A magyar hadiipar napjainkban

"Térképen mutatjuk, hol nyílnak hadiüzemek Magyarországon..."

bd5ab9c0b22371d33f1c3404d7f7441b4abd3873.png

(És ahogy történni szokott, elindult a "hírlavina"... valaki ír egy cikket az interneten található információkból, a többi újság pedig megírja hogy van egy cikk az egyik újságban ami szerint... A nemzetközi piacnak is gyárthatnak gyalogsági harci járműveket Zalaegerszegen )
Nem rossz cikk.
De amit minimum hiányolok az a DND.
Arról van valami újabb infó?

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Egy jó összefoglaló, de tényleg semmi újat nem mond, amit a HTKA-an ne lett volna téma...
Lehet, de nekem a Várpalotai aknavetőgyár új, mert eddig csak a robbanóanyag és lőszergyárról tudtam, illetve a kaposvári dróngyártást sem hallottam még így kijelentve, hogy ott lesz.

Amit meg kihagyott az a Félegyházára ígért páncélököl (RGW), és ERA kazetta gyártás.

Lehet, de nekem a Várpalotai aknavetőgyár új, mert eddig csak a robbanóanyag és lőszergyárról tudtam, illetve a kaposvári dróngyártást sem hallottam még így kijelentve, hogy ott lesz.

Amit meg kihagyott az a Félegyházára ígért páncélököl (RGW), és ERA kazetta gyártás.
Arról már volt szó, hogy át lesz telepítve a Hirtenberger, és az is logikus hogy lőszergyár komplexum rész lesz.
A drón gyártást eddig máshova mondták asszem, de lehet hogy törökök egy helyre akarják raknia beruházásaikat...

DND gyárról meg nagyon rég nem halottunk semmit - lehet, hogy nem is félegháza lesz végül...szerintem a robbanóanyag gyár közelében jobb helyen lenne, hiszen az a "főkomponense"...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Most nézem a HM Currus 2021-es eredményét, és ami feltűnik, az a szokatlanul magas nyereséghányad.
Vajon mire készülhetnek?:oops:
https://www.nemzeticegtar.hu/nemzeticegtar/cegadat/1310040155/HM-CURRUS-Zrt
Mbombe gyártásra! :D

Meglepően ignorálva vannak a Zrínyi keretében, bár állítólag nem véletlen...:oops:

Nem nyitottam meg a linket, hogy mennyit mutat, de mennyire vagy biztos benne Xpert abban, hogy ignorálva vannak? Maróth Gáspártól teljesen illogikus lenne, ha így tenne. A Zrínyi alap ötlete, hogy ne legyen üresen gyártelep, ahol csak a szél mozgatja a dolgokat.
Pont az nem illeszkedne az eddigi sablonba, ha ők nem kaptak volna már eddig is munkát. Hiszen az nettó veszteség az államnak.

Nem nyitottam meg a linket, hogy mennyit mutat, de mennyire vagy biztos benne Xpert abban, hogy ignorálva vannak? Maróth Gáspártól teljesen illogikus lenne, ha így tenne. A Zrínyi alap ötlete, hogy ne legyen üresen gyártelep, ahol csak a szél mozgatja a dolgokat.
Pont az nem illeszkedne az eddigi sablonba, ha ők nem kaptak volna már eddig is munkát. Hiszen az nettó veszteség az államnak.

1. Aladeen, nem Xpert! :P
2. Ha hihetünk az itteni fórumtársak ítéletének, akkor a Currus gagyit előállító cocialaista mentalitású vállalat: "menthetetlen", "beszántandó", stb.
3. Ha tényleg lenne benne potenciál, szakértelem, akkor pl. a Gidrán összeszerelést simán rájuk lehetett volna bízni, de helyett szinte zöldmezősként lesz megszervezve a gyártás a BM HEROS telephelyén.

Currus talán arra jó, hogy ruszki technikát életben tartsa, amíg nem lesz lekukázva az összes...

• Vicces
Reactions: Venom85
1. Aladeen, nem Xpert! :p
2. Ha hihetünk az itteni fórumtársak ítéletének, akkor a Currus gagyit előállító cocialaista mentalitású vállalat: "menthetetlen", "beszántandó", stb.
3. Ha tényleg lenne benne potenciál, szakértelem, akkor pl. a Gidrán összeszerelést simán rájuk lehetett volna bízni, de helyett szinte zöldmezősként lesz megszervezve a gyártás a BM HEROS telephelyén.

Currus talán arra jó, hogy ruszki technikát életben tartsa, amíg nem lesz lekukázva az összes...
Kedves xpert szeretnél beszélgetni róla? Ez az Aladeen beszél is hozzád? Hangok vannak? Nyugi én mikor gyerek voltam Batman akartam lenni! :rolleyes: