1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar hadiipar napjainkban

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - altx által indítva @ 2014. március 25..

 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nem kinézetre megy, de egész jól áll neki a piros. Nem értem, hogy miért jó, hogy mind a három teljesen más felépítményű? Hova fogják beosztani őket? A facebookon van fent videó és képek a belülről is.
  Ha már támogatjuk(nánk) a hazai védelmi ipart igazán lehetne belőle kékben is, pl.: vízágyús, tömegoszlatási, irányítópont, vagy speciális belügyes feladatokra. Egy-két tucatra alaphangon szükség lehetne.
  Ha nincs rendelés, nincs fejlesztés.
   
 2. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Teljesen egyetértek veled, a 150-200 Mrd dollár-os GDP-jű ország igazán támogathatná a magyar innovációt is.
  A csehek mentik a Tátrát:
  [​IMG]
   
 3. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  És visszajelzések alapján mármint hallani,olvasni lehetett róla a tűzoltóknak bejött a Tatra. Már aki tesztelte.
   
 4. rudi

  rudi Well-Known Member

  ??? Kezd megártani az idegeidnek a karantén?

  Esetleg neked kéne olvasgatni...
  Bay Zoltán 1948 tól az USA ban élt egyébként meg 1992 ben meghalt.
  Radarral a háború után már nem foglalkozott úgyhogy XXI. századi magyar radar technológiában, különösen ebben a fejlesztésben, semmi szerepe nem volt.
   
 5. kamm

  kamm Well-Known Member

  De kinos... ez a valasz nem engem minosit, csak szolok. :p
   
 6. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  Homályos emlékeim vannak a Covid előtti időkből, amikor vmi ukrán tulajdonú nehézipari céget vették/kértek volna vissza, mert nem tartott be szerződéses kötelezettségeket.
  Azzal a céggel nem lehetne valami kisebb kapacitású, hadi-ipari célú (is) acél-ipari kapacitást kiépíteni?
  ...merthogy, vmi "pár-száz" APC/IFV pót-páncél nem kis mennyiség kezdetnek. ...és a Z2026 (nem) kicsit lenne hatékonyabb/gazdaságosabb.


  Szívesen látnám, amint a "szomszéd" belerokkan a hadsereg-fejlesztésbe! :)
   
 7. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member  Én sem írtam ilyet. Ebben egyetértünk. Vannak viszont kulcs ipar-ágak ahol nem engedhető meg a nulla kapacitás! Ez a veszteség még egy magyar GDP-ben is elenyésző.
  A Z2026-os beszerzések eseteben a megtakarítás sok-sok évre fedezi a veszteséges üzemeltetést. Az ilyen "apróságok" meg mint: függetlenség, nagyobb politikai-, gazdasági-, katonai mozgástér megfizethetetlenek, adott pillanatokban! Ezek most a 100. évforduló körül (és máskor sem) felejtendő dolgok.
   
 8. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ezek voltak megépítve a különböző verziók mintdarabjainak aztán le lettek festve szerintem és rájuk csaptak valami felépítményt. Mondjuk a Tűzoltók úgy vannak vele a BM Heros rettenete után, hogy inkább húzzák ki az összes fogukat egyenként, fájdalomcsillapítás nélkül minthogy hasonló minőségi hazai terméket kapjanak...
   
 9. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Elvileg mindegyik kap egyet-egyet mindhárom felépítményből és feladattól függően pakolgatják fel a megfelelőt. Búkon az egyik képen látni is a többit.

  [​IMG]

  Szvsz 99,99%, hogy mindhárom új gyártású. Ebből a 3 tengelyes cserélhető modulosból csak 1 volt és az is jelentősen eltér ezektől(púpos teteje, tengelytáv, hátulja...), egyszerűbb újat gyártani, mint azt átépítgetni. Persze semmi se biztos, max ha újra látjuk a 3 tengelyest. A többi protó kéttengelyes: a legelső került Paksra kicsit átalakítva. Maradt a kis komondor meg a hosszabb kéttengelyes, amit "medevac"-ként mutogattak anno.

  [​IMG]
   
 10. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Nah, 2 féle felépítmény, nem háromm...
   
 11. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Tátra egy 100 eves cég nagyon komoly Knowhow - val es vilagszinten minőségi termékekkel van mit megmenteni... Ezzel szemben mí meg ott vagyunk a másik oldalon..... A semmit felesleges milliárdokat tömni
   
  Ocses and ogretankHU like this.
 12. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nekünk is van 120 éves cégünk a járműgyártásban. Világszínvonalú termékekkel. Azt akkor miért nem mentjük?
  Bocs, de ezért tart itt ez az ország ahol tart.
   
