erről van valami forrás? Érdekelne.
<i>„Az EKB, illetve a tagállamok központi bankjai (a továbbiakban: nemzeti központi ban-kok) nem nyújthatnak folyószámlahitelt vagy bármely más hitelt a közösségi intézmények vagy szervek, a tagállamok központi kormányzata, regionális vagy helyi közigazgatási szervei, közjogi testületei, egyéb közintézményei vagy közvállalkozásai részére, továbbá ezektől közvetlenül nem vásárolhatnak adósságinstrumentumokat”
(Treaty of Amsterdam 1997 XV/HU, 178.o.)"</i>
Itt a pdf, a 6. oldal közepe táján található az idézett írás:
http://www.bankszovetseg.hu/wp-content/uploads/2012/10/462-475-monostori.pdf
Ezt nem tudtam.
Komolyan mondom, neha ugy erzem, hogy a szovjet megszallas idejen is fuggetlenebb volt Magyarorszag (es a tobbi volt KGST orszag), mint most.
Nos, ez egy több száz éves probléma, már a 1848-as szabadságharc is nagyrészt erről szólt… He-he. Csak „érdekes” módon erről nem tanítanak az iskolában.
Azoknak a kedvéért, akik meg akarják, érteni rendszer működését itt van ez a dokumentumfilm. Mindössze 26 percet igényel az idődből. Kínomban magam fordítottam le és feliratoztam. Néhol lehet nehezen olvasható és mivel sok a szöveg ajánlott megállítgatni és elolvasni.
http://indavideo.hu/video/Hogyan_mkodik_a_bankrendszer
Az UK szuverenitása az én szememben kétséges, nekem inkább fióktelepnek tűnik.
Kína egyrészt az amerikai piac foglya, a gazdasága a legnagyobb piacnak való kiszolgáltatottsága miatt így azért nem nevezhető teljesen függetlennek.
Másrészt a megalakulásakor az 1900 -as évek elején már a pénzrendszer képviselői, ügynökei behatoltak a politikai pénzügyi elitbe.
A legfurább, hogy Oroszország esetében mindenki meg van győződve róla, hogy teljesen független, pedig az orosz bankrendszer is a FED ellenőrzése alatt áll.
Ez egy kemény belső harc eredményeként lassan talán változik.
Na igen, ezen sokat lehetne filozofálni, mivel gyakorlatilag kinyomozhatatlan (na jó azért sejthető… ), hogy kik a valódi tulajdonosai a központi bankoknak. A lényeg, hogy az USA érdekszférába tartozó országok (köztük Magyarország is), gyakorlatilag csak alvállalkozások, semmi befolyásuk nincs a saját pénzügyi politikájukra.
A jelenlegi kormány is nagyon jól tudja ezt és próbál is tőle szabadulni a maga módján. Mivel nem csukhatja be az MNB-t, más országokban, ahol megpróbálták rejtélyes balesetek érte a kormánytagokat. (pl. Ecuador, Panama) Ezért különféle trükkökkel próbálják „visszavásárolni” az országot.
A vicc az, hogy ez még a fősodrú, bullshit médiában is megjelenik, csak tudni kell olvasni a sorok között:
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/zsakoljak_az_mnb_alapitvanyai_a_lakossagi_allampapirokat.207319.html
Szóval próbálkoznak Viktorék, csak az a baj, hogy gyakorlatilag teljesen fölösleges. Ők már csak a beszedett adókból tudnak gazdálkodni (az inflációs bevétel külföldre megy), ami elenyésző az adósság tőke+kamattartozásához képest. Ha így folytatják, kb. 3000 év alatt „visszavásárolhatják” az országot és csak néhány millióan fogunk éhen halni közben…
Olyan ez mintha az udvar közepére kiállva elkezdenél csapkodni a kezeiddel azt várva, hogy így egyszer majd elrepülhetsz.
Szerintem ennek a rendszernek a keretein belül nem lehet „szabadságharcot” nyerni, mert eleve úgy van kitalálva, hogy lehetetlen legyen. Az egyetlen megoldás, ami bármilyen érezhető változást hozna, ha kiszállnánk az egészből. Egy 5-10 évig tartó átmeneti nagyon nyomorúságos időszak alatt rendbe lehetne hozni az országot, de nyilván erre sem a politika akarat, mozgástér, sem a támogatottság nincs meg.