A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Egy jó összefoglaló a Kecskeméti Repülőnap kiállított érdekességeiről...

Dróntémában eléggé nagy volt a választék.....

Genevation cég ProTAR drónprojektje volt, egy meggyőző méretű kilövőállásból indítható repülőeszköz.
Az viszont határozottan kiderült a beszélgetésből, hogy a Magyar Honvédség igényei alapján fejlesztették ezt a rendszert, és egyelőre csak eshetőleges bármilyen exporttevékenység. A drónból egyébként időjárás-befolyásoló és “cirkálórakéta” verzió is készíthető.
GenervationProtar-768x614.jpg

Vestel Karayel drónja
HTDIVISION2-768x614.jpg

IAI - Heron
IAI-768x614.jpg

Bónusz 1,Magnus, felderítő verzió.
Magnus szárnya alá egy OCTOPUS kamera lett felszerelve, gondolom ez lehet majd a felderítő verzió alapja (nem elfelejtve persze az alapszabályt, hogy az van, amit a megrendelő kér, és megvalósítható.
OCTOPUS-768x614.jpg

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében...

Erről jut eszembe... mi lett a Honvédelmi Sportközpont és Lőtér építési programból? 40-et terveztek, abból 16 helyszín lett megnevezve 2017-ben: Baja, Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Újfehértó, Pécs, Sárospatak, Szarvas, Szekszárd, Székesfehérvár, Szigetvár és Zalaegerszeg. Mennyi készült el 4 év alatt?

Körmenden még semmi.

Én is meg akartam kérdezni hogy miért a Heron van kiállítva, amikor eddig Hermes-ről volt szó... de nem volt kitől.
A Modernizációs Intézet embereitől is megkérdeztem hogy milyen nagy hatótávolságú drónokat tesztelnek már egy hónapja a lőtereken, de azt mondták hogy ők nem tudnak semmilyen dróntesztről...

Szerintem fedőnév.
Ha tippelnem kéne akkor RM Mission Master XT.
Ezek szerint a mocsárjáró 4x4-es verzió jobban felkeltette az érdeklődést?
Érdekes, hogy a RM egy az egyben megvette a Sherp-et, és azt alakítja át.
Mondjuk megértem (7:40 körül, de tanulságos az egész):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én is meg akartam kérdezni hogy miért a Heron van kiállítva, amikor eddig Hermes-ről volt szó... de nem volt kitől.
A Modernizációs Intézet embereitől is megkérdeztem hogy milyen nagy hatótávolságú drónokat tesztelnek már egy hónapja a lőtereken, de azt mondták hogy ők nem tudnak semmilyen dróntesztről...
Ha tanultál volna az amerikai filmekből, akkor sztereotip kelet-európaiként ágyrugókhoz kötözve vizeslavórral, akksiva, sarukkal felszerelve kérdezted volna meg ugyanezt egy pincében tőlük. :D

Oda csak háziorvosi kell? :eek:
nekem volt egy fehérváron ekg pszihológus látás "balesetisebészet" (sérv és korábbi balesetek műtétekre kérdeztek rá nézték) drogteszt
majd reporvosi. mindennel mint szerdzsoként. (annyi hogy IQ teszt (vagy micsoda ) (de amikor a rendszerbe vóltam se kellett már csak bemenetin.)nem kellett mert az már megvólt meg a számítógépes sem kellet. (akikkel vóltam azoknak kellet.) fizikai meg olyan amien... Besorolás függgő akinek a füv1 is elég meg van már neki a kiképzés és csak sírt gyomlálni akarna 1-1 el is megkapja. Füv4 nek ugyan azok a követelményei mint szerdzsóként.

• Tetszik
Reactions: phaidros and Ocses
füv 1 el .: lehet menni hadisírt gondozni
füv 2 vel .: már temethet is az ember vagy díszeleghet vagy mehet irodába.
füv 3 al.: már tényleges szolgálatot láthat el határ korház fertőtlenítés stb.
füv 4 el.: mehet misszióba háború esetén harcoló (meg azthiszem a közterületi járőrnek is kitétele meg a kiképzőnek).

eü vizsgálat reporvosi ugyan úgy (amikor a covid miatt volt gebasz fogadták el a háziorvosit átmenetileg de kiképzést ezek nem kaptak kivétel a söt.) majd mikor már lehetett reporvosi majd kiképzés.

nekem volt egy fehérváron ekg pszihológus látás "balesetisebészet" (sérv és korábbi balesetek műtétekre kérdeztek rá nézték) drogteszt
majd reporvosi. mindennel mint szerdzsoként. (annyi hogy IQ teszt (vagy micsoda ) (de amikor a rendszerbe vóltam se kellett már csak bemenetin.)nem kellett mert az már megvólt meg a számítógépes sem kellet. (akikkel vóltam azoknak kellet.) fizikai meg olyan amien... Besorolás függgő akinek a füv1 is elég meg van már neki a kiképzés és csak sírt gyomlálni akarna 1-1 el is megkapja. Füv4 nek ugyan azok a követelményei mint szerdzsóként.
Ez ömt volt, nem?

• Tetszik
Reactions: Szittya
Hát szerinted megmondja neked? :D

Kémkedünk, kémkedünk?