A végeredmény viszont az lett, hogy már megint az én zsebemből (akinek soha, semmilyen hitele nem volt) segítették ki a devizahiteleseket. Szóval perpetuum sivolette nem hülyének lenni.
Én meg ezen az én adómból szövegen akadok ki. Szerintem ki tudnám maxolni a karakter számot egy felsorolással, hogy mennyi köcsögöt tartok el az én adómból a teljes politikai garnitúrán át, a korrupt bíróságon keresztül a léhűtő hivatalnokokat, de még a csöveseket és a cigókat is az én adómból segítik ki.
De persze a devizahitelesekre kell fújni, amikor a nagyrészüket átbaszták a bankok....
Semmivel nem voltak különbek ez esetben a bankok, mint az aluljáróban hamis/lopot parfümmel csencselő cigányok, de mivel a bankok oldalán van a tőke, így ők megúszták a dolgot. Akárcsak a 2008/9-s hitelválságot is, ahol a nagy pénzügyi képzettségükkel csődbe mentek, mert kipukkant a lufi....
Szerinted őket kinek az adójából mentették ki?
Hát az enyémből meg a tiédből!
Egy dörzsölt, fölényeskedő uzsorás cégnek jár az én adóforintom, de az uzsorás cég által átvert marinének nem jár?
Én nem tudom, hogy te, hogy vagy vele, de inkább mentsenek ki 1 millió átvert embert az én adómból, mint csak 1 darab rohadt uzsorás céget is!
Én nem vettem fel semmilyen hitelt, cserébe kb. piaci árakon bérlek lakást cirka 8 éve...
...más meg kisegítenek a szarból...
Én emlékszem még amikor arról győzködtél minket, hogy hülye aki lakás hitelt vesz fel, mert jobb bérelni.
Most meg kiderült, hogy mégsem voltak hülyék. És ugye azóta voltak a padlón is az ingatlan árak, rokonom is vett föl lakás célú hitelt 5 éve, neked sem volt tilos. Csak te máshogy döntöttél. Viseld szépen a döntésed kockázatát.
Pont úgy ahogyan a deviza hiteleseknek is vissza kell fizetniük a hitelüket.
A segítség az volt, hogy az állam átvállalja az árfolyam növekményből származó kockázat harmadát, a bankokat kötelezi a másik harmadára az adóst meg az utolsó harmadra.
Salamoni döntés, mert itt mindenki sáros volt, hiszen az ügyfél hiszékeny volt, a bank egy köcsög a szoci állam meg szokás szerint felelőtlen, hiszen nem szabályzot megfelelően.
Ez matekban, hogy könnyebben értsd így nézet ki:
Eredeti adósság: 100 egység
Árfolyam és egyoldalú kamat módosítás adósság összege: 280 egység
Végső eloszlás a visszafizetésnél:
Adós: 160 egység (szóval még mindig többet fizet mint amire szerződött)
Bank: 60 egység (lényegében ez a büntetés az ügyfelek átveréséért)
Állam: 60 egység (ez megy a te meg az én adómból, mert a szocik elkúrták, nem kicsit, nagyon....)
Téged most azzal segíteni ki az állam az én adómból, hogyha vállalnál 3 gyereket akkor hozzád vágna 10 misit ingyen, meg 10 misit kamat mentesen.
És hidd el, hiába menne az én adómból is, pont úgy nem zavarna, mint a devizahiteles mentő csomag.
Én nem vagyok proli, hogy sajnáljam rátok az adómat....