K
kamm
Guest
A kanadai-izraeli radar-projektet hová pozicionálhatnánk? - vagy azt is szemléltetted?
Azt egyelore nem tudni, de gyanitom, hogy azt megprobaljak a keleti orszagreszbe tenni...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kanadai-izraeli radar-projektet hová pozicionálhatnánk? - vagy azt is szemléltetted?
Biztos, hogy nem!Azt egyelore nem tudni, de gyanitom, hogy azt megprobaljak a keleti orszagreszbe tenni...
Biztos, hogy nem! Csak a Tiszán túlra lehet bármit is telepíteni....Azt egyelore nem tudni, de gyanitom, hogy azt megprobaljak a keleti orszagreszbe tenni...
Azt egyelore nem tudni, de gyanitom, hogy azt megprobaljak a keleti orszagreszbe tenni...
Akkor most a szomszéd "Béláim" elkezdhetnek "gondolkozni"!
? Szlovákia, 100 km széles, Szerbia hason ló! Románia? Ukrajna?Valaki csinálja meg a szomszédos országok hasonló térképét is... lesz meglepetés.
Biztos, hogy nem!
Biztos, hogy nem! Csak a Tiszán túlra lehet bármit is telepíteni....
És mindez az elmúlt 1 év termése. Tényleg hihetetlen. Már azon sem csodálkoznék, ha a RM a Dunaferr-t is megvenné.Nagy vonalakban így néz ki a történet eddig, lényegében mint dudva a tavaszi eső után nőtt ki a földből a térség legkomolyabb hadiipara!
Van még az ArmCom, Arzenál és a Gamma a régiek közül, majd felrakom azt is. A HalTech egy régi fűzfői cég új neve, lőszert és kézigránátokat szállít. Inkább a fejlődést akartam érzékeltetni!És mindez az elmúlt 1 év termése. Tényleg hihetetlen. Már azon sem csodálkoznék, ha a RM a Dunaferr-t is megvenné.
Ezzel mi a semmiből előzzük a lengyel hadiipar szintjét, mert a miénk ultramodern lesz!Valaki csinálja meg a szomszédos országok hasonló térképét is... lesz meglepetés.
SERO De én ide sorolnám még az egyenruha, egyéni felszerelés gyártókat, a hadiipari beszállítókat pl. a debreceni FAG (csapágyak). Minden szempontból (honvédelmi, gazdasági, foglalkoztatáspolitikai stb) kiváló döntés volt a hadiipar újrafelépítése. Egész Európa fegyverkezik (sőt Ázsia is) lesz bőven piaca a termékeknek. És ez messze nem minden. Biztos vagyok benne, hogy drónokat is fogunk gyártani (felderítő, csapatlégvédelmi raj, csapásmérő stb) verzióban. Mikor 2 éve írtam itt, hogy az új IFV-t itthon is gyárthatnánk mindenki lehurrogott, hogy nem vagyunk rá képesek, nincs munkaerő stb. Pedig csak elhatározás és befektetés kérdése.Van még az ArmCom, Arzenál és a Gamma a régiek közül, majd felrakom azt is. A HalTech egy régi fűzfői cég új neve, lőszert és kézigránátokat szállít. Inkább a fejlődést akartam érzékeltetni!
Ilyen alapon semmit nem lehet(ne) a Tiszántúlra telepíteni (nem csak hadiiparit)? Na ne mááá'Biztos, hogy nem! Csak a Tiszán túlra lehet bármit is telepíteni....
Van még az ArmCom, Arzenál és a Gamma a régiek közül, majd felrakom azt is. A HalTech egy régi fűzfői cég új neve, lőszert és kézigránátokat szállít. Inkább a fejlődést akartam érzékeltetni!
Azaz, a Nitrokemia, meg petardakat is gyartottak anno. Nem volt azoknal valami robbanas par/sok eve?
SERO De én ide sorolnám még az egyenruha, egyéni felszerelés gyártókat, a hadiipari beszállítókat pl. a debreceni FAG (csapágyak). Minden szempontból (honvédelmi, gazdasági, foglalkoztatáspolitikai stb) kiváló döntés volt a hadiipar újrafelépítése. Egész Európa fegyverkezik (sőt Ázsia is) lesz bőven piaca a termékeknek. És ez messze nem minden. Biztos vagyok benne, hogy drónokat is fogunk gyártani (felderítő, csapatlégvédelmi raj, csapásmérő stb) verzióban. Mikor 2 éve írtam itt, hogy az új IFV-t itthon is gyárthatnánk mindenki lehurrogott, hogy nem vagyunk rá képesek, nincs munkaerő stb. Pedig csak elhatározás és befektetés kérdése.
Volt 1977-n nitrogricelin robbant be.
https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/nitroglicerinuzem_robbanas-balatonfuzfo_nitrokemia/
2000-n
https://www.origo.hu/itthon/20000116kiemeltek.html
2006-n
http://nol.hu/archivum/archiv-407520-218786
2016-n
És mindez az elmúlt 1 év termése. Tényleg hihetetlen. Már azon sem csodálkoznék, ha a RM a Dunaferr-t is megvenné.
Azt írtam, hogy itthon. Nem azt, hogy egyedül gyártanánk.Nem is vagyunk ra kepesek. Ezert kellett a RM.
Nyilvánvaló. Csak mindenki örül a hadiipar újrafelépítésének.Azért vegyük észre hogy ebből jelenleg csak a kiskunfélegyházi fegyvergyár, a Haltech, a Pro patria és a RUAG létezik. A Rába jelenleg nem gyárt haditechnikát. Ez a térkép kb. a 2023 vagy 2025 -ös állapotokat mutatja.
Szerintem a gyulai Airbus alkatrészüzemet hadiiparnak beállítani némiképp túlzás, bár kétségtelen tény, hogy nagy valószínűséggel a honvédség Airbus helikoptereinek a megrendelésével (és némi állami támogatással) sikerült a gyárat Magyarorszagra csábítani.Nagy vonalakban így néz ki a történet eddig, lényegében mint dudva a tavaszi eső után nőtt ki a földből a térség legkomolyabb hadiipara!