Nem, nem az. Autóút. Megnézed, mindenhol így szerepel.Autópálya.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, nem az. Autóút. Megnézed, mindenhol így szerepel.Autópálya.
Akkor közben visszaminősitették (joggal,nem üti meg a mércét,nagyon nem).Mikor még csak pályára kellett dijat venni,autópályának számitottNem, nem az. Autóút. Megnézed, mindenhol így szerepel.
M85 és M86 is autóút, elég sűrűn használjuk apósomékhoz menet.Autópálya.
Komárno eléggé nyugati rész...Náluk is meg van a térségi különbbség,keleti rész nem fejlődik úgy.Nyugati rész viszont lekörözött minket.
Az max az "elmúlt nyócévben" lehetett, mivel 2009 óta ez a rendszer van.Akkor közben visszaminősitették (joggal,nem üti meg a mércét,nagyon nem).Mikor még csak pályára kellett dijat venni,autópályának számitott
Aligha,2010 után készült el.Elötte volt 86 főut,M86 nem volt.Az max az "elmúlt nyócévben" lehetett, mivel 2009 óta ez a rendszer van.
Is-ugyanolyan minőségben,mint az M86 "autópálya".2010 után nem csak stadionok épültek?
Is-ugyanolyan minőségben,mint az M86 "autópálya".
Különben bevezették rá az autópályadijat,de vissza kellett vonni,mert EU pénzből épült,és az EU nem engedte,hogy pályadijas legyen.Ezután visszafizették az EU támogatást,és utána újra bevezették rá a dijat.Különben az EU azt is firtatta,hogy nem felel meg az autópálya szabványnak.
Akkoriban sokat jártam rajta,mikor ment ez a huzavona.Mostanában már csak a Sárvár-Szombathely szakaszon időnként.
Ja.Sőt,86os néven már elötte 20 évvel,meg 40évvel is autóut volt.2009 óta autóút...
Nyilván így van, csak azt nem értem, hogy egyrészt miért az volt a project neve, hogy: „M86-M85 gyorsforgalmi utak fejlesztése a Szombathely–Csorna–Győr szakaszokon – II. ütem”, másrészt meg sehol nem találni róla semmit, hogy vissza kellett fizetni. Amúgy a második ütem finanszírozási időszaka tavaly járt le. Mikor fizették azt vissza? https://ec.europa.eu/regional_polic...mplemented-for-hungarys-m85-and-m86-motorwaysIs-ugyanolyan minőségben,mint az M86 "autópálya".
Különben bevezették rá az autópályadijat,de vissza kellett vonni,mert EU pénzből épült,és az EU nem engedte,hogy pályadijas legyen.Ezután visszafizették az EU támogatást,és utána újra bevezették rá a dijat.Különben az EU azt is firtatta,hogy nem felel meg az autópálya szabványnak.
Akkoriban sokat jártam rajta,mikor ment ez a huzavona.Mostanában már csak a Sárvár-Szombathely szakaszon időnként.
Nyilván így van, csak azt nem értem, hogy egyrészt miért az volt a project neve, hogy: „M86-M85 gyorsforgalmi utak fejlesztése a Szombathely–Csorna–Győr szakaszokon – II. ütem”, másrészt meg sehol nem találni róla semmit, hogy vissza kellett fizetni. Amúgy a második ütem finanszírozási időszaka tavaly járt le. Mikor fizették azt vissza? https://ec.europa.eu/regional_polic...mplemented-for-hungarys-m85-and-m86-motorways
De a 2011-es Magyar Közlönyben sem autópályáról, hanem autóút az elnevezése: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk11072.pdf
Ment rajta a huzavona.Egy ideig autópálya volt,aztán visszaminősitették,az EU pénzek miatt,majd megint autópálya,hogy lehessen rá pénzt kérni-aztán ezek szerint most akkor ujra csak gyorsforgalmi.Miután bevezették a fizetőkütyüt,én már nem követtem.(nekem a minősége számit,nem a neve)Nyilván így van, csak azt nem értem, hogy egyrészt miért az volt a project neve, hogy: „M86-M85 gyorsforgalmi utak fejlesztése a Szombathely–Csorna–Győr szakaszokon – II. ütem”, másrészt meg sehol nem találni róla semmit, hogy vissza kellett fizetni. Amúgy a második ütem finanszírozási időszaka tavaly járt le. Mikor fizették azt vissza? https://ec.europa.eu/regional_polic...mplemented-for-hungarys-m85-and-m86-motorways
De a 2011-es Magyar Közlönyben sem autópályáról, hanem autóút az elnevezése: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk11072.pdf
Hát az, mentünk az új M85-ös szakaszon múlt hónapban, az első ~15km-en még szalagkorlát is csak műtárgyaknál van, amúgy ha bármi miatt lemész az útról akkor zutty bele a 3-5 méter mély árokba...Ment rajta a huzavona.Egy ideig autópálya volt,aztán visszaminősitették,az EU pénzek miatt,majd megint autópálya,hogy lehessen rá pénzt kérni-aztán ezek szerint most akkor ujra csak gyorsforgalmi.Miután bevezették a fizetőkütyüt,én már nem követtem.(nekem a minősége számit,nem a neve)
Különben gyorsforgalmi utnak is elég gyatra.
A wiki azt írja, hogy autópálya: motorway (UK), freeway (USA), gyorsút (gyorsforgalmi): high-speed highway, autóút: expressway.Valszeg az okozza a zavart, hogy ezt a szovjetektől vettük át, nyugati irodalomban csak szimplán autópálya van, oszt kész.
De nem érted, hogy 2011-ben sem, meg most sem, sőt közben sem volt autópálya a státusza?Ment rajta a huzavona.Egy ideig autópálya volt,aztán visszaminősitették,az EU pénzek miatt,majd megint autópálya,hogy lehessen rá pénzt kérni-aztán ezek szerint most akkor ujra csak gyorsforgalmi.Miután bevezették a fizetőkütyüt,én már nem követtem.(nekem a minősége számit,nem a neve)
Különben gyorsforgalmi utnak is elég gyatra.
Autópályadijat kértek rá,többi számomra lényegtelen-és az út szar.Ez számit még nékem.De nem érted, hogy 2011-ben sem, meg most sem, sőt közben sem volt autópálya a státusza?
Minden M betűsért autópályadíjat kértek, kivéve a megyeszékhelyeket elkerülő szakaszokért (ezért mentesült az M0-ás is alóla sokáig).Autópályadijat kértek rá,többi számomra lényegtelen-és az út szar.Ez számit még nékem.
Valszeg az okozza a zavart, hogy ezt a szovjetektől vettük át, nyugati irodalomban csak szimplán autópálya van, oszt kész.