Bocsi! Jó a link, csak én voltam balfasz és továbbléptettem, másik műsorra!
Az is majdnem ilyen érdekes.
Ki blogolt a napokban a drónokról és hol?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocsi! Jó a link, csak én voltam balfasz és továbbléptettem, másik műsorra!
Az is majdnem ilyen érdekes.
Az SR1 alulmaradt a Javelinnel szemben.Az SR hasznosságában nem vagyok biztos. Ahhoz nagyon olcsónak kell lennie. Eddig nem is nagyon adtak el belőle. Ha már, akkor inkább az MR.
???Ki blogolt a napokban a drónokról és hol?
???
Tudnom kéne?
Ha igen, akkor sem emlekszem.
Románok 2000 db-t rendeltek, nem ?Litván Spike-rendelés 1000 db, Hollandia 2400, lengyelek 2600, romcsik 3000!!!!
wiki alapján
Total 3,000 missiles, breakdown being 2,000 Spike-LR (for use on MLI-84M IFVs) with the remaining 1,000 being Spike-ER (for use on IAR 330 SOCAT attack helicopters).[30]Románok 2000 db-t rendeltek, nem ?
Érdekes mert én a román fórumokon 2000-et olvastam.Total 3,000 missiles, breakdown being 2,000 Spike-LR (for use on MLI-84M IFVs) with the remaining 1,000 being Spike-ER (for use on IAR 330 SOCAT attack helicopters).[30]
Ez annyiban jó hír nekünk, hogy a LR rakétákkal nehéz lesz diverzánskodni, mivel azokhoz hordozóplaform kell, ami jóval könnyebben felderíthető.Total 3,000 missiles, breakdown being 2,000 Spike-LR (for use on MLI-84M IFVs) with the remaining 1,000 being Spike-ER (for use on IAR 330 SOCAT attack helicopters).[30]
Most már értem meghallgattam.A riportban hangzott el, de én sem tudom hogy kire gondolt,mert az ismertebb bloggerek közül senki.
Az milyen beszólás volt, hogy a Honvédség azóta akarja lecserélni a Gripeneket, mióta döntöttek a rendszeresítéséről?
Most már értem meghallgattam.
Valszeg az olasz tőlünk nagyobb részben önálló lenne. De ez sztem évek. A cseh döntés talán idén.
Civil légiipari klaszter Békés megyében: "...az Airbus helikopter alkatrész gyár kiegészítő gyáregységeit indítottuk el: egy felületkezelő gyár és további tárgyalásokban vagyunk egyéb helikopter gyártó bázis létrehozásáról."
Beruházások a budapesti régióban: elektronikai-, rádiótechnikai-, MI fejlesztéshez
Nyíregyházi régió: radarfejlesztő központ
(Egy hetes a videó, de ha jól látom még nem volt.)
Jó de papíron még idei határidő vab a cseheknél, bár tudom ezt 5 perc módosítaniIden osszel parlamenti valasztas. Nem fogjak folkurni a mar amugy is jelentosen folkurt nagykozonseget meg egy ilyen "folosleges" bevasarlassal.
Vótmá.A Mi Hazánk Mozgalom honvédelmi koncepciójáról és a Zrínyi 2026-ról.
https://kuruc.info/r/9/223430/
Egyébként a gyárnak mikorra kell felépülnie ?Jó interjúkat posztolsz!!
Itt is elcsöppent 1-2 új infó, bár a riporternek nem tűnt fel. Ez mekkora, hogy kérdés nélkül bedobod a közvélemény elé, de 1 hetig nem durrsn, mert senki nem látta, akinek jelentene valamit.
A gyulai Airbus helikoptergyártó bázis akkor pipa! A kérdés a heli típusa! Mivel mi újabb gépet nemigen veszünk ezért vagy civil vagy H225M (ez mekkora sci-fi???) vagy vmi tök más amit nem rendszeresítünk???
A nyiregyi radarfejlesztés is új, ez gondolom az izraeli vaskupola radarok hazai igényekhez szabása lesz, oder???
Jó lesz ez!Civil légiipari klaszter Békés megyében: "...az Airbus helikopter alkatrész gyár kiegészítő gyáregységeit indítottuk el: egy felületkezelő gyár és további tárgyalásokban vagyunk egyéb helikopter gyártó bázis létrehozásáról."
Beruházások a budapesti régióban: elektronikai-, rádiótechnikai-, MI fejlesztéshez
Nyíregyházi régió: radarfejlesztő központ
(Egy hetes a videó, de ha jól látom még nem volt.)
Támadó helikopter.
A Mi24 feladatait az új Airbus gépek(és részben a drónok) veszik át. Az Aairvus helikopterek sztem a Speuke-on felül vmi más, új fegyvert is kapnak. Nekem igy jött át az interjú.