Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyártása, nem pedig Magyarországi gyártása."...a H225 közepes helikoptergyártás előkészítésének egyeztetése..." Mivan??Akkor ez lesz az a bizonyos helikopter projekt??
Azért nem tartom kizártnak, mert Mordorba akartak egy 215 -ös gyárat kiépíteni ( sőt már úgy rémlik, hogy az alapok nagyon is megvoltak ), illetve fenyegetőztek az Airbustól, hogy elköltöztetik a gyárat, ha a románok nem vesznek egy minimális darabszámú helit tőlük. S végül tudjuk, hogy amerikait választottak a románok. Ezek mellett ha figyelembe vesszük, hogy eddig minden olyan lehetőséget kihasználtunk amit mások nem ( pl. Lynx gyártásban beelőztük a cseheket ) akkor még a magyarországi 225 gyárra is lehet némi esélyGyártása, nem pedig Magyarországi gyártása.
Azért nem tartom kizártnak, mert Mordorba akartak egy 215 -ös gyárat kiépíteni ( sőt már úgy rémlik, hogy az alapok nagyon is megvoltak ), illetve fenyegetőztek az Airbustól, hogy elköltöztetik a gyárat, ha a románok nem vesznek egy minimális darabszámú helit tőlük. S végül tudjuk, hogy amerikait választottak a románok. Ezek mellett ha figyelembe vesszük, hogy eddig minden olyan lehetőséget kihasználtunk amit mások nem ( pl. Lynx gyártásban beelőztük a cseheket ) akkor még a magyarországi 225 gyárra is lehet némi esély
De akkor vásárlást mondott volna nem pedig helikoter gyártás előkészítését....!Vagy összevissza beszél a bácsi!Gyártása, nem pedig Magyarországi gyártása.
Én nem zárnám ki a gyártást/összeszerelést. A Lynx itteni gyártását korábban ki gondolta volna?De akkor vásárlást mondott volna nem pedig helikoter gyártás előkészítését....!Vagy összevissza beszél a bácsi!
Dobócsillag lesz az, de halálos.Halálcsillag összeszerelés is lesz valahol a Mátrában!
Tavaly volt egy francia delegáció, amivel szerintem a menetrendet véglegesítették, meg a custom elemeket. Jelzések felfestését. Miegymás."...a H225 közepes helikoptergyártás előkészítésének egyeztetése..." Mivan??Akkor ez lesz az a bizonyos helikopter projekt??
Meg itt van a mentők 9db 135-öse stb.!Én nem zárnám ki a gyártást/összeszerelést. A Lynx itteni gyártását korábban ki gondolta volna?
Simán lehet, hogy azt gondolják az Airbusnál, hogy a "lóf@sznak is van vége", és szépen elköltöznek Romániából. Kell egy megbízható partner, ugye. Mi 36 helikoptert veszünk és van még két Mókuska.
Igen, tegnap újra meghallgattam az interjút Maróthal, és már én is így gondolom. Nem a teljes jármű lesz új, hanem bizonyos rendszerei/képességei.
Hülyeség is volna másra gondolni. A boxer még új, tele fejlesztési potenciállal, és sikerült a német, brit és ausztrál hadseregeknek eladni.
Valószínűleg az egyik legelterjettebb 8x8 lesz a jövőben.
Valamint a Rheinmetallnak 64%-os tulajdoni részesedése van a programban. Maróth jogdíjak megfizetését is említette a mi oldalunkon megjelenő költségek közt.
Szóval úgy gondolom 100% hogy boxer 2.0 lesz nálunk.
Én nem zárnám ki a gyártást/összeszerelést. A Lynx itteni gyártását korábban ki gondolta volna?
Simán lehet, hogy azt gondolják az Airbusnál, hogy a "lóf@sznak is van vége", és szépen elköltöznek Romániából. Kell egy megbízható partner, ugye. Mi 36 helikoptert veszünk és van még két Mókuska.
Meg itt van a mentők 9db 135-öse stb.!
Még ehhez hozzá kell adni a rendőrség igényeit is és mindjárt egy szép db szám lenne. Most már ha jól értemeztem mind VBÜ alá tartozik a beszerzésben.Én a mentők 135-öseit is lecserélném idővel 145-ökre (úgyis ez a tendencia aki teheti nagyobbra cseréli) és úgy már az a 29db 145-ös már elég nagy mennyiség hogy valamit ki lehetne alkudni (további gyártás, karbantartás központ stb.)!
Ígyvan.Még ehhez hozzá kell adni a rendőrség igényeit is és mindjárt egy szép db szám lenne. Most már ha jól értemeztem mind VBÜ alá tartozik a beszerzésben.
A saját szlovák nyelvezetű hsz-ét dobta ide angolul idézve (mondjuk ennek nem tudom mi értelme volt, magyarul is irhatta volna),...lényeg lényege h egyedül senkit sem veszélyeztet Magyarország a szomszédai közül,...a végkövetkeztetés pedig az, (hiszen kiemelte), hogy igy is úgy is MO pórul járna...
Semmi új a nap alatt...
Már szóvá tettem neki korábban a megjegyzéseit és a kétszínű viselkedését. No comment.Én másoltam bele az előzménybe az eredeti hsz guglis fordítását.
Az utolsó mondata érdekelne bővebben.
Nem tudom, van-e benne ujdonság technikai értelemben, de a beszerzések eljárási oldalába betekintést enged Benkő Tibor legújabb meghallgatása.
![]()
A Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt hallgatták meg Dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert - JOGALAPPAL
Jogalappal - a független elemző oldal. Hírek a honvédelem, a nemzetbiztonság, a Zrínyi 2026 beszerzések, az adatvédelem és információbiztonság területéről.jogalappal.hu
H225 közepes helikoptergyártás előkészítésének egyeztetés ez Franciaországban vagy itt Magyarországon?Nem tudom, van-e benne ujdonság technikai értelemben, de a beszerzések eljárási oldalába betekintést enged Benkő Tibor legújabb meghallgatása.
![]()
A Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt hallgatták meg Dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert - JOGALAPPAL
Jogalappal - a független elemző oldal. Hírek a honvédelem, a nemzetbiztonság, a Zrínyi 2026 beszerzések, az adatvédelem és információbiztonság területéről.jogalappal.hu
Nem igazán. Ezek a HRB meghallgatások egyre inkább kellemetlenek minden résztvevőre nézve. Elsősorban a méltatlan produkciók miatt. Már a leírat olvasása kapcsán is ég a pofám....Nem tudom, van-e benne ujdonság technikai értelemben, de a beszerzések eljárási oldalába betekintést enged Benkő Tibor legújabb meghallgatása.
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..