nem is biztos hogy csak katonai célú eszköz lessz attól hogy repül.Szerintem túl sokat láttok bele. Lázár nem feltétlen van tisztában a haditechnikai részletekkel...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
nem is biztos hogy csak katonai célú eszköz lessz attól hogy repül.Szerintem túl sokat láttok bele. Lázár nem feltétlen van tisztában a haditechnikai részletekkel...
Itt van pl. a Magnus Aircraft, de lehet hogy valami Airbus beruházást is ide tudnak hozni vagy a már itt lévőre gondolt...nem is biztos hogy csak katonai célú eszköz lessz attól hogy repül.
Valóban nem nyelvbotlás. Szegény simán azt hiszi, hogy Gyulán repülőgépeket gyártanak... Erbusz = röpüllő! Értem?Nem tudom, hogy ki olvasta, de ide való:
Lázár János: beszéljünk világosan, Magyarországon fegyvergyárak fognak épülni - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
Általam kiemelt rész:
"Arról is beszélt, hogy a fegyvergyártás vagy a fegyvergyárak építése előtérbe kerül. „Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz. A lengyelek 10 milliárdért vesznek fegyvereket, tehát egy építőiparos gondolkodhat úgy, hogy ipari csarnokot fogok építeni, csak most fegyvergyáraknak.”
Milyen harci repölőgépet fogunk gyártani és venni? Ez nem lehet nyelvbotlás...
A Pipistrel üzletből sem lett semmi, annak sem kell összeszerelő csarnokot építeni.nem is biztos hogy csak katonai célú eszköz lessz attól hogy repül.
A H225 regionális karbantartó központról nagy a hallgatás, pedig 2022 tavasszal azt ígérték, hogy ősszel bejelentik ezt is. (Valószínűleg az Airbus még mindig a román döntésre vár hogy vesznek-e tőlük helikoptert. Ha nem vesznek, akkor itt lesz a karbantartó központ nálunk. Az optimistább megközelítés az, hogy majd az első magyar H225M átadásakor jelentenek be valamit. Meglátjuk, előbb-utóbb kiderül...)... de lehet hogy valami Airbus beruházást is ide tudnak hozni vagy a már itt lévőre gondolt...
A H225 regionális karbantartó központról nagy a hallgatás, pedig 2022 tavasszal azt ígérték, hogy ősszel bejelentik ezt is. (Valószínűleg az Airbus még mindig a román döntésre vár hogy vesznek-e tőlük helikoptert. Ha nem vesznek, akkor itt lesz a karbantartó központ nálunk. Az optimistább megközelítés az, hogy majd az első magyar H225M átadásakor jelentenek be valamit. Meglátjuk, előbb-utóbb kiderül...)
fegyvergyártás
eközben a yugoimprotál jót szórakoznak
Nem a szlovénokhoz került a FÉG csőkovácsolója? Javíts ki ha tévedek. Köszi.A Zastava (fegyvergyártó részlege) azóta is gyárt/használja a FÉG-től gombokért -- -- elkótyavetyélt cső-gyártó gépsort(...-7,62-9-... mm).
...ami helyett 20 évvel később vettünk egy valóban modernebb, de jóval kisebb kapacitású gyártás-technológiát a csehektől "röpke" Zrínyi-(száz ?)milliárdokért.
.
Nem a szlovénokhoz került a FÉG csőkovácsolója? Javíts ki ha tévedek. Köszi.
Ha már Várpalotán lőszert gyártunk ezt is kéne BAE Systems Rokar Silver Bullet vagy valami hasonlót akár USA vagy Izraelit valószínüleg nagy pénz lesz benne.
Nem igazán így gondoltam ezt csak mi gyártanánk nem RM komb, valószínüleg lehet tárgyalni nélkülük is.Ez valószinüleg nem egy giga gyárban készülne.Mivel emlékeim szerint a szokásos kisebbségi --49%-os-- tulajdonrészünk van ezért soha nem lesz nekünk jobb/nagyobb pénz benne, mint a többségi tulajdonosnak!
A saját magunk részére gyártott lőszer esetében szintén!
..ami nem azt jelenti, hogy a látszat-sikereket nem kapjuk meg! Az jár egy "rendes" Helytartónak!
.
Nem igazán így gondoltam ezt csak mi gyártanánk nem RM komb, valószínüleg lehet tárgyalni nélkülük is.Ez valószinüleg nem egy giga gyárban készülne.
Szerintem a Hirtenberg jó vétel volt jó a kézifegyver is talán még a Lynix is de az nálam már ? . A Gidránt nem gyártanám csak venném szerintem a Yürük jobban használható sokrétübb azt gyártanám.Ez akár jó is lehetne, de én a(z egyre inkább sejthetően csak "egy jól sikerült tévedésből megvett") Hirtenberger-en kívül nem tudok semmilyen olyan hadiipari kapacitásról, amit önálló gyártásra tudunk használni!!!
Sőt, még az sem itthon gyárt. "Hurrráááá..."
.
arzenál...Ez akár jó is lehetne, de én a(z egyre inkább sejthetően csak "egy jól sikerült tévedésből megvett") Hirtenberger-en kívül nem tudok semmilyen olyan hadiipari kapacitásról, amit önálló gyártásra tudunk használni!!!
arzenál...