Eurostat együttműködő partnere a KSH, ami itt sokak szerint csak propi, pedig a magyar infláció az eurostat szerint is ugyanakkora. Ez csak ilyen mellékes megjegyzés.
Én elfogadom ezt a fizetési eurostat összeget, csak ez önmagában nem mond semmit. Vásárlóerő és nettó bér vonatkozasaban. Illetve trükkösen gyerek nélküli szinglik statisztikáját hoztad. Mivel nálunk erősen preferalt csaladi adózás van, illetve 25 ev alatt SZJA mentesség, ezért pötit torzít az adat.
A KSH olyan meseszámokat használ hogy csak na. “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” mondotta volna Churchill, ha nem Goebbels propaganda gyára találta volna ki eme városi legendát. Érdemes lenne a medián bért nézni inkább az átlag helyett.
2012-ben a leggyengébb EUR/Ft árfolyam 320 Ft volt (Január), idén meg eddig 410 Ft körül, ez közel 29%-os infláció.
Csak hogy izgibb legyen, nézzük a dollárral is:
2012 legrosszabb USD/HUF aránya: 249.2488 Ft (Jan.5.), idén pedig 408.7586 Ft (Júl.), ez konkrétan 64%-os pénzromlás.
A családi adózás is jó dolog, mennyi jön be belőle, havi 20-30 ezer? Az állam beárazta a gyereket is, 1 gyerek 300 m3 gáz. Ennyit ér egy kölyök. És jó dolog ez a "család barát" politika, hiszen a nőnek megvan mondva, hogy a dolga, hogy tenyészkanca legyen, a helye pedig a konyhában van...
A gyerekkel mi lesz meg kit érdekel, a lényeg hogy szülessen meg. Óvodai pedagógus nincs, tanár nincs, BMW gyárba futószalag mellé jó lesz.
Az 25 év alatti SZJA adózás meg szimplán azért történt, mert a Fanta banda népszerűsége a fiatalok körében volt a legalacsonyabb, de nem kellett őket félteni, az inflációval már bőven visszavették amit a győzelemért kiszórtak. Csak majd a fiatalok ne lepődjenek meg ha 26 évesen vagy kevesebb fizut kapnak vagy felvesznek egy 25 év alattit a helyükre.
Azt az 1800 EUR-t már el is vitte az infláció és a környező országokban is volt ennyi emelés.Ami viszont latszik, ebben a kimazsolázott statisztikai szegmensben is 1.800 euro béremelés volt, gyakorlatilag évi 0 - 3%-os inflációs környezetben. Ilyen reálbéremelkedést melyik 10 évben találsz statisztikában??
Jó lenne ha ezeket az alapadatokat elfogadnánk, onnantól indulhatna értelmes vita. Mégcsak azt sem kell mondani, hogy az Orbán kormány miatt volt, mondjuk azt hogy a működésű ellenére.
Mitől gyengül, erősödik a forint? Hát ezt megtanitotta a liberális, globalista szakma. A nemzetközi pénzpiaci szereplőktől. Ők ilyen pártatlan, szakmai alapon döntő láthatatlan szervezet. Véletlen sem profitéhes, értékteremtés nélkül, tőkepiaci manipulációkból elő multimilliárdos amerikai oligarchák.
De mivel ők irányítják a hitelpiacokat is, ezért érdemes rájuk figyelni és elfogadni egy adottságnak, kényszernek a hozzájuk való igazodást.Csak ne tekintsük őket, vmi szakmai partatlan szervezetnek.
A forint erősödését és gyengülését pedig nem a háttérhatalom, Gyurcsány, Soros, Brüsszel, varázslók, elfek és kis mókuskák varázsgömbbel vezetik. De ez tipikus fideszes habitus, a folyamatos felelősség hárítás. Mindig más a hibás. Mint egy csapat ovis...vicc az egész.
A forint mozgásába bőven benne van az, hogy a Fidesz tényleges és kiszámíthatatlanul belenyúl a piac működésébe, olyan bizonytalanságot szül, ami miatt a külföldi befektető nem fogja idehozni a pénzét. Én se hoznám ide, ha bármikor ad-hoc különadót vethetnének ki az "extra profitomra" például.
De cserébe jönnek ide a multik - főleg a németek és koreaiak, hiszen kapnak rengeteg támogatást, meg olcsó munkaerőt -, hülyék lennének nem idejönni. Ezért sem lett megszavazni a globális minimumadó, hiszen akkor oda Közép-Európa összeszerelőüzeme.
Vagyok már 40 fölött, igy emlekszek, mi volt 10 előtt. Hány darab jobboldali téve, ujsag vagy online média volt. Most ez az 50-50% elhiszem nagyon fáj, hisz évekig a 90-10% balliberális túlsúly volt a normalis.
Nem fáj, nem vagyok balos, engem az érdekel, hogy olyan legyen a különböző posztokon akik értenek a feladatukhoz.
A 40-es 50-es korosztálynak pedig illene szégyelnie magát, hogy hagyták hogy a rendszerváltás csak jelképesen történjen meg.
A parlament tagjai ugyanazok (MSZMP, KISZ, TSZ tagok) csak színeket cseréltek.
Elitek
Én 1 különbséget látok a baloldali és jobboldali elit között. Az egyiket Orbán kézben tartja és legalább reszben a magyar szempontok szerint cselekszik. Lásd MOL 480. Próbáld meg egy magyar tulajdon nélküli OMV-vel. A másik 10ben bukott elit a nyugati és amerikai globalisták helyi helytartója volt. Önálló, szuverén döntéseket nem tudtak hozni. Lehet nem is volt ilyen strategiai elképzelésük. . Legszebb példa Megyó, Bajnai, Oszkó. Még Gyurcsány lógott ki leginkább a sorból. Az pedig, hogy a mostani ellenzéknek nincs önálló stratégiája, az hótziher, ez teljesen lejött a 22es kampányból. Szolgalelkű kiszolgálása Brüsszelnek és Washintonnak, cserében várjuk a megérdemelt gumicukrot.
Orbán egy gyenge vezető, aki erősnek akarja látszatni magát, közben meg egy pökhendi arrogáns vidéki bunkó. A vazallusai meg egyre kövérebbre híznak az adófizetők nyakán. De a Fidesz lophat, az rendben van.
Az ellenzék se alkalmas most a vezetésre.
Miért nem működhet egy parlament úgy, mint egy rendes munkahely? Az marad a helyén, aki jól teljesít.
Ja és miért kell különbséget tenni jó és rossz lopás között?