marha jól csengő nyilatkozatok voltak a háttérben végletekig alulfinanszírozott Honvédséggel. Ahogy Terminator utalt rá, modern harceszköz képében a Gripen van itt jó ideje, mégis talán egy-két éve vettek hozzá precíziós bombát, az is talán Németországban van (ha nem, sorry). Azt hittem sírva fakadok mikor pár éve az volt a "nagy hír", hogy a Gripen gépágyúval tüzelt földi célpontra.Hát nem akarlak elszomorítani de az a vegyivédelmi képesség csak jól hangzó szlogen volt. Épp úgy lepusztult a vv mint a lövészek.
Hát egy mentesítő konténerrel amit télen nem lehet használni illetve egy úgy ahogy működő utánfutóval nem lett egy csapásmérő alakulat.
Különösen amikor még gyakorlatra se lehetett menni mert nem volt üzemanyag.
Nem sírjuk vissza, mostani fejlesztések más dimenzióban mozognak. Reméljük így is marad.
Nálatok milyen fejlesztések vannak Z2026-os programból kifolyólag? Mert ezek nem olyan tételek, amik miatt kimenne akár egy fényképész is.Hát nem akarlak elszomorítani de az a vegyivédelmi képesség csak jól hangzó szlogen volt. Épp úgy lepusztult a vv mint a lövészek.
Hát egy mentesítő konténerrel amit télen nem lehet használni illetve egy úgy ahogy működő utánfutóval nem lett egy csapásmérő alakulat.
Különösen amikor még gyakorlatra se lehetett menni mert nem volt üzemanyag.
Nem sírjuk vissza, mostani fejlesztések más dimenzióban mozognak. Reméljük így is marad.
Ironizáltam. Ezek a médiában marha jól csengő nyilatkozatok voltak a háttérben végletekig alulfinanszírozott Honvédséggel. Ahogy Terminator utalt rá, modern harceszköz képében a Gripen van itt jó ideje, mégis talán egy-két éve vettek hozzá precíziós bombát, az is talán Németországban van (ha nem, sorry). Azt hittem sírva fakadok mikor pár éve az volt a "nagy hír", hogy a Gripen gépágyúval tüzelt földi célpontra.
Elolvastam a cikket de hiányos mivel nem tesz említést a 8×8 fejlesztésről és gyártásáról. Tájékoztatnád őket a fórumon?Amúgy, aki már várta az új cikket Mo-ról a cseh fórumon, hát itt van: https://www.armadninoviny.cz/novinky-z-madarska-tovarna-na-bvp-turecke-mrapy-a-nove-vrtulniky.html
Azért mert most ez a helyzet, biztosra vehető,hogy nem marad örökké így. Éppen ezért is kell a haderőt a lehető legjobban fejleszteni, hogy ha eljő az idő a mi szablyánk élesebb legyen mint ellenségeinké. Abban igazad van hogy hazánk több sebből vérzik, de legsúlyosabb sebet a trianoni(majd a párizsi) béke ejtette országunk testén.Hagyjátok mar ezt a hülye dumát. Visszakövetelni ezt meg azt. Ez a kis ország is több sebből vérzik. Visszacsatolni azokat a kódus területeket?! Hadseregünk nulla, nemzetközi támogatottság nulla. Olyan szomszédokkal körbevéve akik közül bármelyik gond nélkül nekünkugrana, ellenünk fordulna. Szedjük mar össze kicsit magunkat aztán majd ráérünk álmodozni.