  Luthero, Galthran, Masztiff and 8 others like this.
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Mar miert is nincs igaza szerinted Rudinak? Konkretan?
  Vagy ez csak amolyan "beszeljunk felre ha mar kiderult hogy hulyeseget mondtam" valasz volt?
   
 14. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Mindent lehet a kérdés csak az , hogy milyen áron és , hogy ki fizeti a révészt ?
   
  Ocses, DINAMO and mindenen kívül like this.
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Az a jó, hogy a mi révészünk velünk van, mert állami kézben van.....
  Ennek ellenére lettek leállítva a rendelések....
   
  Firga bácsi likes this.
 16. kamm

  kamm Well-Known Member

  Szemelyeskedni akarsz avagy megint valami, amihez nem értesz (á la gazdasági témák), de unatkozol? :p
  Ha tudnál barmit a temarol vilagos lenne, amit szerintem ő is tud amúgy, hogy mellébeszélt (ti. az o leszolasara jegyeztem meg, hogy korrekt radiotechnikai ipar volt 40-50 évig az orszagban, kb Baytol szamolva, de amúgy a radart is egy Csorba nevű miskolci magyar csinálta meg és szabadalmaztatta először - plusz Bay konkrétan otthon végezte el a mérését, így kifejezetten kínos volt a válasza emiatt, mert elárulta a mellébeszélést.)
   
 17. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Jó látni a modulos felépítmény rendszert.
  Picit ilyen a Boxer alapjármű- szükséges feladatspecifikus felépítménnyel.

  Nem gondoltam, hogy a Komondornál ilyet kifejlesztenek. Igazából erre a 3 tengelyes verzióra azt gondoltam vmi műszaki mentő és nincs benne több. Erre itt egy innovatív alkalmazási kör. :rolleyes:
   
  tacticool, tonyo and mindenen kívül like this.
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Pontosan!

  Volt anno vilagszinvonalu textiliparunk is de mara mar semmi nem maradt belole . Ujra feltamasztani a jelenlegi piaci helyzetben rohadt hosszu esmeg rohadtabbul dragabb folyamat lenne.
  Es nagyon nagyon sok ilyen terulet van. Nem ezekre kene koncentralnia magyarorszagnak hanem amiben jo kiemelkedo. Kreativitas "can do" attitude know how centerek letrehozasa magas hozzaadott erteku termekek ( szoftver hardver) letrehozasa. Ehez az osszes szukseges jo tulajdonsag adott sajnos par nemszukseges negativ is. Ezek miatt a "nem szukseges" dolgok miatt lesz amagyar mernok technikus akarki nagyreszt kulfoldon sikeres.

  A mentalitason kene valtoztatni es konybben es gyorsan viragozna fel magyarorszag sem mint ahogy azt barki eltudna kepzelni.
   
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Figyelj nagytudasu! Az alap tema onnan indult hogy olyanban ugattal amihez nemertesz. Ausztral aktiv fazisvezerelt radartechnika. Te ilyenhez nem hogy nem ertesz de meg csak a csomagolofoliajat sem lattad! Ehez kepest osztottad az eszt hogy teljesen huluyesegeket mondva.
  Most megint beleszoltal radar temaba es egy oruletes baromsagot sikerult megint mondanod arra utalva hogy mivel egyszer anno domini volt egy Bay a magyar radarfejlesztesben akkor nekunk mar milyen radariparunk van MA! Az egy csoppet sem zavart hogy az altalad hivatkozott illeto nem hogy nincs mar az elok soraban de cca 70 eve sem nem el es dolgozik magyarorszagon sem nem foglakozott radartechnikaval.

  Del lassuk lassuk. Milyen radar ipar volt Bay utan 40-50 evig ?


  Amugy annyira nem vagyok ott a temaban hogy radar technikuskent szolgalok a USN nel. Es te mivel foglalkozol hogy ennyire magabiztosan ugatsz le masokat a temaban raadasul baromsagokat mondva?
   
 20. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Melyik is?? A RABAra gondolsz?? Futóműveket gyàrtunk buszokba meg teherautókba.... Waoo... Ebben valóban jók de ennyi...
   

Ezen oldal megosztása