@Lengyel_medik !
Nem bántásból kérdezem, csak próbálom megérteni a javaslatodat, igazából a ti stratégiátok volt az igazán törökök számára ideális, hogy
vettetek annyi MALE drónt tőlük, mint Európában előttetek senki más és nem kaptatok semmi gyártást hozzá, de ezzel megőriztétek a becsületetek lealacsonyító alkudozás helyett és megspóroltátok az időt?
Mármint...
Valóban dinamikusan halad a lengyel hadsereg újrafegyverzése. Ezt mindenkinek el kell ismernie. Egy sajátos logika mentén. Volt elindult drón gyártási koncepciótok, amire rávásároltatok olyan típusú UAV-ot, ami típus fejlesztésére ti már elköltöttetek egy zsák pénzt és ami vásárláshoz nem kaptatok semmi hazai beszállítást.
Én úgy látom, a mi haderőfejelsztési elképzelésünk más úton halad. Az nemzeti büszkeség, hogy ha valamiben, autógyártásban már van rutinunk. A mi szemünkben -szerintem- a legmegalázóbb az lenne, hogy több nagy autógyárral az országban vásárolni azért, hogy más gyártsa le nekünk. Ez körülbelül, mintha az olaszoknak akarnád eladni a saját készítésű pizzádat.
Én azt gyanítom, hogy itt nem a török és a magyar szemlélet különbözik, hanem a lengyel és a magyar. Nektek több fegyvernemben több nemzettel is hasonló volt a végkövetkeztetésetek. Elköltöttetek egy halom pénzt a koreai tank fejlesztésére, majd rávásároltatok hazai gyártás nélkül Abramset, mert így megőriztétek a büszkeségeteket és nem erőltettetek olyasmi, ami nem megy nektek. Mi meg harci heli tekintetében is egy olyan projektbe szálltunk bele, amiben már előttünk legalább két másik, a német és a francia benne van, és amihez idő kell. A gyár jövőre már működik.