Ez nekem is a rémálmom , hogy váltás esetén kedves Vadai elvtársnő nem adna pénzt a gyakorlatozásra és hát ugye ezek csak bonyolult eszközök lennének, katonai vezetésből elküldenék azt a kört aki ezt létrehozta, azt viszlát fejlödés. Szabad ég alá az összes vadászt , meg a helikoptereket , gyorsan meg lehet oldani mindent.Nem akarom elvinni belpolra a témát, de úgy gondolom az elmúlt x évtizedben is megelégedtek az Olümposzon az olyanokkal, hogy víztisztító, profi, kis méretű, gerilla harcmodort képviselő hadsereg (nem tudom melyik merte mondani, de nagyon belémégett), meg a vegyvédelmi képesség. Meg a szarul kötött első Gripen szerződés. Elvárások régóta vannak az országgal szemben és értem mit írtok, de az igényeket sokféleképpen ki lehet elégíteni, nem csak fegyverbiznisszel. Szerintem joggal tart mindenki tőle, hogy ha váltás lesz amit tudnak megfúrnak már csak azért is, mert idehaza így megy a politika. Sajnos.
trollkodsz, ugye?Azért mert most ez a helyzet, biztosra vehető,hogy nem marad örökké így. Éppen ezért is kell a haderőt a lehető legjobban fejleszteni, hogy ha eljő az idő a mi szablyánk élesebb legyen mint ellenségeinké. Abban igazad van hogy hazánk több sebből vérzik, de legsúlyosabb sebet a trianoni(majd a párizsi) béke ejtette országunk testén.
Figyelj már ez nem a Te helyed lesz , itt idiótáknak nincs helye! Te vagy így TROLL segítek. Menj el kisegítő iskolába , ha nem érted mit írt le és nem tudod értelmezni.trollkodsz, ugye?
A Honvédelmi bizottságnak számolt be a tárcavezető...
https://honvedelem.hu/hirek/a-honvedelmi-bizottsagnak-szamolt-be-a-tarcavezeto.html
Benkő az Országgyűlési Meghallgatáson.
https://webradio.hu/hirek/belfold/o...nnak-jelen-hagyomanyos-es-uj-tipusu-kihivasok
Wow! Végülis évente az csak vagy 90 milliárd ...Bizonyos haderőnemben a következő 10/15 évben 900 milliárd forintért veszünk majd dolgokat.
Wow! Végülis évente az csak vagy 90 milliárd ...
Ugy erted, hogy 1526 utan nem csicskuktak be a toroknek, mint Zapolya, Janos Zsigmond, Bocskay vagy Thokoly?Nálam nem ilyen egyértelmű a horvátok megitélése, 1526 után a Habsburgok leghűségesebb magyar királyság-béli csatlósai voltak. Minden alkalommal amikor lehetett fegyvert fogtak ellenük, a Rákóczi szabadságharc idején, 1848-49-ben, 1918-ban is elsőként pártoltak el tőlünk. Mondjuk utóbbinak meg is lett az eredménye számukra. Támogattuk az usztasákat, támogattuk őket 1991-ben, mégsem örvendünk túl jó megitélésnek közöttük. A területi revizió nem a nemzetek önrendelkezésén nyugszik, hanem a történelmi jogon, egyszóval tök mindegy mennyi magyar marad bárhol az elszakított területeken, akkor is visszakövetelhetjük.
Ez a Harangozó-féle 1000 mrd HUF/3 mrd $ lesz.Ami "csak" 300 millió USD évente...
Ez az IFV/APC/4×4 uzlet lehet, vadaszgepeknel meg piacot kutatnak.Ami "csak" 300 millió USD évente...
Jézusom, Vadai nagyon sötét! Nem érti mi a minisztérium és mi a vezérkar szerepe a nyugati katonai struktúrában!
Ha már víztisztító a téma: Mi volt annak az amerikai filmnek a címe, ami a US Army egyik víztisztító csapatról szólt? Ha jól emlékszem Irakban játszódott. Ennyiből nem mondja meg a Google. Hátha valakinek beugrik...Engem az érdekelne hogy van e a zrinyi haderő fejlesztési programba terv a visztíztitó berendezések fejlesztésére ???????????¿??????? Ki kell találni mi lesz a sorsa 2026-ig ...